14
oktober
2019

Hete Redén levererar en kall spik

V75 Romme lördag 19 oktober

Efter förra helgens holmgång på Åby är det bara att spotta i nävarna och gå vidare. Nu är det Romme och en fet jackpot som gäller, och bästa spiken är Daniel Redéns kallblod Bokli Rapp N.O.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Timos utmanar
6 Macelleria har gått som en ångvält upp i klasserna och blir förstås tuff att lägga på rygg från ett perfekt springspår. Bergharn lär sitta i front på ”kör” och då är halva loppet vunnet.
5 Win B.Hill plockade dock ner just en hårt betrodd spetshäst i sin debut för Timo Nurmos. Han såg bländande ut och då det var första starten på nästan fem(!) år lär han inte vara sämre den här gången.
8 Dom Perignon ser rätt fin ut för dagen och kan få en perfekt smygare. Han vinner knappast, men är intressant på tvilling och trio.
V75-2: Sloppy direkt?
6 Sloppy Joe vet vi kan springa. Det har emellertid inte gått som på räls för hans del, men när han nu gör första starten för Bergh känns han högaktuell.
11 Coal Trader har knallform och kan överraska med klaff.
V75-3: Spel mot ett mål
4 Milligan´s School är ingen spik som slår an några kittlande strängar inombords, men ibland får man hacka i sig att storisar vinner. Detta blir en promenad i parken för Milligan´s School och Ulf Eriksson.
6 Diamanten fick visserligen klart stryk av Milligan´s School senast, men var ändå positiv. Kanske kan den omdiskuterade sexåringen äntligen vara på rätt väg, men någon revansch på Milligan´s School blir det inte denna gång.
3 Super Zantos är en härlig bankomat och trots att han knappast vinner kan han smyga med till en plats.
V75-4: Rappast och bäst
3 Bokli Rapp N.O. måste, med tanke på vad han visade i debuten för Daniel Redén, bli ytterst svår att rå på. Även om han blir hårt betrodd är han en betydligt mer spelvärd spik än Milligan´s School.
14 Guli Tor hade skrällt utan galopp senast och får Goop i jollen. Han är given vid gardering.
V75-5: Lättvunna pengar
1 Easy Cash håller nästan garanterat upp ledningen från innern och sedan är han hästen att slå. Det är långt ifrån säkert att någon av motståndarna lyckas göra det.
12 Reven Dejavu kan vara en ny reklamhäst för Diederik Meilink. Visst, läget är risigt men i den här låga klassen är det inte lika handikappande.
9 Fighter Mearas gör skäl för ”förnamnet” och är given.
V75-6: Läge för Ural
1 Ural var inte som bäst senast, men återkommer med laddade batterier och har fått ett smaskigt läge. Kan han hålla ut övriga från start kan han bli svårslagen, men blir farlig även om det löser sig på annat sätt.
11 Reverend Wine är ännu en bra Meilink-chans från bakspår.
V75-7: Istanbul tuffast
9 Istanbul Boko är ett riktigt råämne som lär knalla upp i högsta klassen nästa år. Redan nu kan han komma en bit på väg, genom att dundra hem detta ojämna Klass I-försök.

4 Rocky Tilly spetsar nog och ser allt bättre ut. Klart värst emot.
7 In Love Boko debuterar i ny regi och får Örjan som följeslagare. Det är kanske långsökt att tro på vinst, men större under har skett.

Bästa Drag 1: 3 Bokli Rapp N.O. (V75-4)
Bästa Drag 2: 5 Win B.Hill (V75-1)
Prisvärd Skräll: 11 Coal Trader (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

07
oktober
2019

Sju nya Svenska Mästare ska koras

V75 Åby lördag 12 oktober

Det är SM för hela slanten när sju nya Svenska Mästare ska koras på Åby. Ett av landets främsta formstall, Robert Bergh, har det väl förspänt och kan se fram emot en spännande lördag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Bättre förberedd
11 Vincent As uppträdde segt och stinglöst när han floppade som favorit i V75 på Färjestad senast och är inte lätt att räkna på. Att han har kapacitet som räcker till seger känner vi till, men hur uppträder han på lördag?
8 Ibra Boko var överraskande stark vid sin skrällseger i V75 samma dag och blir extra intressant med Örjan Kihlström i sulkyn.
Skrällen 3 Dollar Hornline ska göra sin andra start i Robert Berghs regi. I debuten galopperade han i ledningen varvet kvar. Han är bättre förberedd inför dagens start och ska passas.
V75-2: Amatör-SM
Ett spelvänligt amatörlopp där det är flera om budet. Formtoppade Mats Holmstedt har vunnit sina tre senaste uppsittningar och har troligen siktet inställt på att kopiera sin spetsseger från Solvalla senast med 1 U.B.Cool.
2 Andre Agassi öppnar också kvickt, och positionen rygg på ledaren är alltid spännande när det finns tillgång till ”open stretch”.
12 Capture var uppåt vid sin spurtseger senast och kan skrälla med klaff.
V75-3: Monté-SM
Det är hög klass på årets Monté-SM, som inte är så lätt att bena ut.
2 Polycrates Face har imponerat stort i tre raka segrar under sadel och är ett givet streck på kupongen.
Längst ut på vingen hittar vi duon 9 Ladyofthelake och frontrunnern 10 Star Advisor Joli, som utmanar.
4 Order To Fly är titelförsvarare från i fjol och har siktats hit en tid.
V75-4: Ungdoms-SM
Stekhete Magnus A Djuse tog karriärens första V75-dubbel på Skellefteå i lördags och gjorde mig inte besviken. Nu sitter han upp bakom 10 Eclipse Am och kanske tar hem sitt första SM-tecken av bara farten.
Hans bror Mats E Djuse vill nog ha ett finger med i spelet då han sitter upp bakom kapable 6 Mellby Granat.
Stall Robert Bergh selar även ut 4 J.H.Respons, som kommer med en V75-seger i bagaget i sin nya regi.
V75-5: Sto-SM
Dagens tävlingar krockar olyckligt med Europaderbyt på Vermo, där Björn Goop är upptagen med att köra Face Time Bourbon. 10 Mellby Free har dock fått en värdig ersättare i Örjan Kihlström, och trots ett bakspår är ekipaget favorit att ta hem segern.
Högkapable 9 Cash Crowe tillhör den yppersta eliten när hon står på fyra friska ben. Senast galopperade hon upprepat, vi får se om hon visar sig från sin bästa sida nu?
7 Dear Friend öppnar kvickt, utmanar om segern med klaff.
V75-6: Lärlings-SM
Här har Robert Bergh en trio till start, där 2 Caligula drog vinstlotten och blir svårfångad om han når ledningen.
”Lill-Jämten” sitter nu upp bakom formstarka 4 Dexter Brick, som har fyra raka segrar.
1 Findus M. kopplade segergreppet på ledande 5 Il Diablo i V86 på Bergsåker senast, trots ett tufft lopp utvändigt hela vägen.
V75-7: Drog Svarte Petter
2 Sorbet och 3 Nadal Broline var närmast sörjande bakom 9 Global Trustworthy i V75 på Solvalla senast, och duon är ute efter revansch.
Två av de tuffaste utmanarna 11 Milliondollarrhyme och 12 Rajesh Face drog Svarte Petter i spårtombolan och behöver tempo.

