11
februari
2019

Nimbus har inte tappat motivationen

V75 Axevalla lördag 16 febreuari

Det är fulla fält och 89 hästar till start när Axevalla dukar upp sin V75-meny. Nicklas Westerholm fick ta emot Jim Fricks pris på hästgalan, och selar ut en sextett från stallet! Omgångens bästa drag, Nimbus C.D., har inte tappat motivationen trots sina skadebekymmer.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Dags för maräng?
Ett stayerlopp för lägsta klassen inleder. 6 Whipped Eggs har styrkan som signum och får allt bättre spänst i benen för varje framträdande. Men han fick ge sig mot 7 Victory Lee senast, och vi får se hur kvickt duon kommer iväg från sina springspår? 8 Knifetown Lover har inte startat på några månader, men han visade fin styrka vid sin spetsseger över tre varv senast, och vi får se om han är lika vass med skor på hovarna?
V75-2: Vunnit nio av tio
Ett stolopp med 15 hästar där en skräll ligger på lut. 6 Syria A.T. kunde inte freda sig i ledningen senast och leder nog loppet i det längsta igen. 10 Whataboutyou Zaz visade fin styrka vid sin seger senast. Tommy Karlstedt har tagit nio segrar och en andraplats på sina tio senaste starter på Axevalla! Det gör att vi passar 15 Amphibian Madness.
V75-3: Rätt motivation
Ett stayerlopp för högsta klassen där dalarnas stolthet 3 On Track Piraten har rätt förutsättningar med Rikard N Skoglund bakom ratten. Fjolårets vinnare av Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen 11 Platon Face är tillbaka på svensk mark efter ett par framträdanden på Vincennes. 10 Nimbus C.D. spurtade ettrigt upploppet ner, som tvåa efter Sorbet, i V75 på Åby, och verkar inte ha tappat motivation till sitt jobb trots sina skadeproblem och långa frånvaro.
V75-4: Som lillebrorsan
15 hästar utspridda på tre volter gör loppet extra intressant. 6 Tony Afrika spräckte segernollan vid sin spetsseger senast och Adrian har nog samma taktik som lillebrorsan. 7 Harrington körs av Björn Goop för första gången och får många anhängare av spelarkollektivet. Kapable 14 Island Life gör en spännande debut i Robert Berghs regi.
V75-5: Går inte att lura
Frontrunnern 1 Always On Time följer bilen och går inte att lura på ledningen. Björn Goop i sulkyn nu. 3 Stepping Spaceboy och 4 Västerbo Exact har båda formen på topp och öppnar också kvickt bakom bilen. Fjolårets tvåa i Norskt Travderby 10 Zelov har ett par formhöjande lopp i kroppen och är prisvärd som skrällbud.
V75-6: Ett diesellok
Ett styrkeprov över dryga tre varv. 1 Illuminati är bästa hästen, men han blir över från start vilket kan ställa till det. 7 Pacific Face är stark som ett diesellok och kan springa i 1.14-tempo en hel eftermiddag om så krävs. Skrällen 3 Scarlets Mirakel har ett formhöjande lopp i kroppen och kan duga med lite klaff.
V75-7: Avgörs i starten?
1 Night Brodde var finfin vid sin överlägsna spetsseger på Solvalla och mycket kan avgöras i starten. 9 Vlad Del Ronco imponerade stort vid sin överlägsna seger näst senast och är högintressant med Björn Goop. Nicklas Westerholm avrundar sin sextett med 6 Patrizia Zaz, som gör årsdebut efter några månaders vila. Årsdebut gör även 7 Marvelous.

Bästa Drag 1: 10 Nimbus C.D. (V75-3)
Bästa Drag 2: 9 Vlad Del Ronco (V75-7)
Prisvärd Skräll: 10 Zelov (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

