15
april
2019

Quito Lane från start till mål

V75 Romme söndag 21 april

Riktigt fina tävlingar i Borlänge på söndag, och dragen lyser inte heller med sin frånvaro. Det bästa av dem är Quito Lane i V75-5.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Bizzi gillar fart
6 Emile Zola Sisu har vunnit sju av tio och är alltid hårt lirad. Det är klart att en pålle av hans kaliber alltid kan vinna, men han har ändå inte startat sedan i oktober och någon gratisledning får han knappast. 8 Deep Pockets har en ännu högre träffprocent, men ett sämre läge. Upp till bevis. 7 Chapuy lär ”Guldtands-Åke” friska på med från start och skulle han ta sig förbi samtliga kan han spåra runt om. 9 Bizzi Blizz skulle gnugga hovarna av förtjusning om de stora elefanterna på framspår kör mot varandra. Claes Sjöströms dam kan speeda och kan fälla samtliga till slut.
V75-2: Mot 22:a segern
12 Southwind Feji vinner visserligen inte riktigt lika tätt som tidigare, men den här uppgiften ska hon ro i land. Senast mötte hon topphästar och gjorde det fullt bra som fyra. En föga upphetsande, men vettig spik. 11 Chapter N.Deo gick utan skor för första gången i år senast och spurtade klart förbättrat. Hon kan möjligen hota Pär Hedbergs toppsto.
V75-3: Sorbet i toppslag
3 Zack´s Zoomer hittar säkerligen till front och lär bli favorit i Rommeheatet. Han kan förstås hålla hela vägen, men det har hänt att han varit artig och släppt förbi sig en och annan konkurrent sista biten. Med bara ett lopp innanför västen kan det allt bli så även denna gång. 6 Sorbet har gått fram som en slåttermaskin i år och är obesegrad efter fyra starter. Det här är en riktig topphäst som hittat en jämnhet han inte haft tidigare. Han känns som det hetaste segerbudet i ett roligt guldlopp. 2 Speedy Foxy Vicane är minst sagt beundransvärd. Senast spurtade hon kanonbra som tvåa bakom Milligan´s School och hon kan skrälla.
V75-4: Prinsen kung igen
8 Månprinsen A.M. vore rent spelmässigt rolig att fälla, men han torskar inte detta - så är det bara. Det kan dock bli bra utdelning även när en megalampa vinner - det såg vi förra lördagen, när Propulsion gjorde sin plikt.
V75-5: Quito hela vägen
4 Quito Lane såg riktigt fin ut i debuten för Bergh, och med lopp i kroppen måste han bli jobbig att möta - inte minst då han säkerligen sitter i spets. Bra emot, men femåringen är omgångens drag. 8 Isco Boko är minst lika bra, men agerar lite valpigt och kan få det jobbigt att komma till härifrån. 11 Master Blaster är osynad i tuffare sammanhang, men blir intressant att följa och ett givet streck för den som garderar.
V75-6: Nicklas runt om
7 Knifetown Winner och hemmatränaren Nicklas Westerholm brakar till front och blir han inte hetsig så är han hästen att slå. 8 Global Trust och 11 Perfect Dynamite är förstås omöjliga att räkna bort - trots bakspåren.
V75-7: Storm i sista
9 Electrical Storm ser kanonfin ut för dagen och läget behöver inte alls vara fel. Mattias Djuse har en bra chans att runda av omgången. 3 Bucks to Burn har utvecklats hos Redén och är given från ett fint läge. 12 Victory Topline står knöligt placerad, men det ser ut att kunna bli fart på loppet och då kan han fälla samtliga till slut.

Bästa Drag 1: 4 Quito Lane (V75-5)
Bästa Drag 2: 9 Electrical Storm (V75-7)
Prisvärd Skräll: 2 Speedy Foxy Vicane (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

08
april
2019

Ingen stoppar Oscars Upstream

V75 Umåker lördag 13 april

Naturligtvis kommer strålkastarljuset främst att riktas mot Propulsion på lördag, men något spännande spelobjekt är han inte. Däremot är Oscar Berglunds Upstream ett skönt drag i V75-6.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Passa Bergharns
5 Milliondollarrhyme lär bli hårt lirad efter sin lysande årsdebut, och det är i så fall inte alls konstigt. Han är given på lappen, men någon klaring är han inte. 3 Transcendence är en härlig slugger som kommer allt närmare sin första årsseger. Han kan gå hela vägen och krossa allt, förutsatt att han håller sig till rätt gångart hela vägen. 7 Weekend Fun kan bli lite bortglömd efter den senaste insatsen, men det fanns ursäkter och normalt är han med där framme och hugger.
V75-2: Inget galet drag
5 Crazy First Love är en klart spännande häst, som gjorde rent hus i fjolårsstarterna. Tillsammans med skickliga Sandra Eriksson kan han vara utropstecknet i ett öppet lopp. 9 Lyckans Star med Örjan är förstås också värd att se upp med. Det är långt ifrån omöjligt att ekipaget kliver in i handlingarna när övriga kört klart.
V75-3: Straffspark
5 Propulsion vinner förstås ett sånt här lopp - så mycket mer behöver man egentligen inte resonera om saken. Oavsett om han släpps till spets eller får dödens, är han flera längder bättre än motståndarna. Trots att han blir megalampa känns det bara löjligt att försöka fälla honom. 2 Muscle Hustle är väl den som vinner om Propulsion mot förmodan skulle galoppera eller bli struken. 7 Rocky Winner är beundransvärd, som sliter på år efter år. De senaste starterna indikerar en så pass bra form att han kan vara aktuell på trion.
V75-4: Tangen trots läget
12 Tangen Haap har visserligen ett gräsligt läge, men årets upplaga av Vårbjörken är sannerligen inte den mest upphetsande, och han ska kunna ta sig runt alla och vinna. 7 Art Kjarvald har sett klart pigg ut i sina senaste starter och är värst emot. Av J-O Perssons deltagare är det främst 8 Tand Kraft och 9 Smedsbo Faksen som kan göra sig gällande. Övriga får det mycket svårt.
V75-5: Nytänd Island Life
2 Island Life tycks ha hittat sig själv i Robert Berghs regi, och från ett perfekt läge är han loppets etta. 1 Hawk Cliff levererar på en jämn och hög nivå och tråcklar sig bara Örjan ut, han brukar göra det, dyker han säkert upp i segerstriden. 11 Mr Golden Quick avslutar sylvasst och om han inte sitter alltför långt bak kan hans spurt resultera 4 Västerbo Grosbois kan skrälla.
V75-6: Upstream rundar
9 Upstream har visserligen hunnit bli sex år, men han lär klättra en bra bit i klasserna och det här motståndet rundar han. 1 M.C.C.Orlando kan hota om han får luckan.
V75-7: Finsk Pascha etta
4 Pascha Tilly var ruskigt bra i senaste starten hemma i Finland och han kan vinna den tunga vägen, även om motståndet är tuffare denna gång. 11 Zorro Swing är en härlig krigare som alltid gör vad han kan. Blir det fart på loppet biter hans avslutning bra. 7 Counterfeightr och 8 Hierro Boko är Marcus Lindgrens bidrag i loppet. Båda ska räknas med chans, med lite fördel för den sistnämnde, som avslutade vasst senast.