Bästa Drag 1: 10 Eclipse Am (V75-4)
Bästa Drag 2: 4 Order To Fly (V75-3)
Prisvärd Skräll: 3 Dollar Hornline (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

01
oktober
2019

Är ”Lill-Jämten” den röda tråden?

V75 Skellefteå lördag 5 oktober

Robert Bergh selar ut hela åtta hästar när V75 stannar till i Skellefteå. Kusktalangen Magnus A Djuse kör i alla sju avdelningar, och ”Lill-Jämten” kanske är den röda tråden till sju rätt?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: "En jättes skugga"
Hollandsimporten 8 Giant Shadow har tagit fem raka segrar i Björn Goops regi på svensk mark, och att det är ” skuggan av en jätte” understryker hans 19 segrar på 22 starter! Spår åtta bakom bilen är givetvis inte det bästa, men han har vunnit sina två senaste segrar från spår elva i mycket imponerande stil och bemästrar det mesta.
2 Viggo Frontline har visat oanad kapacitet i två raka segrar till glada vinnarodds. Han visade fin startsnabbhet vid sin överlägsna spetsseger näst senast, och Tomas kanske försöker ta emot favoriten med varma servetter?
V75-2: Svettigt drag
Ett spelvänligt stolopp med 15 hästar. På startvolten hittar vi 2 Majet Af Djupmyra, som efter 66 starter som sjuåring hittat nya växlar i två raka segrar i Daniel Wäjerstens regi. Hennes senaste seger utvändigt ledaren åkandes med sparade krafter till 22 gånger i vinnarodds var riktigt svettig!
På tillägg öppnar 10 Vanessa F.B. och 11 Hunkydory Degato snabbt från springspår. Det är flera om budet.
V75-3: Från start till mål?
Ett öppet kallblodslopp där vi hedrar ”Steggbest Minne”.
1 B.W.Sture och 8 Pave Faks orkade inte hänga på den norska stjärnduon Odd Herakles och Roli Eld i Unionskampen på Färjestad men möter lättare motstånd nu.
Startsnabba 3 Art Kjarvald körs av 18-årige supertalangen Magnus A Djuse, och jag blir inte förvånad om ekipaget leder från start till mål.
V75-4: Bra spring i benen
Ett öppet lopp för lägsta klassen där vi får ta fram den breda pennan för att överleva. 10 Anthem är en tuff fyraåringsmärr, som har bra styrka och spring i benen. Senast fick hon inte det rätta fästet och galopperade i segerstriden mitt på upploppet.
Jag noterar att ”Lill-Jämten” den här gången sitter upp bakom Tap In-skimmeln 12 Redhot Tap Dancer.
Skrällen 4 Staro Mary Lou fick det inte att stämma i V75 på Solänget, men hon har kapacitet som duger.
V75-5: Taktiken är klar
Robert Bergh vilar inte på hanen efter sin imponerande seger i Svenskt Travkriterium i söndags, och laddar transporten med åtta hästar när han styr kosan mot Skellefteå. Kapabla 11 Island Life gör en spännande comeback efter fyra månaders frånvaro och ska behandlas med respekt trots ett svårt utgångsläge. Magnus A Djuse sitter upp bakom startsnabba draget 1 Eder Bob och vi behöver inte fundera på taktiken.
V75-6: Igenom ekluten
”Stig Lindmarks Styrkeprov” över dryga tre varv. 2 Highspeed Dynamite kan bli svårfångad om han slipper en regnblöt bana. På dubbla tillägg hittar vi 13 On Track Piraten och framför allt 14 Ragazzo da Sopra, som gick igenom ekluten vid sin spurtseger i gulddivisionen på Färjestad senast.
V75-7: Skräll med klaff?
Förvandlingsnumret 1 Macelleria har tre segrar och lika många andraplatser på sina sex starter i Robert Berghs regi. Vi får se om Per Lennartsson svarar ut stallkamraterna 3 Corroded och 5 Kövras So Far när bilen lämnar?
Passa även den finska skrällen 12 Pascha Tilly, som visserligen hämmas av ett bakspår, men som vi vet sedan tidigare duger med klaff på bitarna.

Bästa Drag 1: 2 Majet Af Djupmyra (V75-2)
Bästa Drag 2: 1 Eder Bob (V75-5)
Prisvärd Skräll 2: 12 Pascha Tilly (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

23
september
2019

Jag satsar på en Gangster som drag

V75 Solvalla lördag 28 september

V75-finaler på Solvalla kryddat med två uttagningar till Europaderbyt är vad vi bjuds på den här lördagen. Omgånges bästa drag heter Betting Gangster. Mina två skrällbud kommer från formstall.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Prisvärt skrällbud
Kriteriehelgen inleds med en öppen Klass I-final. Rick Ebbinge från Holland har skördat stora framgångar på svensk mark och 6 Ike Schermer har goda möjligheter att spä på skörden.
De två tuffaste motbuden 10 Burning Man och 12 Guillaume Boko har inte haft samma tur i spårlottningen och är därför lite utlämnade till hur loppet blir kört.
Adrian Kolgjini har mycket bra snurr på stallet. 5 Tony Afrika spurtade bra som närmast sörjande bakom Ike Schermer senast och är prisvärd som skrällbud.
V75-2: Conrad tar nya tag
3 Campo Bahia floppade som stor favorit i Svenskt Travderby senast. Det visade sig efteråt att hästen drogs med ett virus och därför inte kunde göra sig själv rättvisa. Nu tar Conrad Lugauer nya tag med sin juvel och har siktet inställt mot Europaderbyts final på Vermo den 12 oktober.
Om allt går enligt ritningarna kan vi se fram emot en mycket spännande match mot Frankrikes bästa fyraåring Face Time Bourbon, som satte världsrekord vid sin senaste seger på Vincennes!
V75-3: Jobba för havren
Den andra uttagningen till Europaderbyt ser inte lika lättlöst ut, även om jag tycker att det är högst tveksamt att man lyfter in två lopp med så få startande hästar på V75 en lördag. Finlands kulletta 7 Graceful Swamp kommer med en säker spetsseger i finskt Derby i bagaget, där han drog till ledningen i en 1.08-öppning första halvvaret. Han har vunnit 28 av 34 starter och vet verkligen var målllinjen är belägen!
Han kommer dock att få jobba för havren om han ska besegra 3 Betting Gangster, som flög mycket lågt vid sin andraplats efter galopp senast.
V75-4: Walter Lundbergs
Anrika ”Walter Lundbergs Memorial” har körts sedan 1931, och det krävs bra med styrka för att ta hem segern över 3140 meter.
Med 60 meters tillägg hittar vi 14 Makethemark, som får många anhängare bland spelarna.
Men det får inte strula under vägen om han ska hinna slå klorna i 3 Mellby Granat, som imponerade stort vid sin V75-seger på Bollnäs.
V75-5: Spännande duell
4 Highspeed Dynamite imponerade stort vid sin försöksseger utvändigt ledaren på Bergsåker.
1 Mellby Galanga får högt betyg för sin andraplats i samma lopp, och här ser jag fram emot en spännande duell!
V75-6: Öppnar kvickt
4 Marrakesh fick lite plåster på såren vid sin spetsseger på Bollnäs, då han gjorde bort sig med galopp i finskt Derby näst senast. Men det förväntas svar i spetsjakten och det är flera om budet. En av dessa är skrällen 1 Falcon Am, som öppnar kvickt från sitt innerspår.
V75-7: Ebbinge ramar in?
V75:an avrundas med en final för näst högsta klassen där Rick Ebbinge försöker rama in omgången med startsnabba 5 Gina Schermer.
Men de får svårt att ta en längd på 3 Milliondollarrhyme, som får Ulf Ohlsson i sulkyn för första gången.
Den kapabla duon 10 Bucks To Burn och 11 Very Kronos är utlämnade från sina bakspår och får lita på turen.