04
februari
2019

2018 års V75 Champions ska koras

V75 Solvalla lördag 9 februari

”Hylla den som hyllas bör” är vad som gäller när V75 Champions ska koras på Solvalla. 2018 års mest framgångsrika proffskuskar och lärlingar i V75 drabbar samman i ett spännande upplägg. Klassen på loppen är lägre, vilket ökar svårighetsgraden betydligt!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Reijo har förspänt
Ett svåranalyserat voltstartslopp inleder. 15 Hierro Boko flög lågt när tussarna drogs vid spurtsegern på Solvalla senast, och han blir inte sämre med Örjan Kihlström i sulkyn. 5 Livi Majesty har ett formhöjande lopp i kroppen i Reijo Liljendahls regi. Även stallkamraten 10 Lightningsky är uppåt med lopp i kroppen, och båda kan räcka till seger med lite klaff.
V75-2: I brist på annat?
Ett stolopp där 3 Queen Of Sand kommer bli ett flitigt anlitat singelstreck av många tipsters, kanske i brist på annat i en svårlöst omgång? 1 El Fitzerald har gjort två lopp i Timo Nurmos regi och är kvick ut. Det kan bädda för spurtstarke 8 Chapter N.Deo, som får ett perfekt smyglopp fram till upploppet. 9 Unrestricted och 10 Hevin Boko är två tuffingar på tillägg, som har tjänat lika mycket som övriga fältet har gjort tillsammans.
V75-3: LärlingsChampion
En Spårtrappa över stayerdistans med 15 lärlingar bakom startbilen, gör att vi behöver gnugga geniknölarna lite extra. 1 Eclair Du Mont får många anhängare trots sin orutin och ingen dokumenterad dagsform. 12 Åsens Aragon har visat prov på bra styrka vid två raka segrar och räds inte ett offensivt upplägg. Skrällen 15 Marys Overandout har bra spring i benen, och trots sämsta läget kan hans vassa spurt bli tung att stå emot över upploppet.
V75-4: Kallblodskungen
Kallblodskungen Jan-Olov Persson selar ut hela fyra hästar i loppet! 9 Bellfaks har hittat stilen i sin nya regi och blir en av omgångens mest streckade favoriter. Senast satte han klorna i ledande 5 Björs Viking mitt på upploppet och vi kan se fram emot en tuff match igen. De övriga, 8 Wilda Fille, 10 Järvsöodin och 13 Guli Tor ska alla tre räknas tidigt.
V75-5: Flera om budet
Ett stolopp med 15 hästar. 1 Anna S.H. har inlett sin karriär lovande och tagit tre segrar på fem starter. 14 Fast Moving Cash är vass på speed och trots att hon hämmas av ett bakspår på tillägg flyger hon lågt till slut med lite klaff under vägen. 3 Lyckans Cash, 4 Lutecia, 5 Wind Of Victory och 6 Bella M.J. har alla formen på topp - många om budet.
V75-6: Ett styrkeprov
Ett stayerlopp över dryga tre varv. 3 Manofthematch tog en snygg spurtseger i V75 på Bollnäs, trots ett helt års frånvaro! 5 Je t’Aime Explosiv har fyra segrar på de fem senaste och får Björn Goop i vagnen. 11 Global Unlimited är uppåt med lopp i kroppen. 12 Niky Flax står perfekt inne och är vass på speed.
V75-7: Trampar han rätt?
2 Perfect Dynamite galopperade troligen bort segern i V75 på Bergsåker 5/1 och blir spännande med Peter Ingves bakom spakarna. 1 Survival Kit har formen på topp och har lottats till bästa läget. 4 Adiago Trot blir inte lätt att stå emot om han trampar rätt i volten. 6 Havbergs Knight är den troliga ledaren. Flera med chans!

Bästa Drag 1: 5 Björs Viking (V75-4)
Bästa Drag 2: 11 Global Unlimited (V75-6)
Prisvärd Skräll: 15 Marys Overandout (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