Bästa Drag 1: 9 Upstream (V75-6)
Bästa Drag 2: 3 Transcendence (V75-1)
Prisvärd Skräll: 4 Västerbo Grosbois (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

01
april
2019

Minnestads El Paso svaret i V75-6

V75 Jägersro lördag 6 april

Ett av omgångens roligaste lopp är bronsförsöket i den sjätte avdelningen. Som Minnestads El Paso såg ut i årsdebuten lär han bli svårstoppad och han är ett av omgångens bästa drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Gambit får jobba
9 Gambit Brodde stod för en hederlig svepning senast på Solvalla. Det kan bli repris direkt, men över kort distans kan det bli svårt att slå klorna i ledande 9 Adde S.H. 10 Hurricane Boko är en riktig sköning som lär dundra uppåt i klasserna om han håller ihop. Den här går aldrig att räkna bort i den låga klass han befinner sig i. 8 Image Rapida kan vara loppets bästa skrällbud. Det här är en riktigt bra häst som körande Crebas öser lovord om. Skulle allt klaffa är han inte alls omöjlig.
V75-2: Willmer kan hota
4 Campo Bahia har meriterna och vinner troligen ett sånt här lopp. Det som skulle kunna fälla honom är orutinen och det faktum att det rör sig om årsdebut. 3 Willmer Gel ska gå utan skor för första gången i livet och skulle han hålla ordning på påkarna kan han sätta käppar i hjulet för Campo Bahia.
V75-3: Racing på topp
3 Racing Mange var ett riktigt utropstecken ifjol och med årsdebuten avklarad blir han säkerligen svår att komma till tals med - inte minst om han skulle hålla ut 5 Angle of Attack från start, vilket dock inte alls är säkert. Den sistnämnde spurtade urstarkt vid segern i Frankrike häromveckan och är given i ett öppet och svårlöst guldlopp.4 Day or Night In och 7 Cyber Lane är Untersteiner J:r´s två bidrag i loppet och bägge kan vinna.
V75-4: Queen för bra
9 Queen of Sand har noterat elvatider i de två senaste loppen och ska normalt inte ha några bekymmer att runda till vinst i ett tämligen ihåligt stolopp. 2 Pippi Roc och 4 Sobel Jasmine är bra nog att vinna om Queen of Sand skulle hamna i maskin på något sätt, men det krävs nog också att något sådant sker för att det ska bli favoritfall.
V75-5: Norton rundar allt
12 Norton Commander är en riktig undantagshäst som fått en paus efter många (onödigt) tuffa lopp i slutet av fjolåret. Med laddade batterier ska han kunna klampa runt fältet och vinna. Att det är tre varv som ska avhandlas gör bara att han har ännu mer tid på sig att runda till vinst. 3 Victory Island är förstås ingen man bollar med och det kan absolut bli en dansk istället för en tysk accent i segerintervjun. 9 Panamera gillar distansen högt och rent och ska inte glömmas bort.
V75-6: El Paso draget
8 Minnestads El Paso gav ett ”Karl-Alfred som ätit spenat”-intryck i årsdebuten och är knappast sämre på lördag. Han ska ha bra chans att speeda till vinst. 2 Staro Leonardo är förmodligen svårast emot. Jocke Lövgrens femåring har stått för en härlig utveckling och om inte andraspåret krånglar till det kan han utmana Minnestads El Paso.
V75-7: Passa Thorn Bird
1 Baron Gift är klart bäst utan skor och när han nu ska tävla barfota känns han het härifrån. 4 Thorn Bird har tänt till väldeliga hos André Eklundh och ska absolut inte nonchaleras. Får hon gå i ryggar fram till upploppet går ingen säker. 6 Rafiki Fri har stått på tur länge och det kan vara dags nu.

Bästa Drag 1: 8 Minnestads El Paso (V75-6)
Bästa Drag 2: 12 Norton Commander (V75-5)
Prisvärd Skräll: 4 Thorn Bird (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

25
mars
2019

Ett säkert vårtecken med hög klass

V75 Solvalla lördag 30 mars

Det är vår i luften och hög klass på lördagens V75-finaler på Solvalla! Timo Nurmos har kvalat in sju hästar och är en maktfaktor. Men mitt bästa drag och skrällbud tränas i Halmstad.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Har höga tankar
Solvallatränaren Daniel Redén har höga tankar om sitt elitsto 8 Double Exposure, som han tror kan hävda sig mot världseliten sista helgen i maj till och med! Nu kommer hon tillbaka efter 2,5 månaders frånvaro och har lottats till sämsta startspåret bakom bilen, vilket gör det mer spännande. Stallkamraten 2 In Toto Sund orkade inte stå emot favoriten från ledningen senast, och det mesta talar för att det blir samma loppscenario idag. 7 Shadow Gar sköt till vasst när hon fick fritt och kopplade segergreppet på ledande 4 Unrestricted senast. Skrällen 5 Kash Brodda gör en spännande debut i Wilhelm Paals regi.
V75-2: Duo med en trio
Stall Kolgjini selar ut 1 Terminator Face och 7 Tony Afrika, som båda kommer till start med en trio segrar i bagaet. Den förstnämnde tappade dock travet över upploppet senast, och det var ingen överraskning att han rullade över i galopp strax efter mål. 2 Randemar R.D. spurtade mycket starkt över upploppet och var närmast sörjande bakom Terminator Face. 5 Quite A Quality och 6 Maple Hill’s Eto’o har båda formen i zenit.
V75-3: Siktar på dacapo
1 Eelis tog en komfortabel spetsseger på Mantorp och Örjan Kihlström har nog siktet inställt på en dacapo. Men det saknas inte motstånd. 2 Perfect Dynamite och 4 Illuminati är två hårdingar som inte räds ett tufft upplägg utvändigt ledaren. Skrällen 9 Leader Brodde hoppas på en repris och ett lopp i rygg på ledande Eelis igen.
V75-4: Vann åkandes
Diamantstoets final med 15 hästar är en spelvänlig tillställning. Läckra 3 Thanasi Bob vann åkandes sist och går en spännande framtid till mötes. 4 Estelle Brodda håller på att släppa till rejält och ska nämnas med respekt. Skrällen 14 Odessa Celeber sköt till snyggt med sparade krafter bakom 11 Havefunwithme på Mantorp.
V75-5: Omvänd ordning?
2 Harran Boko tog en mycket enkel spetsseger senast och vi behöver inte fundera på vilken taktik Conrad har. 6 Vlad del Ronco och 9 Thriller N.P. utkämpade en härlig fight på Åby, nu kanske det blir omvänd ordning i mål? 1 Marvelous och 3 Electrical Storm har båda formen på topp och duger gott med lite klaff. Hemmahoppet 11 Mellby Club är uppåt med lopp i kroppen.
V75-6: Lite utlämnad
Publikfavoriten 11 On Track Piraten hade ingen tur i spårlotten och är lite utlämnad. Tuff spetsstrid mellan 1 Handsome Brad, 3 Elian Web och 4 Västerboonthenews kan dock öppna upp loppet. Spurtstarka duon 2 Probo O.P. och 6 Milligan’s School duger gott.
V75-7: En skräll på lut?
Spetsstriden mellan 3 Global Trust och 4 Weekend Fun kan visa sig bli avgörande för loppet utgång. Revanschmöte att vänta mellan 1 Velvet Gio och 5 J.H.Mannerheim. 9 Hawk Cliff radar upp bra prestationer i V75 och är ett gjutet streck. De två skrällbuden 11 Västerbo Exact och 12 Frankie Brodde kräver tufft tempo i täten för att komma in i matchen till slut.