Bästa Drag: 3 Betting Gangster (V75-3)
Prisvärd Skräll 1: 5 Tony Afrika (V75-1)
Prisvärd Skräll 2: 1 Falcon Am (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

16
september
2019

Unionstrav med mitt nya kapitel

V75 Färjestad lördag 21 september

Det är dags för årets Unionstrav på Färjestad, som sätter lite extra färg på tävlingarna. My New Chapter gör en spännande start i ny regi och är mitt bästa drag!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Flera om budet
Ett spelvänligt sprinterlopp inleder. 3 Marcello Wibb vek ner sig i ledningen som stor favorit i ett V86-lopp på Jägersro senast och skulle ha vunnit för att få fullt godkänt. Nu väntas det mothugg i spetsjakten och han känns bara som en av flera.
11 Lord Flax har imponerat stort i tre raka segrar och med tanke på hans prissumma har nog siktet varit inställt hit en tid.
6 Expensive River var riktigt rejäl vid sin spetsseger i comebacken efter ett längre uppehåll och duger med klaff.
2 Ferry Boko öppnar kvickt och är intressant som skrällbud.
V75-2: Mitt nya kapitel
Ett stayerlopp över dryga tre varv för den lägsta klassen, där vi hittar många ettor i hästarnas resultatrader.
Norge selar ut en kvartett där alla fyra ska behandlas med respekt. Franskfödde 6 Djarpur Dry är stark som brännvin och körs offensivt så fort tillfälle ges, blir tung att stå emot?
4 My New Chapter gör sin första start i Timo Nurmos regi och jag gissar att det är väl förberett. Loppet vimlar för övrigt av formtoppade motbud.
V75-3: Hittat nya växlar
3 Partizan Face har spurtat mycket ettrigt i sina två senaste starter och har hittat nya växlar trots sina sju år.
Kapable 2 Martin de Bos har ett formhöjande lopp i kroppen och ska räknas mycket tidigt från ett bra spår.
10 Floris Baldwin har stångats mot den norska gulddivsionen på slutet. Näst senast blev han snuvad av VM-aktuelle Lionel strax innan mål.
V75-4: Stark norsk duo
1 Roli Eld utmanade ledande 5 Odd Herakles i en häftig upploppsstrid på Bollnäs näst senast, där Roli Eld noterade raska 1.17,5 sista 800 från fjärde utvändigt. Mycket avgörs nog vem av dem som tar hand om taktpinnen?
Kioskvältaren 6 Pave Faks galopperade bort en klar tredjeplats mitt på upploppet i samma lopp och hade noterat en låg 1.19-tid utan missödet.
V75-5: Finfin kapacitet
3 Exit Angot galopperade i andrapar utvändigt 400 kvar i sin första start i Timo Nurmos regi senast. Han låg på under vägen, vilket gör honom lite svårbedömd inför dagens start.
Stallkamraten 1 S.G.Charpentier är inte helt fläckfri i aktionen, men han biter ifrån sig extra bra i ledningen.
9 Dexter Brick har visat finfin kapacitet för klassen i tre raka segrar och blir spännande med Carl Johan Jepson i sulkyn för första gången.
V75-6: Unionsstayern
Distansgynnade 14 Vincent As har två formhöjande lopp i kroppen. Senast kämpade han som en tiger när han tog ner ledande Sevilla och höll ifrån sig Reckless över upploppet.
15 Juan gillar också förutsättningarna och utmanar.
Carl-Erik Lindblom vill nog också ha ett finger med i spelet med sin ögonsten 12 Bo C. På startvolten hittar vi 1 Great Winner, som kan bli en tuff nöt att knäcka från ledningen.
V75-7: Är läget en fälla?
2017 års segrare av Hambletonian, 1 Perfect Spirit, kommer med en spetsseger i Gotlandslöpningen i bagaget, och blir svårfångad om han lyckas försvara sitt innerspår.
Formtoppade Björn Goop selar ut en trio från sitt stall, där jag tycker att 3 Bryssel, som skaffat sig bra med hårdhet i Frankrike, är spännande.
Tappre tvåan i Svenskt Travderby, 4 Ferrari Sisu, spänner musklerna.

Bästa Drag 1: 4 My New Chapter (V75-2)
Bästa Drag 2: 2 Martin de Bos (V75-3)
Prisvärd Skräll: 2 Ferry Boko (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

09
september
2019

Vi ser fram emot en riktig fartfest

V75 Bollnäs lördag 14 september

Vi kan se fram emot en riktig fartfest när högsta klassen drabbar samman i ”Delicious U.S. Världsrekordlopp”, när Bollnäs dukar upp sin V75-meny på lördag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Inte lätt att sia om
3 Majestic Man spurtade vasst som trea i den finska derbyuttagningen näst senast. I Derby Consolation tog han en komfortabel spetsseger och visade att han inte hade gjort bort sig i finalen. Hur han klarar voltstart är inte lätt att sia om, men med Björn Goop i sulkyn är förutsättningarna goda.
5 Wingmaster öppnde kvickt och visade bra styrka vid sin seger utvändigt ledaren sista varvet på Solvalla.
6 Crazy And Quick går visserligen upp i klass, men han vann åkandes från ledningen senast och vi behöver inte fundera på vilken taktik Erik Adielsson har från sitt springspår.
V75-2: Spännande skräll
3 Patricks Princess gav sig motvilligt från ledningen i Norrländskt Treåringsmästerskap senast. Det är tuffare emot nu när hon möter äldre hästar.
1 Cactus blev hängande i tredjespår hela första varvet i V75 efter sju månaders frånvaro på Bergsåker senast, och har fått spännande utgångsläge.
Segerstaplaren 8 Hankypanky Peyton var mycket tapper utvändigt ledaren vid sin första förlust senast, och blir tung att stå emot sista varvet.
V75-3: tar tredje raka?
2 Västerbo Pokerface var tapper i comebacken efter ett helt års frånvaro, och kanske kan spela med öppna kort den här gången?
4 No Limit Royalty öppnade kvickt vid sin spetsseger på Vermo senast och taktiken är given när bilen lämnar.
10 Mellby Granat har visat finfin styrka i två raka segrar efter sitt långa uppehåll och ska räknas tidigt här.
V75-4: Snabb revansch?
12 Husnäs Elving tog en säker spurtseger i V75 på Solänget i lördags, närmast före 15 Don Viking, och duon ska behandlas med respekt igen.
14 Lukas Rauen fick inte aktionen att stämma i samma lopp och är ute efter snabb revansch.
3 Klack Nova har tagtit karriärens två segrar med Oskar J Andersson i sulkyn.
V75-5: Är det dags nu?
Ett stayerlopp över tre varv där styrkan kommer att ta ut sin rätt. Fyraårige 6 Marrakesh var stark vid sin andraplats efter långt uppehåll näst senast, men gjorde bort sig med galopp, som storfavorit, i en uttagning till finska Derbyt senast.
2 Young Da Vici har fyra andraplatser i resultatraden och står verkligen på tur för att spräcka årets segernolla.
5 Global Unlimited börjar hitta tillbaka till vad han lovade som treåring och siktet är inställt mot ledningen.
V75-6: Glömmer inte
I ”Delicious U.S. Världsrekordlopp” blir det full fart från start till mål. 4 Sorbet såg ut att sitta fast med vinskrafter i Sundsvalls Open Trot senast och kan vara hästen att slå i loppet. 5 Global Thrustworthy gör, som flera av stall Timo Nurmos hästar, comeback efter lång frånvaro. Men vi glömmer inte hästens imponerande seger utvändigt ledaren näst senast.
7 Nadal Broline spurtade klart positivt bakom Ringostarr Treb senast.
V75-7: Flera om budet
Ett spelvänligt stayerlopp för näst högsta klassen avrundar. 2 Spickleback Face, 5 Esprit Sisu och 8 Bucks To Burn spurtade alla tre bra bakom vinnande 11 Ural i V75 på Bergsåker.
1 Exclamation Mark är obesegrad över lång distans efter två försök.
9 Perfect Dynamite gillar förutsättningarna och är bättre än raden.
10 Donato E. visade bra moral vid sin seger utvändigt ledaren på Vermo.