28
januari
2019

Det vattnas nog i fler munnar än min

V75 Åby lördag 2 februari

Fem stycken V75-finaler kryddat med två 15-hästarslopp gör nog att det vattnas i fler munnar än min. Victory Topline, Rushmore Face och Disco Volante är tre formstarka drag, som jag hoppas ska göra det lite lättare i miljonjakten.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Jagar 21:a segern
Ett stolopp med 15 hästar inleder. Pär Hedbergs reklamhäst 11 Southwind Feji tog en säker seger den tunga vägen efter ett par månaders frånvaro senast. Från dubbla tillägg jagar hon idag sin 21:a seger i karriärens 27 start. 7 Callmeawinner är under fortsatt utveckling och kommer till start med fyra segrar på de fem senaste. På startvolten hittar vi en tuff utmanare i 4 Casual Rain, som inte blir lätt att få tag på om hon håller sig till rätt gångart.
V75-2: Victory från spets
11 Night Brodde imponerade stort vid sin överlägsna spetsseger på Solvalla, men det är andra förutsättningar nu. 2 Victory Topline har inte varit lika vass bakifrån i sina två senaste starter och kommer att laddas tufft för att komma till ledningen. 6 Cody var överraskande stark vid sin seger utvändigt ledaren i försöket. 8 Pastor Power har visat finfina fartresurser vid sina senaste segrar, men riskerar att hamna på vingel.
V75-3: Trivs förträffligt
3 Wingait C.H. trivs extra bra i ledningen, och vi får se om han kan ta en längd på invändiga 2 Dolan Spring? Klassige 9 Juan ser ut att trivas alldeles förträffligt i Joakim Lövgrens regi och gillar det tuffa tempot i täten. Skrällen 11 Pampalo har formen i zenit och kan duga med lite klaff.
V75-4: Offensivt drag
15 Sevilla är en undantagshäst med alldeles för lite pengar på kontot, och trots att han står tufft placerad med bakspår på tilläggsvolten blir han tung att stå emot. 8 Rushmore Face var tapper och klart uppåt vid sin andraplats utvändigt ledaren på Åby. Körs offensivt! 2 Camaro Brick har bra kapacitet i grunden, men har haft svårt att hålla ihop aktionen. Har troligen siktats hit.
V75-5: Fin utvecklingsfas
Timo Nurmos selar ut en formstark duo i 1 Sebastian Journey och 5 Global Undecided, som haft tur i spårlottningen. 6 Staro Leonardo är inne i en härlig utvecklingsfas och kan med lite klaff ta tredje raka.
V75-6: Virvlande spurt
I guldfinalen försöker 1 On Track Piraten försvara sitt innerspår mot 4 Dante Boko, vilket kanske blir loppavgörande? 9 Sorbet var tillbaka i gammalt gott slag när han tog ner ledande 10 Zenit Brick i en virvlande avslutning, och det var lätt att gilla vad man såg!
V75-7: Går ner i klass nu
Omgången avrundas med en silverfinal där 3 Disco Volante har en bra uppgift på papperet. Senast fick han sparade krafter i rygg på ledaren i gulddivisionen. Går ner i klass nu. 4 Velvet Gio satt fast med sparade krafter i rygg på ledande och vinnande 9 Västerbo Exact på Jägersro. Spurtstarka 10 Olle Rols hoppas på tufft tempo i täten för att kunna komma in i matchen till slut.

Bästa Drag: 2 Victory Topline (V75-2)
Bästa Drag: 8 Rushmore Face (V75-4)
Bästa Drag: 3 Disco Volante (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