Bästa Drag 1: 3 Thanasi Bob (V75-4)
Bästa Drag 2: 9 Thriller N.P. (V75-5)
Prisvärd Skräll: 12 Frankie Brodde (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

18
mars
2019

V75 i Norge med spetsidéer

V75 Momarken lördag 23 mars

V75 gästspelar i vårt västra grannland Norge när omgången avgörs på Momarken. Upploppet mäter 240 meter och är långt – men faktum är att de flesta loppen vinns från ledningen, där mina tre rubriker körs.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Svårfångat drag?
Ett stayerlopp över dryga tre varv inleder omgången på Momarken. På dubbla tillägg hittar vi 15 Jet Voice, som spurtade helt okej från en liknande propositon senast. Han är den som har bäst chans av de nio från hemmagardet, enligt lokal expertis. Kolgjini selar ut två hästar i omgången från sitt formstall. Det var mycket surr om 2 Moruga inför V75 på Halmstad, där han galopperade i spetstriden in i första sväng. Kan bli svårfångad om Lutfi lyckas få hästen i rätt gångart Duon 10 Sphinx d’Inverne och 12 Wayne Brogård står bra inne i loppet och är bäst på mellanvolten.
V75-2: Fast med krafter
Stolopp med 14 hästar. 6 In Håleryd noterade 1.10 sista havvarvet vid sin spurtseger från andra utvändigt näst senast. Det såg ut att finnas vinstkrafter sparade i rygg på ledaren senast. 3 Towanda’s Classic avslutade rappt som tvåa på Sörlandet och har två formhöjande lopp innanför västen. 2 Mira Hörsta har visat bra kapacitet vid sina två senaste segrar på Bjerke. Är osäker i voltstart, men duger gott om hon håller sig på rätt köl.
V75-3: Trots ringa meriter
1 Adiago Trot avslutade vasst när han fick fritt från rygg på ledaren vid sin seger i V75 på Halmstad. Han öppnar kvickt bakom bilen, och trots ringa meriter över lång distans måste segerchansen vara god. 2 Global Takeover var med i samma lopp och såg ut att ha krafter sparade. 7 Kick Off Classic är under utveckling och på väg genom klasserna, men riskerar att få göra grovjobbet i spåren.
V75-4: Går ner i klass
Kallblodslopp med 15 startande. 6 Roli Eld har hittat ytterligare växlar sedan han kom Frode Hamres regi. Senast spurtade han mycket vasst när han togs sig förbi Odd Heracles över upploppet, som tvåa efter Ulsrud Tea, och noterade 1.20,5/1609a! 1 Tripsson Ö.K. är uppfräschad och har siktats hit en tid. Öppnar kvickt och leder nog loppet i det längsta.
V75-5: Markant uppåt
USA-importen 1 M.S. Triple J. imponerade stort vid sin överlägsna spetsseger på Bjerke, trots att han varvade på raska 1.11,5! Han var markant förbättrad och är svårslagen vid en liknande prestation. 5 Crackajack såg fin ut som fastlåst i V75 på Bergsåker, men sämre från ledningen senast.
V75-6: Steinlagers Äre
Fjolårets elitloppsfinalist 4 Pastore Bob tog en enkel spetsseger i årsdebuten på spänstiga ben. Det här är ett led i matchningen innan han ska försvara sin titel i Finlandia Ajo första helgen i maj. 2 Donatomite öppnade överraskande kvickt i V75 på Halmstad och är troligen närmast sörjande.
V75-7: Härlig individ
Det är flera om budet när lägsta klassen avrundar. Storväxte 1 Tyfon Brodde tog en säker spetsseger på Kalmar och Kolgjini har taktiken klar. 11 Rebella Matters vann åkandes från ledningen i sin första start i Frode Hamres regi, och nämns med respekt. Segerstaplaren 9 Ecu de Mieloui har sju segrar på åtta starter, och är en härlig individ med rätt inställning.

Bästa Drag 1: 2 Moruga (V75-1)
Bästa Drag 2: 1 M.S. Triple J. (V75-5)
Prisvärd Skräll: 1 Tripsson Ö.K. (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

11
mars
2019

Tränarchampion vilar inte på hanen

V75 Mantorp lördag 16 mars

Fjolårets överlägsna segrare i V75:s tränarliga, Timo Nurmos, har rivstartat och leder ligan stort även 2019. Timo vilar inte på hanen efter Readly Express’ vassa spurtseger i Cagnes sur Mer i söndags, när han lastar transporten med en formstark kvintett till Mantorp.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Inget säkert kort
Ett stayerlopp inleder jackpot-omgången. 2 Harran Boko står perfekt inne i klassen på pengarna och är bästa hästen i fältet när han håller sig till rätt gångart. Men han är långt ifrån något säkert kort och är ingen favorit jag vill stå och falla med. 1 Herrera Boko gjorde bort sig med galopp i V75 näst senast, men tog en snabb revansch tre dagar senare vid sin spurtseger i V86 på Solvalla. Spets? Grundkapable 9 Mellby Club gör en spännande comeback efter ett halvårs frånvaro och är väl förberedd.
V75-2: Nyvaken skräll
Spelvänligt lopp med 15 ston där en skräll ligger på lut. 8 Estelle Brodda var markant förbättrad utan skor på framhovarna vid sin spurtseger i V75 på Eskilstuna, trots startgalopp! Skrällen 5 Digital Phone spurtade förbättrat vid sin andraplats senast, och Stefan Melanders hästar är på väg att vakna upp ur sin vinterdvala.
V75-3: Kvitt vinterdamm?
Bara sju hästar till start i högsta klassen, där en kvintett gör årsdebut. 4 Milligan’s School tog skalpen av självaste Readly Express vid sin seger i Sundsvall Open Trot ifjol och har normalt toppchans. Men Tarzan baissar som vanligt i förhandssnacket innan hans hästar blivit kvitt vinterdammet. Timo Nurmos brukar tvärtom ha hästarna väl förberedda direkt och 6 Sir Ratzeputz är nog inget undantag. 5 Racing Mange blev snöpligt fråntagen sin spetsseger på Vincennes i Paris senast efter att ha touchat i två banmarkeringar i slutkurvan – tufft!
V75-4: Duo i uppåtform
10 Hugo Gustivar Boko tog en knapp spetsseger i sin årsdebut efter ett halvårs frånvaro, och har fart som räcker och blir över i lägsta klassen. 6 Terminator Face har två raka segrar i ryggen och är på väg att släppa till rejält. Tuffare motstånd nu dock. 1 Global Viscount och 5 Franklin Face möttes på Halmstad senast och båda är på väg uppåt i form.
V75-5: Hästen att slå
Ett rivigt sprinterlopp för näst högsta klassen. 1 Knifetown Winner har inlett året med två raka segrar och sett finfin ut. Han är kvick bakom bilen och kan blir svårfångad i ledningen. Möter namnkunnigt motstånd i 8 Uppohoppa och 10 Global Trust, som dock hämmas av sämre utgångslägen.
V75-6: Håller undan?
En Spårtrappa med 15 ston bakom startbilen, där 3 Cheerful Rivner ska försöka hålla undan för loppets två bästa hästar, 14 Ryssebo la Reine och 15 Queen of Sand, som brottas med de sämsta startspåren. Formtoppade 11 Darling Harbour duger gott med lite klaff.
V75-7: Bra spring i benen
Spelvänlig avslutning där det är flera om budet. 1 Leader Brodde hade bra spring i benen utan skor på hovarna vid sin V75-seger på Eskilstuna, och Mattias Djuse kan välja taktik. 10 Sevilla är en tuff häst för klassen och slutar i segerstriden utan strul. 2 Eelis, 5 Tobias del Ronco och 11 Pastor Power går visserligen upp i klass, men är under utveckling.