Bästa Drag: 10 Mellby Granat (V75-3)
Prisvärd Skräll 1: 1 Cactus (V75-2)
Prisvärd Skräll 2: 2 Young Da Vici (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

02
september
2019

Erik får en bra dag på jobbet igen

V75 Solänget lördag 7 september

Erik Adielsson har det väl förspänt när han styr kosan mot V75 på Solänget. Erik som kommer med en färsk derbyseger i bagaget ser ut att få en bra dag på jobbet igen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Formtoppad gäst
Spelvänligt sprinterlopp för näst lägsta klassen inleder. 1 Arras Cando vann spårlotten och är inte lätt att ta en längd på. Men det kommer att kosta en hel del kraft att ta hand om taktpinnen.
2 Maximum M.M. tog ledningen från ett identiskt läge vid sin spetsseger senast och är en tuff utmanare.
Den finländska gästen 5 Gold Narva imponerade inte vid sitt enda framträdande på svensk mark ifjol, men han sänkte sitt rekord med 1,3 sekunder vid sin seger på 1.11,6/1600a senast!
Kapable 9 S.G. Charpentier tappade orken totalt senast. Svårbedömd!
V75-2: Värd att passa
Ett stayerlopp för ston där 1 Dixie Brick har hittat en skräddarsydd uppgift från sitt innerspår på startvolten.
Spurtstarka 7 Walkie Talkie har också en bra uppgift på papperet och är tuffast emot.
Skrällen 11 Sheilah Laday får troligen en kvick start med Erik Adielsson i sulkyn från sitt ensamma springspår på tillägg och är värd att se upp med.
V75-3: Missar inte spets
Ett lopp för lägsta klassen där kapable 12 Istanbul Boko blir hårt betrodd trots att han startar från sämsta läget.
Det är flera om budet. Ett av dessa är 4 Kahlua Bishop, som kommer till start med fyra raka segrar!
6 Nisse Sånna kommer med en komfortabel spetsseger i ryggen – och vi vet vad kombinationen Erik Adielsson plus springspår brukar betyda.
8 Klose är vass på speed och kan duga med lite klaff från sitt smygläge.
V75-4: 40 meter bättre...
Ett kallblodslopp där det krävs en del streck innan man känner sig nöjd.
3 Järvsö Fux, 9 Norrlands Scott och 12 Don Viking var med i samma V75-lopp på Dannero senast, som var ett handicaplopp där Järvsö Fux gick segrande ur striden. Lite andra förutsättningar nu där Don Viking står 40 meter bättre placerad!
10 Zitor bet ifrån sig bra med Torbjörn Jansson i vagnen vid sin spetsseger i V75 på Rättvik näst senast.
V75-5: Står bra inne
Frontrunnern 4 Cobourg Hanover laddas för att vara först ner till sargen, men han är mest effektiv när distansen är ett halvvarv kortare.
1 Corroded står bra inne i loppet och öppnar också raskt från sitt innerspår.
Skrällen 6 Marciano var inte som bäst i V75 på Bergsåker senast. Men han kan normalt bättre än så, vilket han visade i starterna innan.
V75-6: Duger gott
6 Dreammoko har höjt sig rejält i två starter i Björn Goops regi och får bära favoritkepsen.
8 Diamanten gjorde comeback efter nio månaders frånvaro i samma lopp som favoriten senast, men galopperade utan anledning efter 250 meter och fortsätter att uppträda knepigt.
3 Shocking Superman visade bra styrka vid sin spurtseger näst senast och duger gott. 9 Apollon De Kacy har två formhöjande lopp i kroppen.
V75-7: Ingen går säker
Yrvädret 11 Very Kronos skötte sig och tog en komfortabel spetsseger i comebacken efter fem månaders frånvaro, men det är helt andra förutsättningar nu.
3 Global Undecided visade prov på skyhög kapacitet vid sina två senaste segrar och räknas mycket tidigt.
12 Sign Me Up Too är mycket spurtstark och hittar Emila Leo de rätta ryggarna går ingen säker.

Bästa Drag 1: 6 Nisse Sånna (V75-3)
Bästa Drag 2: 1 Corroded (V75-5)
Prisvärd Skräll: 11 Sheilah Laday (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