21
januari
2019

Nu har vi väntat tillräckligt länge

V75 Kalmar lördag 26 januari

V75-cirkusen stannar till i Kalmar den här lördagen, och som oftast har de fått ihop ett spännande program. Just Wait And See har ett cv som väger tungt i Januaristayern. Smevikens Cruiser och Speedy Foxy Vicane är två skrällar som river bra i kuponghögen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Tung att stå emot
Klassklättraren 7 Illuminati kommer till start med fyra segrar på de fem senaste starterna, och trots ett spår långt ut på vingen blir han tung att stå emot det sista halvvarvet. 2 Smevikens Cruiser har provat lyckan i tre raka starter på Vincennes i Paris utan framgång. Han är dock mycket bättre än resultatraden och intressant som skrällbud.
V75-2: Klassigt intryck
1 Callipygian satt på leken i ledningen när man svängde in på upploppet i V75 på Jägersro, men fick lite snopet sträcka vapen mot Cody den sista biten. Han står kvar i lägsta klassen och chansen till revansch är ganska god på papperet. 3 Majestic Wine har imponerat rejält i tre raka segrar och den femårige valacken gör ett klassigt intryck. 11 Victory Topline floppade som favorit i V75 på Solvalla i lördags och har en del att bevisa innan han får mitt förtroende igen.
V75-3: Växer hela tiden
1 Jairo kommer till start med tre raka segrar och får många anhängare som singelstreck i den högsta klassen. Men han blir högst troligt över från start, och då är bollen i rullning. 6 Västerboonthenews öppnar blixtrande och är först ner till sargen. 7 Timone Ek var en stor besvikelse i sin första start i ny regi senast, men vi vet vad han kan i grunden. Skrällen 4 Speedy Foxy Vicane satt fast med sparade krafter på Jägersro och växer med uppgiften hela tiden.
V75-4: En skräll på lut?
Ett öppet stolopp med 15 hästar där man inte ska snåla på strecken. 10 Marjons Ivory har visat finfin styrka och inställning i två raka segrar och får bära favoritkepsen. 12 Ritz Guiness är vass på speed och flyger lågt över upploppet med klaff. 3 My Liberty hade segergreppet långt in på upploppet innan han blev snuvad på segern precis på millinjen senast, kan bli svårfångad.
V75-5: Tuff nöt att knäcka
5 Kaiser Håleryd kommer till start med två raka segrar i bagaget och blir en mycket tuff nöt att knäcka, om han är först ner till sargen. 1 Vis Dell’Olmo försvarade enkelt sitt innerspår vid sin spetsseger på Mantorp 2/12 och kan sätta käppar i hjulet för favoriten.
V75-6: Vi minns hans...
Ett spännande stayerlopp där det är flera om budet. 8 The Real Star visade bra styrka och moral vid sin senaste seger och står bra inne i loppet på pengarna. 13 Just Wait And See är en riktig tuffing i grunden, och vi minns hans imponerande seger i Örebro International över tre varv från i fjol.
V75-7: Nu reser vi oss upp
1 Global Trust får många anhängare, men han har bränt som storfavorit i V75 två gånger på raken och är bara en av flera. 5 Uppohoppa och 6 Master Crowe öppnar kvickt mitt i banan och är givna på kupongen.

Bästa Drag: 13 Just Wait And See (V75-6)
Prisvärd Skräll: 2 Smevikens Cruiser (V75-1)
Prisvärd Skräll: 4 Speedy Foxy Vicane (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

14
januari
2019

Håller Ante tungan rätt i mun?

V75 Solvalla lördag 19 januari

Solvalla dukar upp en spännande V75-omgång, där jag tror på hög utdelning. Einstein Sisu och Ribaude är två prisvärda drag. Håller amatören Ante Lisell tungan rätt i mun bakom skrällen Super Zantos?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Livlig inramning
Omgången inleds med ett stayerlopp över 3140a. Björn Goop selar ut 9 Shorthanded Jag, som har tagit två raka segrar i sin nya regi. Han har visat upp ett brett register och har minst sagt en bra propositon på papperet. 10 Einstein Sisu var mycket stark vid sin seger utvändigt ledaren senast och bjuder favoriten på en tuff match. Färgstarke amatörtränaren Tony Löfqvist har en duo till start, 5 Vikings Preacher och 12 No Comment, vilket gör att vi kan se fram emot en livlig inramning på stallbacken!
V75-2: Läcker att skåda
3 Dallas Brick har vunnit tre av karriärens sex starter och visat bra inställning till sitt jobb. Vi får se hur den nyblivne fyraåringen tacklar äldre konkurrenter. 9 Andy Pandy One är ett formstarkt ekipage som står perfekt inne i loppet. 12 Malkin har gjort två starter i ny regi och var läcker att skåda vid sin seger utvändigt ledaren på Romme.
V75-3: Mäter musklerna
Det blev inget sista genrep för Propulsion i Bulwarks lopp, inför en eventuell start i PdA kommande söndag. Vi får i stället se en tuff match mellan 2 Zenit Brick och 8 On Track Piraten, som båda trivs extra bra i vinterföre. 4 Disco Volante har formen helt på topp och mäter nu musklerna mot högsta klassen för första gången. 7 Sorbet tillhör de bästa i loppet, men måste vara klart bättre än senast om det ska räcka till seger.
V75-4: Första i ny regi
Stayerlopp med 15 ston där en skräll ligger på lut. Formstarka 11 Chapter N.Deo kommer till start med två raka segrar i bagaget och får många anhängare. 10 El Fitzgerald spurtade positivt som fyra i Klass I-finalen på Solvalla och gör nu sitt första framträdande i Timo Nurmos regi.
V75-5: Uppträtt korkat
Segerstaplaren 9 Victory Topline gjorde bort sig med galopp i combacken efter åtta månaders frånvaro senast, vilket var första förlusten i den sjunde starten. 2 Ribaude vann åkandes senast och visade finfin styrka. 11 Kapten Kid har bra fart för klassen, men har uppträtt korkat och galopperat i två raka V75-starter.
V75-6: Ante skräller?
Spännande lopp för näst högsta klassen. 5 Uppohoppa tog en imponerande seger utvändigt ledaren senast, hästen att slå? 8 Baron Gift och 11 Erik Sting har båda formen på topp, men hämmas av dåliga lägen. Skrällen 4 Super Zantos är kvick bakom bilen, läget borgar för en fin position i den främre träffen.
V75-7: Formen i zenit
Ett rivigt sprinterlopp avrundar där det blir tuff laddning från flera händer. Formstarka duon 2 Hawk Cliff och 3 Exclamation Mark är två av dessa. Men det är inte så lätt att ta en längd på 1 Largo, som gillar läget. 6 Adiago Trot tog en snygg seger i Travrondens Guldklocka senast.