Bästa Drag 1: 1 Knifetown Winner (V75-5)
Bästa Drag 2: 1 Leader Brodde (V75-7)
Prisvärd Skräll: 5 Digital Phone (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

04
mars
2019

Piraten jagar sin 32:a på V75!

Färjestad dukar upp en spännande V75-meny med en härlig blandning av sött och salt. On Track Piraten leder V75-ligan med fyra pinnar när han på lördag jagar sin 32:a viktoria i V75! Stall Kolgjinis form pekar rakt uppåt och man selar ut två vassa drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Perfect revansch?
Favoriten 2 Perfect Dynamite var heroiskt bra vid sin spetsseger på ett mycket tungsprunget innerspår näst senast. Han bar därför ett tungt favorittryck på sina axlar inför V75 på Bergsåker, där han överraskande fick sträcka vapen mot utvändige 9 Global Undecided, som var ruggig! 8 Sir Henry P.Hill var med i samma lopp och får klart godkänt för sin årsdebut och är uppåt med lopp i kropp. 1 Uappa Di Azzurra drog svarte petter i lördags, där han blev hängande i dryga spår både i början och till slut.
V75-2: Trivs på Färjestad
15 ston utspridda på tre volter. Segerstaplaren 13 Soutwind Feji har inte varit på topp och gått på pumpen i två starter i rad. Hon har fyra segrar på fem starter på Färjestad, och trots dubbla tillägg är vinstchansen god. 8 Up North imponerade så smått vid sin seger i V75 Champions på Solvalla och bjuder favoriten på en match. Skrällen 5 Lutecia hade bra spänst i benen över upploppet senast.
V75-3: Piraten mot 32:a
Elvaårige 5 On Track Piraten kan utöka sin ledning i antal segrar i V75-ligan när han jagar sin 32:a denna lördag! Han är precis som ett gott rödvin. Rikard N Skoglund är obesegrad i sulkyn efter två starter, och siktet är givetvis inställt mot ledningen. Stall Kolgjini selar ut en formstark duo i 2 Target Kronos och 9 Platon Face, och far och son har nog en plan på hur de ska sätta käppar i hjulet för rekordhållaren.
V75-4: Krävs ett antal
Ett mycket svårbedömt kallblodslopp där det krävs ett antal timmar i lopparkivet innan man kan luta sig tillbaka. Stona har en fördel och får starta 20 meter före hingstar och valacker, vilket inte gör det enklare att gissa vinnaren. Jag nämner 11 Ådne Odin som kommer från en komfortabel spetsseger på Klosterskogen, och nu får Björn Goop i sulkyn för första gången.
V75-5: Inget att lita på
Ett stayerlopp över dryga tre varv för den lägsta klassen där styrkan kommer ta ut sin rätt det sista halvvarvet. 1 Magic Cash höll sig i skinnet vid sin seger senast, men han är inget att lita på och en skräll ligger på lut. 5 Tony Afrika har spräckt segernollan och kommer till start med två raka spetssegrar i bagaget, och vi behöver inte fundera på taktiken.
V75-6: Drag på tur
8 Weekend Fun och 9 Hawk Cliff utkämpade en tuff match i V75 på Bergsåker, där den senare segrade på målfoto.1 Rushmore Face har varit uppåt på slutet och står på tur. Vad kan 5 Bullyoung efter uppehåll?
V75-7: Fågel eller fisk?
1 Marvelous stretade emot bra och gav sig högst motvilligt i ledningen mot Vlad Del Ronco i V75 i lördags, och är nog hästen att slå, om han klarar av de täta starterna. Björn Goop selar ut 6 Ronzon Face, som kommer till start med tre raka segrar, och vi får se om det är fågel eller fisk? 3 Expensive River öppnar kvickt och har två raka spetssegrar i ryggen.

Bästa Drag 1: 9 Platon Face (V75-3)
Bästa Drag 2: 1 Rushmore Face (V75-6)
Prisvärd Skräll: 5 Lutecia (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

25
februari
2019

Ryck skorna loss - det är vår!