26
augusti
2019

Klurig omgång inleder derbyhelgen

V75 Jägersro lördag 31 augusti

Derbyhelgen på Jägersro inleds med en mycket klurig omgång, där goda råd är dyra. Norton Commander och Global Winner är två prisvärda drag!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Skräller med klaff?
8 Reverend Wine tog en snygg spurtseger i V75 på Örebro och blir allt bättre för varje start.
6 Royal Navy Neo tog spets på ett par steg från springspår vid sin V75-seger på Rättvik näst senast. Första med Örjan Kihström i sulkyn nu.
1 Night Brodde hamnade på mellanhand i en uttagning till Derbyt senast innan han galopperade 700 kvar. Han har kapacitet som räcker i klassen, allra helst om han hittar till ledningen.
Skrällen 11 Cobbys Olifant har en missvisande resultatrad och kan överraska med lite klaff på bitarna under vägen.
V75-2: En skräll på lut
Ett mycket öppet sprinterlopp för den lägsta klassen där en skräll ligger på lut.
4 Upload orkade inte hänga på kulltoppen i en uttagning till Derbyt senast, men är tillbaka i sin ordinarie klass nu.
5 Zlatan Knick öppnar kvickt bakom bilen och kan bli svårfångad om han är först ner till sargen.
Skrällen 3 Neon Hagh orkade inte hänga på elithästen Dreammoko senast, vilket är honom förlåtet.
V75-3: Disco går "all in"
Ett rivigt sprinterlopp för högsta klassen där det kommer att bli full fart från start till mål!
6 Policy Of Truth kommer med en imponerande spurtseger i V75 på Hagmyren i bagaget och får bära favoritkepsen.
3 Disco Volante går ”all in” när bilen lämnar fältet och vill till ledningen!
Formtoppade 11 Baron Gift gillar det tuffa tempot i täten och flyger lågt över upploppet
V75-4: Har siktats hit?
Ett vidöppet stolopp med 15 hästar där man behöver ta fram den breda pennan för att överleva.
Hemmahopppet 9 Quiz Töll har inte startat på nio månader, men hon står perfekt inne i loppet på pengarna och jag gissar att Thomas Uhrberg har haft siktet inställt hit en tid.
10 Au Pair Girl har skaffat sig bra hårdhet i rikstoton, vilket kan visa sig vara avgörande när det står och väger på upploppet.
V75-5: Mersmakande duo
Supersprintspecialisten 1 M.T.Insider går inte att ta en längd på, men distansen är ett halvvarv för lång.
2 Dragster, 3 Exclamation Mark, 4 Norton Commander och 6 Gina Schermer ställer en fråga om taktpinnen, där de två sistnämnda kommer från mersmakande tredjeplatser i Jubileumspokalen respektive EM för ston.
V75-6: Globalt drag
Ytterligare ett ovisst lopp, som är öppet för fyraåringar. På startvolten hittar vi 5 Pere Ubu, som tagit tre segrar på fyra starter.
Loppets drag 13 Global Winner har stångats mot kulltoppen och blir tung att stå emot sista varvet.
11 Danilo Brick kvalade in till Kriteriet ifjol och kan en hel del när han håller sig till trav.
V75-7: Tuff nöt att knäcka
4 Ike Schermer blev fast med sparade krafter i en uttagning till Derbyt senast och blir en tuff nöt att knäcka.
5 Rudisha och 6 Tony Afrika är även de två tuffa fyraåringar, som bjuder favoriten på en tuff match.
1 Spartak Face har två raka segrar, men det är klart tuffare emot nu!

Bästa Drag 1: 4 Norton Commander (V75-5)
Bästa Drag 2: 13 Global Winner (V75-6)
Prisvärd Skräll: 11 Cobbys Olifant (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

19
augusti
2019

Nu är det slut på favoritparaden

V75 Bergsåker lördag 24 augusti

Storloppet ”Sundsvall Open Trot” kryddat med en Multijackpot med minst 100 miljoner i sjurättspotten är vad som gäller på Bergsåker. Nu är det slut på favoritparaden!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Flera om budet
Ett spelvänligt lopp för näst lägsta klassen inleder. 3 Everest Sisu och 2 Real Masterpiece visade båda toppform som etta och tvåa i V75 på Dannero senast och räknas tidigt.
4 Chocoboy var nära att ta skalpen på segerstaplaren Velten Versailles i V75 på Åby senast och står på tur för seger.
8 Guillaume Boko har visat bra kapacitet för klassen i två starter i Björn Goops regi.
9 Caligula är tillbaka på banan igen efter åtta månaders frånvaro och har tagit två raka segrar i försök och final i Dam-SM.
V75-2: SM för kallblod
Svenskt Mästerskap för kallblod ser ovanligt öppet ut i år då Månprinsen A.M. är konvalescent. 7 Pydin höll farten tappert som fyra efter Odd Herakles senast, får bära favoritkepsen.
1 Wilda Fille har en smickrande resultatrad, där de 17 senaste segrarna är tagna i monté under sadel!
Kalblodskungen Jan-Olov Persson, som selar ut hela fem hästar i loppet, har nog vässat sin kvintett lite extra då de väntar hela 250 000 kronor i segerpremie.
V75-3: Drog Svarte Petter
5 Eldorado B. tog en komfortabel spetsseger i V75 på Hagmyren näst senast. I V75 på Åby senast blev han fast med sparade krafter.
Robert Bergh lär ha haft höga tankar om 3 Spickleback Face då han gick upp mot kulltoppen i Jubilumspokalen på Solvalla senast.
Två av loppet bästa hästar 11 Bucks To Burn och 12 Esprit Sisu drog Svarte Petter i spårtombolan.
V75-4: Tuff nöt att knäcka
Ett lärlingslopp där det finns 15 ston utspridda på två distanser – samtidigt som vi hedrar Bergsåkers forne champion Lars Lindberg. 2 Queen Of Sand har hittat en bra uppgift på papperet och blir normalt en tuff nöt att knäcka från alla positioner.
Även 8 Visa As står bra inne i loppet och utmanar om segern utan strul.
15 Shadow Gar hade sparade krafter som sexa efter Uza Josselyn i EM för ston senast och går ner i klass nu.
V75-5: En skräll på lut
Ett stayerlopp lägsta klassen där en skräll ligger på lut. 2 Staro Mary Lou har imponerat så smått vid sina segrar på slutet och har formen helt på topp.
12 Highspeed Dynamite visade bra styrka vid sin seger i sin andra start i Robert Berghs regi näst senast.
9 Simb Triumph tog en mycket enkel spetsseger med bra spänst i benen senast. Närmast sörjande var 3 Imola Boko, som är ute efter revansch.
V75-6: Ljus framtid
Ett rivigt sprinterlopp där det blir tuff laddning från flera ekipage. 2 Marciano tog en överlägsen spurtseger i Norge senast, jag gillade vad jag såg!
3 Mr Clayton J.F. har kapacitet som duger i klassen, står på tur.
Det är svårt att inte gilla 7 Falcon Am, som jag tror har en mycket ljus framtid.
V75-7: Sundsvall Open Trot
1 Ringostarr Treb kommer från en mycket imponerande seger i Hugo Åbergs Memorial. Han vann det här loppet 2017 och får bära favoritskapet.
2 Sorbet sitter perfekt placerad i andraspår och är en tuff utmanare.
Det är även 6 Makethemark och kanske framförallt 9 Cyber Lane, som satt fast med sparade krafter senast.

Bästa Drag 1: 4 Chocoboy (V75-1)
Bästa Drag 2: 9 Simb Triumph (V75-5)
Prisvärd Skräll: 2 Marciano (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