V75 Halmstad lördag 2 mars

”Ryck skorna loss - det är vår”, är vad som gäller på Halmstad på lördag, när årets första V75-omgång med valfri balans ska avgöras. Hemmatränarna Stefan Persson och far och son Untersteiner har givetvis siktat hit, och de tränar också omgångens två bästa drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Flygs över till USA
Åtta ston möter upp bakom startbilen i Stoeliten. 1 Shadow Gar har visat fin form både under sadel i monté och framför sulky i sina senaste starter. Hon öppnar kvickt, men kunde inte svara ut 3 Unrestricted när de möttes på Eskilstuna 11/11 i fjol, vilket gör loppet mer spännande. 6 Kash Brodda går ut med två raka starter på Vincennes i Paris i bagaget och har formen intakt. 7 Darling Mearas gör sin sista start i Stefan Perssons regi på svensk mark innan hon flygs över till Åke Svanstedt i USA, och det vore häftigt för stallet om hon fick avsluta med en viktoria.
V75-2: Hästen att slå
5 Quite A Quality har tagit tre raka segrar trots svåra utgångslägen bakom bilen. Han visade mycket bra styrka vid sin senaste seger och är hästen att slå om han kommer iväg i rätt gångart från sitt femtespår. 1 Moruga och 6 Burning Man är kvicka ut och bjuder upp till kamp. 11 Freddie Silvåkra och 12 Randemar R.D. är båda uppåt i form och duger med lite klaff på bitarna.
V75-3: Halva upploppet
Ett rivigt sprinterlopp för högsta klassen står på menyn, där spetsstriden kan bli avgörande för loppets utgång. 4 Dante Boko har idealiska förutsättningar och springer en låg 1.10-tid om han lyckas sno åt sig taktpinnen. 5 Västerboonthenews öppnar också raskt, och tog faktiskt en längd på Dante Boko på Solvalla 26/12 i fjol. Den norska gästen 3 Donatomite vann med halva upploppet från ledningen i sin årsdebut och utmanar.
V75-4: Tar inga fångar
En Spårtrappa med 15 ston bakom bilen. 6 Cheerful Rivner var mycket rejäl vid sin seger i årsdebuten. Hon räds inte ett tufft upplägg och kan vinna loppet även den tunga vägen. Starke 15 Ryssebo La Reine gör en spännande årsdebut med lärlingen Anton Knutsson vid spakarna.
V75-5: Har inte gett upp
5 Vlad Del Ronco flög lågt över upploppet vid sin spurtseger i V75 på Axevalla och får tillsammans med Erik Adielsson i sulkyn många anhängare. Spurstarka trion 2 Marvelous, 10 Powderfinger och 11 Thriller N.P. är alla uppåt i form och har inte gett slaget förlorat.
V75-6: Väl smickrande?
1 Secret Mission, 2 Adiago Trot, 5 Dynamite Light och 7 Global Takeover hade en tuff batalj på Halmstad sernast, där Dynamite Light gick segrande ur en tät slutstrid. 9 Bonnies Celebrity har tagit fyra segrar på de fem senaste under sadel i monté, och raden kanske är lite väl smickrande?
V75-7: Skinn på näsan
Spelvänligt stayerlopp för näst högsta klassen avrundar. 6 Västerbo Exact segrade trots ett lopp utvändigt ledaren i V75 på Axevalla och har visat upp ett brett register. Hemmahoppet 1 Wingait C.H. öppnar kvickt och kan sitta i ledningen. Skrällen 10 Transcendence har stångats mot tufft motstånd på Vincennes och skaffat sig skinn på näsan.

Bästa Drag 1: 7 Darling Mearas (V75-1)
Bästa Drag 2: 6 Cheerful Rivner (V75-4)
Prisvärd Skräll: 10 Transcendence (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

18
februari
2019

Lastar transporten med nio hästar

V75 Bergsåker lördag 23 februari

Solvallatränaren Timo Nurmos lastar transporten med hela nio hästar när han styr kosan mot V75 på Bergsåker i Sundsvall. Jag gissar att det blir ett par segrar till stallet. Omgångens två bästa drag stavas dock Mountain Cleaver och Rushmore Face.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Föll på eget grepp
Ett stayerlopp för näst lägsta klassen inleder. 6 Crackajack öppnade raskt till ledningen i V75 på Bergsåker näst senast. Ulf Ohlsson valde att dra i ett tufft tempo, men föll på eget grepp då de fick soppatorsk över upploppet. 5 Scarpetta galopperade från start i samma lopp. Visade bra styrka vid sin seger över tre varv näst senast. Timo Nurmos duo 8 Manofthematch och 10 Harrington är båda uppåt med lopp i kroppen och räknas tidigt. Skrällen 11 Real Masterpiece är inte att lita på, men Ready Cash-valacken har hög kapacitet när han får aktionen att stämma.
V75-2: Har siktats hit?
Ett stayerlopp för ston över dryga tre varv. 4 Vanessa F.B. har visat fin form i två raka segrar. Senast öppnade hon kvickt från ett liknande läge och satt i ledningen efter 250 meter. Det kanske blir samma taktik på lördag? På dubbla tillägg hittar vi den finska gästen 12 Mountain Cleaver, som brukar vara vass när hon styr kosan mot Sverige, och har nog siktats hit?
V75-3: Förvaltar sitt pund
2 Zenit Brick har hittat en bra uppgift i den högsta klassen, och vi får se om Kaj Widell lyckas förvalta sitt pund. 1 Elian Web blir allt starkare för varje start. Han är kvick bakom bilen och Jorma Kontio kan nog välja taktik. 9 Erik Sting gör debut i Gulddivisionen, men jag tror han duger gott. Skrällen 11 Target Kronos höll farten positivt i V75 på Axevalla i lördags.
V75-4: Det blir spännande
Ett kallblodslopp där det är flera om budet. 10 Tangen Haap gör sällan ett dåligt lopp, men behöver klaff. Speedige 12 Ingbest gör årsdebut och blir farlig om han hittar rätt rygg. Men de får snabba sig på om de ska få tag på 6 Smedsbo Faksen, som har sett ut som en studsboll i två raka spetssegrar. Det här blir spännande!
V75-5: är läget en fälla?
1 Master Hill vann åkandes vid sin spurtseger näst senast, men tävlade under pari i V75 på Jägersro. Nu gör han årsdebut och är troligen väl förberedd då Nurmos väljer att skicka upp sin springare till Sundsvall. Mycket hänger på om favoriten kan försvara sitt innerspår bakom bilen. Det ska reda ut i lopparkivet under veckan.
V75-6: Vingelrisk
Ett spelvänligt lopp för näst högsta klassen, där det blir full laddning från 7 Global Trust när bilen lämnar. Men det är flera invändigt som är ute i samma ärende och det kan bli vingel i spåren i första sväng. 6 Rushmore Face har varit uppåt på slutet, loppets drag.11 Hawk Cliff och 12 Weekend Fun gillar det tuffa tempot i täten.
V75-7: Värd superlativ
3 Perfect Dynamite imponerade stort vid sin spetsseger i V75 på Solvalla senast. Det var ingen annan som vann från ledningen på det kladdiga innerspåret den dagen, vilket understryker alla superlativ. Han har dock galopperat i sina två senaste starter med bilstart, vilket är värt att notera. 9 It’s Showtime Zaz står på tur för en viktoria i rikstoton.