12
augusti
2019

Delad glädje är dubbel glädje

V75 Örebro lördag 17 augusti

Det är dags för finaler i korta E3 för treåringar på Örebro samtidigt som det är dubbel-jackpot! Det finns en undantagshäst i respektive avdelning.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Färgstarkt ekipage
1 Shorthanded Jag tog en säker spetsseger näst senast. Raden är dock smickrande och han är bara en av flera i ett öppet lopp.
3 Zaire Wise As vann åkandes vid sin spurtseger på Jägersro och får nu Ulf Ohlsson i vagnen för första gången.
8 Bo C. är ett färgstarkt ekipage som har fyra segrar på årets sex starter.
V75-härdade 9 Reverend Wine hamnade på vingel i spåren.
V75-2: Delad glädje...
Kullens drottning 3 Mascate Match är vacker som en tavla och det stinker klass om den treåriga Muscle Mass-märren! Vilket hennes åtta segrar på nio starter också understryker. I långa E3-finalen på Eskilstuna näst senast drog hon till ledningen från ett indentiskt läge, där segern skrevs till överlägsen och segertiden till 1.12,3/2140 (nytt löpningsrekord). Hon tränas och körs av den finska travnestorn Pekka Korpi, som hunnit bli 70 år ung. Mascate Match ägs av
1 000 andelägare från Helsingforslaget HIFK:s supportrar – snacka om att delad glädje är dubbel glädje!
V75-3: Ett fräscht tillskott
1 Vainqueur R.P. tog en enkel spetsseger med sparade krafter i Jubileumstetet senast. Björn Goop tackade dock nej till en plats i Jubileumspokalen då ägarkretsen vill spara på krutet inför stundande vintermeeting i Frankrike.
Fyraårige 2 Evaluate är ett fräscht tillskott i den högsta klassen och det ska bli spännande att se om han kan sätta det äldre gardet på plats.
3 Charrua Forlan laddas som vanligt tufft den första biten av Emila Leo för att komma först ner till sargen.
V75-4: Spelar ingen roll
Ett öppet lopp för lägsta klassen där en skräll ligger på lut. 1 The Real Face kommer från en säker spetsseger och öppnar kvickt ur volten.
Det gör även 3 Kapten Kidd, som har två raka segrar efter några månaders frånvaro från tävlingsovalen.
7 Västerbo Pokerface kommer tillbaka efter ett drygt års frånvaro, men det brukar inte spela någon roll då det är Timo Nurmos som tränar.
V75-5: Petri Puros ånglok
Ett stayerlopp över 3140a för den näst lägsta klassen, där styrkan kommer att ut sin rätt över upploppet. En som älskar förutsättningarna är Petri Puros ånglok 8 Burning Man, som kommer till start med tre raka segrar i bagaget.
Timo Nurmos bjuder upp till kamp med 2 S.G.Charpentier och nyförvärvet 12 Exit Angot.
V75-6: En ultratalang
Vilken ultratalang! 3 Aetos Kronos slog sitt eget världsrekord, som sattes i Treåringseliten under elitloppshelgen, med en tiondel när han segrade i långa E3-finalen på 1.11,8/2140a näst senast. I uttagningen till dagens korta E3-final tog han över ledningen varvet kvar och vann joggandes – hua!
V75-7: Kapabelt yrväder
Det kapabla yrvädret 2 Very Kronos gör en spännande comeback efter fem månaders frånvaro – och vi får se om han lyckats sansa sina tävlingsnerver?
8 Vienvia Font spurtade ettrigt som tvåa efter Vainqueur R.P. senast och kan duga med lite klaff på bitarna.
Hur bra är egentligen 11 Global Undecided!?

Bästa Drag: 7 Västerbo Pokerface (V75-4)
Prisvärd Skräll 1: 12 Exit Angot (V75-5)
Prisvärd Skräll 2: 8 Vienvia Font (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

05
augusti
2019

Ural omgångens bergvinnare

V75 Åby lördag 10 augusti

Åby Stora Pris står för dörren och det är inte mycket som talar emot Propulsion. Som spelobjekt är han inte särskilt spännande - då kan Ural vara ett mer prisvärt drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Norsk inledning
4 Global Undecided glänste senast och blir troligen favorit i den första V75-avdelningen. Är han lika bra igen vinner han troligen, men den här killen har åtminstone tidigare varvat prestationerna.
1 N.Y.Coeurdesoleil känns lite hetare på liret. Någon ledning lär han knappast hålla upp, men eftersom Åby är rikets enda bana med dubbla open stretch finns ju både en plan b och en plan c...
12 Hierro Boko var galet bra när han senast plockade ner stridsvagnen Vincero´Gar från dödens och blir det lite fart därframme är han inte borta.
V75-2: Velten välts inte
3 Velten Versailles är, likt Propulsion, inte världens mest kittlande speldrag, men ibland får man rätta in sig i favoritledet och njuta av sporten. Denne fyraåringskanon får knappast stryk från detta perfekta läge.
12 Miss Silver kan nog skära guld om favoriten mot förmodan skulle komma bort. Westholms dam ser urläcker ut för dagen.
V75-3: Ural rundar allt
10 Ural kan nog också bli favoritspelad när insatserna är färdigplacerade, men då han möter flera vassa konkurrenter kan han ändå bli underspelad. Siktar man på rejält med kosing kan det vara idé att spika Ural och gardera storisarna.
4 Eldorado B. blir troligen flitigt anlitad, men han känns lite överspelad denna gång. Visst; han kan hitta till front, men får han massage kan han nog bli blöt sista biten.
9 Hazard Boko ser allt bättre ut och kan få ett passande lopp i draget.
V75-4: Valde Björn rätt?
9 Short in Cash är Björns val av tre, och sett till grundkunnandet har han nog valt rätt. Han är dock inte helt pålitlig och galopprisken ska inte underskattas.
7 Twigs Ceasar får Örjan i vagnen och känns roligare. Ett par genomkörare bör dessutom ha gjort den här rejäle krabaten gott.
V75-5: Zlatan först i mål
9 Missile Hill är ännu en av alla Redén-skjutare som lär tjäna grova pengar under sin karriär. Han blir säkert favorit här och det behöver förstås inte vara fel. Bakspår mot bra hästar har dock fällt en och annan favorit genom åren.
6 Zlatan gjorde bort sig i sverigedebuten, men såg ut som en riktig häst. Skulle han sköta sig den här gången kan han nog braka mot ledningen och stanna där hela vägen.
2 Patent Leather får Goop i vagnen och kan vara en luring på det.
V75-6: Baronen kung
8 Baron Gift var toppfin som tvåa bakom Sorbet senast och, handen på hjärtat, inte finns det någon sådan motståndare med i det här fältet. Spåret är bara oddshöjande.
9 Spartan Kronos är en kanon i grunden och ska inte underskattas.
V75-7: Dumt att gardera
9 Propulsion är en maktfaktor i den här typen av lopp, och det här är inte det blodigaste gäng han mött i sin karriär. Även här känns det mest fåfängt att gardera.
4 Milligans School kan leda länge, men över den här distansen måste det bli kämpigt att hålla ifrån sig Propulsion till slut. 1 Usain Henna kan vara en storskräll om man ändå garderar.

Bästa Drag 1: 10 Ural (V75-3)
Bästa Drag 2: 8 Baron Gift (V75-6)
Prisvärd Skräll: 12 Hierro Boko (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

17
juni
2019

Upp och Hoppa - det är Midsommar

V75 Kalmar söndag 23 juni

Traditionsenligt är det Kalmar som är värd för midsommarhelgens V75-omgång på söndag. Kuskvirtuosen Örjan Kihlström har det väl förspänt med flera chanser, där jag håller Uppohoppa som mest prisvärd.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: En sansad person?
Joakim Lövgren är normalt en sansad person, men efter hans styrning med 1 Sevilla senast får jag kanske omvärdera det omdömet. Efter att ha blivit över från sitt innerspår bakom bilen satte Joakim upp ett våldsamt tempo utvändigt ledaren, där första rundan klockades till 1.08,9! Att Sevilla trots det höll till en andraplats var en prestation utöver det vanliga.
5 Pastor Power öppnar kvickt mitt i banan och trivs extra bra i ledningen.
10 Exclamation Mark har två V75-segrar i bagaget, men har inte startat på fem månader – dagsform?
4 Cobbys Olifant hade ingen tur med positionerna senast och duger gott med lite klaff på bitarna.
V75-2: Kommer gå undan
1 Copaca Banana har fyra segrar på de fem senaste starterna och har formen absolut i zenit. Han öppnar bättre än medel, men kan ändå få svårt att försvara sitt innerspår.
3 Red Rock Canyon Ås, 4 Maple Hill’s Eto’o och 5 Alicia Bore öppnar alla tre mycket kvickt och det kommer gå undan första halvvarvet.
V75-3: Vilar inte på hanen
Kalmarsundspokalen ser ut att bli en spännande tillställning. 1 Policy Of Truth har två formhöjande lopp i kroppen och står på tur för en seger.
2 Slide So Easy svarade ut Ringostarr Treb i 1.07-öppning första halvvarvet i Oslo Grand Prix senast, innan han fick soppatorsk redan 650 kvar.
3 Coktail Fortuna och 4 Pastore Bob vilar inte på hanen när bilen lämnar fältet och vill till spets.
6 Generaal Bianco såg fin ut som fastlåst i ett försök till Sweden Cup senast, men har varit struken efter det vilket gör honom lite svårbedömd.
V75-4: Obesegrad gäst
Hemmahoppet 2 Jesper Trot har tre segrar och lika måga andraplatser på karriärens sex starter. Han kommer från en spurtseger i V86 på Vaggeryd och har haft siktet inställt hit en tid.
Den holländska gästen 9 Velten Versailles vet ännu inte hur det känns att förlora när han på söndag jagar sin sjätte raka seger!
V75-5: Nu reser vi oss upp
1 Secret Mission har två komfortabla spetssegrar i ryggen och laddas tufft.
4 Uppohoppa är uppåt med två lopp i kroppen och har en bra uppgift på papperet, när vi dansar runt midsommarstången.
Spurtstarka trion 9 Hazard Boko, 10 Comanche Moon och 12 Ragazzo Da Sopra brottas alla med bakspår.
V75-6: Prisvärd skräll
Kalmarsundsstayern över dryga tre varv. Fjolårets vinnare av Harper Hanovers Lopp 14 Platon Face har uppträtt ojämnt i år. Han är stark som brännvin!
Grundkapable 4 Aquamarin har en missvisande rad - skrällbud!
V75-7: Vem tar spets?
Stoeliten avrundar. 6 In Toto Sund visade finfin form vid sin seger på Östersund och får bära favoritkepsen.
Den som vinner spetskampen av 2 Shadow Gar och 3 Ultra Bright bjuder favoriten på en tuff match.
8 Dear Friend kommer tillbaka efter uppehåll och har dunkel dagsform Trevlig Midsommar!

Bästa Drag 1: 6 Generaal Bianco (V75-3)
Bästa Drag 2: 4 Uppohoppa (V75-5)
Prisvärd Skräll: 4 Aquamarin (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

10
juni
2019

Fjärde raka segern för Propulsion

V75 Boden lördag 15 juni

Det är midnattstrav och klockan står på 22:46 när Propulsion jagar sin fjärde raka inteckning i Norrbottens Stora Pris på Boden på lördag.Guli Storm skräller i kallblodsloppet?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Bergh i huvudroll
1 Quito Lane tog en komfortabel spetsseger i V75 på Boden 31/3, i sin första start i Robert Berghs regi. Även den gången satt Ove Ander Lindqvist i sulkyn. Hästens senaste tio starter är dock gjorda med bilstart, och det är lite svårbedömt hur snabbt Quito Lane öppnar från sitt innerspår i voltstart? Robert Bergh själv sitter upp bakom nyförvärvet 4 Macelleria, som har visat bra spring i benen i tidigare regi.
Hemmahoppet 6 Canwin B.F. står perfekt inne i klassen på pengarna och kommer till start med tre raka segrar.
V75-2: Mycket vunnet
Spelvänligt stolopp med 15 hästar utspridda över tre volter.
Loppets två mest meriterade hästar, 14 Millie Millionaire och 15 Hope And Dreams, hittar vi på dubbla tillägg och det blir ofta trafikstockning i tredjespår när attacken sätts in.
3 Glace Au Four kommer från en enkel spetsseger och lyckas offensive Claes Sjöström sno åt sig taktpinnen är mycket vunnet.
V75-3: Svårfångat drag
Ett stayerlopp över tre varv som håller bra kvalitet. 7 Mellby Club visade finfin styrka vid sin V75-seger på Åby näst senast och gillar dryg distans.
2 Coogan fick inte aktionen att stämma till fullo i V75 på Gävle senast, blir normalt svårfångad härifrån.
10 Whipped Eggs har visat upp en enorm styrka i sina senaste starter och räds inte ett offensivt upplägg.
8 Zorro Swing fast med sparat sist.
V75-4: Avgörs i starten?
Kallblodsloppet ser öppet ut och här kan en skräll ligga på lut. Favoriten 5 Guli Rubin kommer till start med tre raka spetssegrar och vi behöver inte fundera på vilket taktik Jörgen har.
4 Joker C.K. med Örjan Kihlström har dock spåret invändigt i volten, och mycket kan avgöras i starten.
Skrällen 11 Guli Storm spurtade rappt som trea i V75 på Östersund i lördags och får åter Erik i vagnen.
V75-5: Går ner i klass nu
9 Shocking Superman spände musklerna mot högsta eliten i Jämtlands Stora Pris i lördags, det ändade i startgalopp. Han går ner i klass nu.
10 Bucks To Burn avslutade rykande vid sin spurtseger i bronsfinalen på Solvalla! Tuffare placerad denna gång.
Vi vet vad 6 Hawk Cliff och 7 Nobel Amok kan uträtta när de håller sig till rätt gångart.
12 Mr Golden Quick flyger lågt.
V75-6: Revanschsugen
Daniel Redéns USA-import 12 Fleet Admiral har övertygat i tre raka segrar. Får bära favoritkepsen trots sämsta läget.
Den norsktränade segerstaplaren 8 LittleRedCorvette med fem raka segrar utmanar.
5 Qiao Q.L. såg ut att sitta fast med vinstkrafter i lördags och är kvick bakom bilen. Revansch?
4 Wrongdoer blev för lätt utan skor på alla fyra hovarna senast.
V75-7: Jagar fjärde raka
Världsartisten 4 Propulsion gick tyvärr inte att känna igen i Elitloppet på grund av diverse orsaker. Nu jagar han sin fjärde raka titel (!) i Norrbottens Stora Pris, med hela en miljon kronor i segerpremie. Normalt vinner han från alla positioner. Men som 5 Makethemark såg ut som fastlåst med sparade krafter i Elitloppet är det nog fler än tränare Petri Salmela som vill lätta på börsen och säga syn.