Bästa Drag 1: 12 Mountain Cleaver (V75-2)
Bästa Drag 2: 6 Rushmore Face (V75-6)
Prisvärd Skräll: 11 Real Masterpiece (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

11
februari
2019

Nimbus har inte tappat motivationen

V75 Axevalla lördag 16 febreuari

Det är fulla fält och 89 hästar till start när Axevalla dukar upp sin V75-meny. Nicklas Westerholm fick ta emot Jim Fricks pris på hästgalan, och selar ut en sextett från stallet! Omgångens bästa drag, Nimbus C.D., har inte tappat motivationen trots sina skadebekymmer.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Dags för maräng?
Ett stayerlopp för lägsta klassen inleder. 6 Whipped Eggs har styrkan som signum och får allt bättre spänst i benen för varje framträdande. Men han fick ge sig mot 7 Victory Lee senast, och vi får se hur kvickt duon kommer iväg från sina springspår? 8 Knifetown Lover har inte startat på några månader, men han visade fin styrka vid sin spetsseger över tre varv senast, och vi får se om han är lika vass med skor på hovarna?
V75-2: Vunnit nio av tio
Ett stolopp med 15 hästar där en skräll ligger på lut. 6 Syria A.T. kunde inte freda sig i ledningen senast och leder nog loppet i det längsta igen. 10 Whataboutyou Zaz visade fin styrka vid sin seger senast. Tommy Karlstedt har tagit nio segrar och en andraplats på sina tio senaste starter på Axevalla! Det gör att vi passar 15 Amphibian Madness.
V75-3: Rätt motivation
Ett stayerlopp för högsta klassen där dalarnas stolthet 3 On Track Piraten har rätt förutsättningar med Rikard N Skoglund bakom ratten. Fjolårets vinnare av Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen 11 Platon Face är tillbaka på svensk mark efter ett par framträdanden på Vincennes. 10 Nimbus C.D. spurtade ettrigt upploppet ner, som tvåa efter Sorbet, i V75 på Åby, och verkar inte ha tappat motivation till sitt jobb trots sina skadeproblem och långa frånvaro.
V75-4: Som lillebrorsan
15 hästar utspridda på tre volter gör loppet extra intressant. 6 Tony Afrika spräckte segernollan vid sin spetsseger senast och Adrian har nog samma taktik som lillebrorsan. 7 Harrington körs av Björn Goop för första gången och får många anhängare av spelarkollektivet. Kapable 14 Island Life gör en spännande debut i Robert Berghs regi.
V75-5: Går inte att lura
Frontrunnern 1 Always On Time följer bilen och går inte att lura på ledningen. Björn Goop i sulkyn nu. 3 Stepping Spaceboy och 4 Västerbo Exact har båda formen på topp och öppnar också kvickt bakom bilen. Fjolårets tvåa i Norskt Travderby 10 Zelov har ett par formhöjande lopp i kroppen och är prisvärd som skrällbud.
V75-6: Ett diesellok
Ett styrkeprov över dryga tre varv. 1 Illuminati är bästa hästen, men han blir över från start vilket kan ställa till det. 7 Pacific Face är stark som ett diesellok och kan springa i 1.14-tempo en hel eftermiddag om så krävs. Skrällen 3 Scarlets Mirakel har ett formhöjande lopp i kroppen och kan duga med lite klaff.
V75-7: Avgörs i starten?
1 Night Brodde var finfin vid sin överlägsna spetsseger på Solvalla och mycket kan avgöras i starten. 9 Vlad Del Ronco imponerade stort vid sin överlägsna seger näst senast och är högintressant med Björn Goop. Nicklas Westerholm avrundar sin sextett med 6 Patrizia Zaz, som gör årsdebut efter några månaders vila. Årsdebut gör även 7 Marvelous.

Bästa Drag 1: 10 Nimbus C.D. (V75-3)
Bästa Drag 2: 9 Vlad Del Ronco (V75-7)
Prisvärd Skräll: 10 Zelov (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

04
februari
2019

2018 års V75 Champions ska koras

V75 Solvalla lördag 9 februari

”Hylla den som hyllas bör” är vad som gäller när V75 Champions ska koras på Solvalla. 2018 års mest framgångsrika proffskuskar och lärlingar i V75 drabbar samman i ett spännande upplägg. Klassen på loppen är lägre, vilket ökar svårighetsgraden betydligt!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Reijo har förspänt
Ett svåranalyserat voltstartslopp inleder. 15 Hierro Boko flög lågt när tussarna drogs vid spurtsegern på Solvalla senast, och han blir inte sämre med Örjan Kihlström i sulkyn. 5 Livi Majesty har ett formhöjande lopp i kroppen i Reijo Liljendahls regi. Även stallkamraten 10 Lightningsky är uppåt med lopp i kroppen, och båda kan räcka till seger med lite klaff.
V75-2: I brist på annat?
Ett stolopp där 3 Queen Of Sand kommer bli ett flitigt anlitat singelstreck av många tipsters, kanske i brist på annat i en svårlöst omgång? 1 El Fitzerald har gjort två lopp i Timo Nurmos regi och är kvick ut. Det kan bädda för spurtstarke 8 Chapter N.Deo, som får ett perfekt smyglopp fram till upploppet. 9 Unrestricted och 10 Hevin Boko är två tuffingar på tillägg, som har tjänat lika mycket som övriga fältet har gjort tillsammans.
V75-3: LärlingsChampion
En Spårtrappa över stayerdistans med 15 lärlingar bakom startbilen, gör att vi behöver gnugga geniknölarna lite extra. 1 Eclair Du Mont får många anhängare trots sin orutin och ingen dokumenterad dagsform. 12 Åsens Aragon har visat prov på bra styrka vid två raka segrar och räds inte ett offensivt upplägg. Skrällen 15 Marys Overandout har bra spring i benen, och trots sämsta läget kan hans vassa spurt bli tung att stå emot över upploppet.
V75-4: Kallblodskungen
Kallblodskungen Jan-Olov Persson selar ut hela fyra hästar i loppet! 9 Bellfaks har hittat stilen i sin nya regi och blir en av omgångens mest streckade favoriter. Senast satte han klorna i ledande 5 Björs Viking mitt på upploppet och vi kan se fram emot en tuff match igen. De övriga, 8 Wilda Fille, 10 Järvsöodin och 13 Guli Tor ska alla tre räknas tidigt.
V75-5: Flera om budet
Ett stolopp med 15 hästar. 1 Anna S.H. har inlett sin karriär lovande och tagit tre segrar på fem starter. 14 Fast Moving Cash är vass på speed och trots att hon hämmas av ett bakspår på tillägg flyger hon lågt till slut med lite klaff under vägen. 3 Lyckans Cash, 4 Lutecia, 5 Wind Of Victory och 6 Bella M.J. har alla formen på topp - många om budet.
V75-6: Ett styrkeprov
Ett stayerlopp över dryga tre varv. 3 Manofthematch tog en snygg spurtseger i V75 på Bollnäs, trots ett helt års frånvaro! 5 Je t’Aime Explosiv har fyra segrar på de fem senaste och får Björn Goop i vagnen. 11 Global Unlimited är uppåt med lopp i kroppen. 12 Niky Flax står perfekt inne och är vass på speed.
V75-7: Trampar han rätt?
2 Perfect Dynamite galopperade troligen bort segern i V75 på Bergsåker 5/1 och blir spännande med Peter Ingves bakom spakarna. 1 Survival Kit har formen på topp och har lottats till bästa läget. 4 Adiago Trot blir inte lätt att stå emot om han trampar rätt i volten. 6 Havbergs Knight är den troliga ledaren. Flera med chans!

Bästa Drag 1: 5 Björs Viking (V75-4)
Bästa Drag 2: 11 Global Unlimited (V75-6)
Prisvärd Skräll: 15 Marys Overandout (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

28
januari
2019

Det vattnas nog i fler munnar än min

V75 Åby lördag 2 februari

Fem stycken V75-finaler kryddat med två 15-hästarslopp gör nog att det vattnas i fler munnar än min. Victory Topline, Rushmore Face och Disco Volante är tre formstarka drag, som jag hoppas ska göra det lite lättare i miljonjakten.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Jagar 21:a segern
Ett stolopp med 15 hästar inleder. Pär Hedbergs reklamhäst 11 Southwind Feji tog en säker seger den tunga vägen efter ett par månaders frånvaro senast. Från dubbla tillägg jagar hon idag sin 21:a seger i karriärens 27 start. 7 Callmeawinner är under fortsatt utveckling och kommer till start med fyra segrar på de fem senaste. På startvolten hittar vi en tuff utmanare i 4 Casual Rain, som inte blir lätt att få tag på om hon håller sig till rätt gångart.
V75-2: Victory från spets
11 Night Brodde imponerade stort vid sin överlägsna spetsseger på Solvalla, men det är andra förutsättningar nu. 2 Victory Topline har inte varit lika vass bakifrån i sina två senaste starter och kommer att laddas tufft för att komma till ledningen. 6 Cody var överraskande stark vid sin seger utvändigt ledaren i försöket. 8 Pastor Power har visat finfina fartresurser vid sina senaste segrar, men riskerar att hamna på vingel.
V75-3: Trivs förträffligt
3 Wingait C.H. trivs extra bra i ledningen, och vi får se om han kan ta en längd på invändiga 2 Dolan Spring? Klassige 9 Juan ser ut att trivas alldeles förträffligt i Joakim Lövgrens regi och gillar det tuffa tempot i täten. Skrällen 11 Pampalo har formen i zenit och kan duga med lite klaff.
V75-4: Offensivt drag
15 Sevilla är en undantagshäst med alldeles för lite pengar på kontot, och trots att han står tufft placerad med bakspår på tilläggsvolten blir han tung att stå emot. 8 Rushmore Face var tapper och klart uppåt vid sin andraplats utvändigt ledaren på Åby. Körs offensivt! 2 Camaro Brick har bra kapacitet i grunden, men har haft svårt att hålla ihop aktionen. Har troligen siktats hit.
V75-5: Fin utvecklingsfas
Timo Nurmos selar ut en formstark duo i 1 Sebastian Journey och 5 Global Undecided, som haft tur i spårlottningen. 6 Staro Leonardo är inne i en härlig utvecklingsfas och kan med lite klaff ta tredje raka.
V75-6: Virvlande spurt
I guldfinalen försöker 1 On Track Piraten försvara sitt innerspår mot 4 Dante Boko, vilket kanske blir loppavgörande? 9 Sorbet var tillbaka i gammalt gott slag när han tog ner ledande 10 Zenit Brick i en virvlande avslutning, och det var lätt att gilla vad man såg!
V75-7: Går ner i klass nu
Omgången avrundas med en silverfinal där 3 Disco Volante har en bra uppgift på papperet. Senast fick han sparade krafter i rygg på ledaren i gulddivisionen. Går ner i klass nu. 4 Velvet Gio satt fast med sparade krafter i rygg på ledande och vinnande 9 Västerbo Exact på Jägersro. Spurtstarka 10 Olle Rols hoppas på tufft tempo i täten för att kunna komma in i matchen till slut.

Bästa Drag: 2 Victory Topline (V75-2)
Bästa Drag: 8 Rushmore Face (V75-4)
Bästa Drag: 3 Disco Volante (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

21
januari
2019

Nu har vi väntat tillräckligt länge

V75 Kalmar lördag 26 januari

V75-cirkusen stannar till i Kalmar den här lördagen, och som oftast har de fått ihop ett spännande program. Just Wait And See har ett cv som väger tungt i Januaristayern. Smevikens Cruiser och Speedy Foxy Vicane är två skrällar som river bra i kuponghögen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Tung att stå emot
Klassklättraren 7 Illuminati kommer till start med fyra segrar på de fem senaste starterna, och trots ett spår långt ut på vingen blir han tung att stå emot det sista halvvarvet. 2 Smevikens Cruiser har provat lyckan i tre raka starter på Vincennes i Paris utan framgång. Han är dock mycket bättre än resultatraden och intressant som skrällbud.
V75-2: Klassigt intryck
1 Callipygian satt på leken i ledningen när man svängde in på upploppet i V75 på Jägersro, men fick lite snopet sträcka vapen mot Cody den sista biten. Han står kvar i lägsta klassen och chansen till revansch är ganska god på papperet. 3 Majestic Wine har imponerat rejält i tre raka segrar och den femårige valacken gör ett klassigt intryck. 11 Victory Topline floppade som favorit i V75 på Solvalla i lördags och har en del att bevisa innan han får mitt förtroende igen.
V75-3: Växer hela tiden
1 Jairo kommer till start med tre raka segrar och får många anhängare som singelstreck i den högsta klassen. Men han blir högst troligt över från start, och då är bollen i rullning. 6 Västerboonthenews öppnar blixtrande och är först ner till sargen. 7 Timone Ek var en stor besvikelse i sin första start i ny regi senast, men vi vet vad han kan i grunden. Skrällen 4 Speedy Foxy Vicane satt fast med sparade krafter på Jägersro och växer med uppgiften hela tiden.
V75-4: En skräll på lut?
Ett öppet stolopp med 15 hästar där man inte ska snåla på strecken. 10 Marjons Ivory har visat finfin styrka och inställning i två raka segrar och får bära favoritkepsen. 12 Ritz Guiness är vass på speed och flyger lågt över upploppet med klaff. 3 My Liberty hade segergreppet långt in på upploppet innan han blev snuvad på segern precis på millinjen senast, kan bli svårfångad.
V75-5: Tuff nöt att knäcka
5 Kaiser Håleryd kommer till start med två raka segrar i bagaget och blir en mycket tuff nöt att knäcka, om han är först ner till sargen. 1 Vis Dell’Olmo försvarade enkelt sitt innerspår vid sin spetsseger på Mantorp 2/12 och kan sätta käppar i hjulet för favoriten.
V75-6: Vi minns hans...
Ett spännande stayerlopp där det är flera om budet. 8 The Real Star visade bra styrka och moral vid sin senaste seger och står bra inne i loppet på pengarna. 13 Just Wait And See är en riktig tuffing i grunden, och vi minns hans imponerande seger i Örebro International över tre varv från i fjol.
V75-7: Nu reser vi oss upp
1 Global Trust får många anhängare, men han har bränt som storfavorit i V75 två gånger på raken och är bara en av flera. 5 Uppohoppa och 6 Master Crowe öppnar kvickt mitt i banan och är givna på kupongen.

Bästa Drag: 13 Just Wait And See (V75-6)
Prisvärd Skräll: 2 Smevikens Cruiser (V75-1)
Prisvärd Skräll: 4 Speedy Foxy Vicane (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

14
januari
2019

Håller Ante tungan rätt i mun?