Bästa Drag 1: 2 Coogan (V75-3)
Bästa Drag 2: 5 Qiao Q.L. (V75-6)
Prisvärd Skräll: 11 Guli Storm (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

03
juni
2019

Tror på Träff i Jämtlands Stora Pris

V75 Östersund 8 juni

Jämtlands Stora Pris står på menyn när Östersund dukar upp sin V75-meny. Upploppet mäter hela 218 meter och är näst längst i landet. Queer Fish flyger lågt igen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Ett minne blott
Ett smålurigt voltstartslopp inleder.
6 Jaques Noir fick dra tåget i tredjespår sista 700 i lördags på Mantorp och orkade inte gå i klinch med Secret Mission över upploppet. Startspecialisten Erik Adielsson missar sällan från springspår, och är ekipaget först ner till sargen tror jag att årets segernolla är ett minne blott.
7 Leader Brodde spurtade rappt med Yannick Gingras i sulkyn på Rättvik senast, kan skrälla med klaff.
Norrlandshoppet 3 Zorro Swing har visat fin form i två raka segrar och har bra statistik i sina V75-starter.
V75-2: Flera med chans
En Spårtrappa för lärlingar, som sitter upp bakom 15 ston efter startbilen.
4 Qiao Q.L., 6 Walkie Talkie, 9 Au Pair Girl, 10 Sahara Sun och 15 Virunga var med i samma V75-lopp på Rättvik senast. Walkie Talkie och Au Pair Girl spurtade bra som närmast sörjande bakom vinnaren. Qiao Q.L. galopperade med sparade krafter 400 kvar och är bättre än raden.
V75-3: Svårfångad i spets
Även lägsta klassen ser lurig ut. Storväxte 9 Crazy First Love visade bra styrka vid sin seger senast och räds inte ett tufft upplägg.
7 Global Winner får klart godkänt för sin tredjeplats utvändigt ledaren i V75 på Gävle, och blir svårfångad i spets.
4 Yrwing och 6 Eskimo Brother var båda uppåt vid sina segrar senast.
3 Don’t Worry har idel andraplatser i raden och står verkligen på tur för en viktoria.
V75-4: Uppåt utan skor
Ett kallblodslopp med 15 hästar.
11 Bellfaks står för klassen i gänget och blir tung att stå emot – om han sköter sig?
4 Faks Nils var klart uppåt utan skor på hovarna vid sin spurtseger senast.
6 U.R.Faxe är uppåt med lopp i kroppen och får Ulf Ohlsson i sulkyn.
Skrällen 8 Guli Storm förstärks med Erik Adielsson bakom spakarna.
V75-5: Formkusk i vagnen
1 Hungarian Hotwax har visat bra form under lång tid och blir spännande med formkusken Carl Johan Jepson i vagnen.
Stallkamraten 6 Findus M. har formen helt på topp och står på tur för en skrällseger – pass upp!
Alla hästarna med bakspår är spurtstarka, där 10 Knifetown Lover är ute efter revansch efter sin galopp på Solvalla senast.
11 Grammofon flyger lågt till slut.
V75-6: Tror på Träff
Jämtlands Stora Pris med 700 000 kronor i segerpremie.
2 Milligan’s School och 4 Double Exposure hade inte sin bästa dag i elitloppsförsöken och laddas tufft för ledningen. 5 Queer Fish avslutade virvlande vid sin spurtseger i Sweden Cup och är draget. Den italienska duon 6 Voltaire Gifont och 10 Volnik Du Kras är inga dunungar och räknas tidigt.
V75-7: På tur för seger
1 Nobel Amok floppade från ledningen som stor favorit i V75 på Gävle, men kan bättre än så, och mycket avgörs om han försvarar sitt innerspår.
Jag gillar 5 Sign Me Up Too, och jag glömmer inte hans minst sagt svettiga lopp utvändigt ledaren i V75 på Romme näst senast.
Supersprint-kungen 8 M.T.Insider hade inga problem att försvara sin titel under elitloppshelgen. Turbon är påslagen och det är bara att hålla i sig.

Bästa Drag 1: 5 Queer Fish (V75-6)
Bästa Drag 2: 7 Global Winner (V75-3)
Prisvärd Skräll: 6 Findus M. (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

27
maj
2019

Har Johan nyckeln till alla rätt?

V75 Mantorp lördag 1 juni

Vrålen och hejaropen från elitloppshelgen sitter fortfarande kvar när vi sätter tänderna i en spännande V75-omgång på Mantorp. Johan Untersteiner kör mina två bästa drag – och kan vara nyckeln?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Ina Scots ära
Ett fyraåringslopp med 300 000 kr i segerpremie inleder. Stefan ”Tarzan” Melander selar ut en kvartett, 2 Tito C.A., 3 Thrust Control, 6 Brothers N.Arms och 7 Flight Dynamics, och har fullt upp hela veckan med hur han ska lägga upp taktiken.
Toppstammade 9 Forfantone Am (Muscle Hill - Tamla Celeber) har ett formhöjande lopp i kroppen efter ett halvårs frånvaro och här förväntar jag mig en mycket bra prestation.
Adrian Kolgjini bakom 1 Smokin Joe laddar tufft och försöker försvara sitt innerspår med näbbar och klor.
V75-2: Valt rätt häst?
Stayerlopp för lägsta klassen där det är flera om budet. 1 Real Face var uppåt vid sin spetsseger senast och öppnar kvickt bakom bilen.
Johan Untersteiner har en duo till start där han lånar ut 8 Sandsjöns Enzo till Björn Goop. Hästen visade finfin styrka och moral vid sin seger utvändigt ledaren senast.
5 Global Warrior har också visat bra styrka och inställning – Johan brukar väl inte välja fel häst?
V75-3: Drag med bra sikte
Adrian Kolgjini kan inte klaga på spårtombolan då han lottats till innerspår i de tre inledande avdelningarna. 1 Tony Afrika har bra styrka och de två senaste segrarna är tagna i V75.
Den kapabla duon 4 U.R.Amazing och 5 Short In Cash blir dock tunga att stå emot, om de kommer iväg i rätt gångart från sina knepiga startspår.
Loppets drag 6 Roofie har siktats hit.
V75-4: Flera om budet
Svårbedömt stolopp med 15 hästar utspridda på tre volter. 5 Mellby Glorious har årsdebuten avklarad och Björn Goop hoppas på ledningen.
Frontrunnern 6 Callmeawinner har tio segrar på 24 starter och vi får se hur Erik Adielsson löser uppgiften.
12 Ginny Weasley har formen i zenit och flyger lågt över upploppet.
V75-5: Har slickat såren
Tuff laddning från flera ekipage och här kan vi förvänta oss en riktig fartfest. 2 Minnestads El Paso blir att bättre för varje start och duger gott.
3 M.T.Joinville var det positiva tongångar om inför årsdebuten.
4 Wingait C.H, 5 Dragster och 8 Mack Dragan laddas alla tre för att komma först ner till sargen, men där kan det var upptaget.
Skrällen 1 Västerbo Exact har slickat såren en tid och kan inte klaga på förutsättningarna.
V75-6: Mäter muskler
Ett spelvänligt stayerlopp för högsta klassen. Fjolårets derbyvinnare 10 Who’s Who har årsdebuten avklarad och mäter nu sina muskler mot den äldre eliten för första gången.
Starke 8 Rajesh Face gör sin första start som valack. 4 Reckless är troligen väl förberedd inför sin årsdebut. 5 Racing Mange öppnar kvickt och kan vara ledaren. Skrällen 2 Lucifer Lane har körts passivt i årets starter.
V75-7: På tur för seger
2 Jaques Noir har radat upp bra prestationer och har tre raka andrapris utan skor på hovarna – står på tur!
4 Radagast kommer från en minst sagt imponerande insats, och segerstrider trots att han går upp i klass.
7 Sebastian Journey kommer tillbaka efter några månaders frånvaro och öppnar raskt bakom startbilen.
Skrällen 11 Baritone Artist mötte tufft motstånd i Kungapokalen senast.

Bästa Drag 1: 5 Global Warrior (V75-2)
Prisvärd Skräll: 6 Roofie (V75-3)
Prisvärd Skräll: 1 Västerbo Exact (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

[12 3 4 5  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39