V75 Solvalla lördag 19 januari

Solvalla dukar upp en spännande V75-omgång, där jag tror på hög utdelning. Einstein Sisu och Ribaude är två prisvärda drag. Håller amatören Ante Lisell tungan rätt i mun bakom skrällen Super Zantos?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Livlig inramning
Omgången inleds med ett stayerlopp över 3140a. Björn Goop selar ut 9 Shorthanded Jag, som har tagit två raka segrar i sin nya regi. Han har visat upp ett brett register och har minst sagt en bra propositon på papperet. 10 Einstein Sisu var mycket stark vid sin seger utvändigt ledaren senast och bjuder favoriten på en tuff match. Färgstarke amatörtränaren Tony Löfqvist har en duo till start, 5 Vikings Preacher och 12 No Comment, vilket gör att vi kan se fram emot en livlig inramning på stallbacken!
V75-2: Läcker att skåda
3 Dallas Brick har vunnit tre av karriärens sex starter och visat bra inställning till sitt jobb. Vi får se hur den nyblivne fyraåringen tacklar äldre konkurrenter. 9 Andy Pandy One är ett formstarkt ekipage som står perfekt inne i loppet. 12 Malkin har gjort två starter i ny regi och var läcker att skåda vid sin seger utvändigt ledaren på Romme.
V75-3: Mäter musklerna
Det blev inget sista genrep för Propulsion i Bulwarks lopp, inför en eventuell start i PdA kommande söndag. Vi får i stället se en tuff match mellan 2 Zenit Brick och 8 On Track Piraten, som båda trivs extra bra i vinterföre. 4 Disco Volante har formen helt på topp och mäter nu musklerna mot högsta klassen för första gången. 7 Sorbet tillhör de bästa i loppet, men måste vara klart bättre än senast om det ska räcka till seger.
V75-4: Första i ny regi
Stayerlopp med 15 ston där en skräll ligger på lut. Formstarka 11 Chapter N.Deo kommer till start med två raka segrar i bagaget och får många anhängare. 10 El Fitzgerald spurtade positivt som fyra i Klass I-finalen på Solvalla och gör nu sitt första framträdande i Timo Nurmos regi.
V75-5: Uppträtt korkat
Segerstaplaren 9 Victory Topline gjorde bort sig med galopp i combacken efter åtta månaders frånvaro senast, vilket var första förlusten i den sjunde starten. 2 Ribaude vann åkandes senast och visade finfin styrka. 11 Kapten Kid har bra fart för klassen, men har uppträtt korkat och galopperat i två raka V75-starter.
V75-6: Ante skräller?
Spännande lopp för näst högsta klassen. 5 Uppohoppa tog en imponerande seger utvändigt ledaren senast, hästen att slå? 8 Baron Gift och 11 Erik Sting har båda formen på topp, men hämmas av dåliga lägen. Skrällen 4 Super Zantos är kvick bakom bilen, läget borgar för en fin position i den främre träffen.
V75-7: Formen i zenit
Ett rivigt sprinterlopp avrundar där det blir tuff laddning från flera händer. Formstarka duon 2 Hawk Cliff och 3 Exclamation Mark är två av dessa. Men det är inte så lätt att ta en längd på 1 Largo, som gillar läget. 6 Adiago Trot tog en snygg seger i Travrondens Guldklocka senast.

Bästa Drag: 10 Eintein Sisu (V75-1)
Bästa Drag: 2 Ribaude (V75-5)
Prisvärd Skräll: 4 Super Zantos (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

07
januari
2019

Dolan Spring tuffast i inledningen

V75 Jägersro lördag 12 januari

Sveriges riviera står för fiolerna på lördag, och då vet vi att en fin bana med största sannolikhet kan erbjudas. Ett bra drag dyker upp redan i den första avdelningen, där Helena Burmans Dolan Spring har toppchans.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Dolan fixar spåret
2 Dolan Spring har gått bra varje gång i Helena Burmans regi, och har en fin uppgift framför sig. Spår två är aldrig bra, men detta är en travsäker herre, som säkerligen tar sig iväg felfritt. Sedan avgör han på styrka och skalle. 1 Cobbys Olifant har en läcker rad och lär bli hårt spelad. Han har dock tjänat snabba pengar, och det bör ta stopp snart. 4 Juan glänste i Lövgren-debuten och måste också tas med i beräkningarna, liksom 12 Wild Love, som kan skrälla om det blir tempo på det hela.
V75-2: Sevilla svårnådd
14 Tuxedo Bi kommer med fem raka och kan dundra runt fältet och ta en ny vinst. Det är dock långt ifrån säkert att han plockar ett tillägg på 12 Sevilla, som är en kapabel rackare och som ser allt bättre ut i Lövgrens regi. 2 Panamera vinner snart, och är en skön storrensare.
V75-3: Läge för en etta
3 Turno di Azzurra har varit tvåa bakom Jairo och Nadal Broline i de senaste starterna. Nu talar mycket för att ettan kommer. 4 Timone Ek är förstås hopplös att räkna på i regidebuten, men har ju tidigare visat att han kan kuta. Finns gnistan kvar i sjuåringen kan han utmana. 7 Dante Boko är alltid svårfångad i ledningen, men han tävlar lite ojämnt numera, och vann bara ett lopp ifjol.
V75-4: Passa Darling
10 Darling Harbour är inte helt enkel, och hon har felat bort många sköna kronor. Hon har sett något stabilare ut på slutet och spurten senast var det inget fel på. Hon kan få en passande resa i draget och lär bli giftig till slut. 15 Unar Bi kommer med en stilig rad, som innehåller två elvatider. Trots att hon är osynad mot svenskt motstånd är hon förstås given på lappen.
V75-5: Tootsie i toppform
1 Tootsie Brodda har hittat formen på allvar och småimponerade vid skrällvinsten senast. Läget är perfekt och hon känns het på lördag. 7 Cody är förmodligen en bättre häst i grunden, men kan hamna pyrt till härifrån. Skulle han komma till blir han nog svårstoppad. 5 Copitex kan nå spets och då stannar han där länge - inte minst för att han körs av vasse Oskar J, som vinner med det mesta för dagen.
V75-6: Dansk utmanare
2 Olle Rols blir förmodligen favorit, med tanke på läget och insatsen senast. Det behöver inte vara fel, men han ska absolut garderas. 3 Apapmand utklassade elitloppsfinalisten Takethem senast. Från ett fint spår är Apapmand högintressant.
V75-7: Thomas runt om
2 Aquamarin lär fronta, med starsnabbe Uhrberg i vagnen. Väl där blir han inte lätt att plocka ner, även om motståndet är skarpt. 5 Staro Leonardo verkar ha vuxit i kostymen, och levererar på en hög nivå. Avslutningen senast var av bästa märke och han lär utmana. 4 Da Pepperboy gjorde bort sig som hårt betrodd i Kriteriet och kommer att klättra i klasserna när han får starta kontinuerligt. Givet streck.

Bästa Drag 1: 2 Dolan Spring (V75-1)
Bästa Drag 2: 10 Darling Harbour (V75-4)
Prisvärd Skräll: 2 Panamera (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

[12 3 4 5  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39