Bästa Drag: 10 Eintein Sisu (V75-1)
Bästa Drag: 2 Ribaude (V75-5)
Prisvärd Skräll: 4 Super Zantos (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

07
januari
2019

Dolan Spring tuffast i inledningen

V75 Jägersro lördag 12 januari

Sveriges riviera står för fiolerna på lördag, och då vet vi att en fin bana med största sannolikhet kan erbjudas. Ett bra drag dyker upp redan i den första avdelningen, där Helena Burmans Dolan Spring har toppchans.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Dolan fixar spåret
2 Dolan Spring har gått bra varje gång i Helena Burmans regi, och har en fin uppgift framför sig. Spår två är aldrig bra, men detta är en travsäker herre, som säkerligen tar sig iväg felfritt. Sedan avgör han på styrka och skalle. 1 Cobbys Olifant har en läcker rad och lär bli hårt spelad. Han har dock tjänat snabba pengar, och det bör ta stopp snart. 4 Juan glänste i Lövgren-debuten och måste också tas med i beräkningarna, liksom 12 Wild Love, som kan skrälla om det blir tempo på det hela.
V75-2: Sevilla svårnådd
14 Tuxedo Bi kommer med fem raka och kan dundra runt fältet och ta en ny vinst. Det är dock långt ifrån säkert att han plockar ett tillägg på 12 Sevilla, som är en kapabel rackare och som ser allt bättre ut i Lövgrens regi. 2 Panamera vinner snart, och är en skön storrensare.
V75-3: Läge för en etta
3 Turno di Azzurra har varit tvåa bakom Jairo och Nadal Broline i de senaste starterna. Nu talar mycket för att ettan kommer. 4 Timone Ek är förstås hopplös att räkna på i regidebuten, men har ju tidigare visat att han kan kuta. Finns gnistan kvar i sjuåringen kan han utmana. 7 Dante Boko är alltid svårfångad i ledningen, men han tävlar lite ojämnt numera, och vann bara ett lopp ifjol.
V75-4: Passa Darling
10 Darling Harbour är inte helt enkel, och hon har felat bort många sköna kronor. Hon har sett något stabilare ut på slutet och spurten senast var det inget fel på. Hon kan få en passande resa i draget och lär bli giftig till slut. 15 Unar Bi kommer med en stilig rad, som innehåller två elvatider. Trots att hon är osynad mot svenskt motstånd är hon förstås given på lappen.
V75-5: Tootsie i toppform
1 Tootsie Brodda har hittat formen på allvar och småimponerade vid skrällvinsten senast. Läget är perfekt och hon känns het på lördag. 7 Cody är förmodligen en bättre häst i grunden, men kan hamna pyrt till härifrån. Skulle han komma till blir han nog svårstoppad. 5 Copitex kan nå spets och då stannar han där länge - inte minst för att han körs av vasse Oskar J, som vinner med det mesta för dagen.
V75-6: Dansk utmanare
2 Olle Rols blir förmodligen favorit, med tanke på läget och insatsen senast. Det behöver inte vara fel, men han ska absolut garderas. 3 Apapmand utklassade elitloppsfinalisten Takethem senast. Från ett fint spår är Apapmand högintressant.
V75-7: Thomas runt om
2 Aquamarin lär fronta, med starsnabbe Uhrberg i vagnen. Väl där blir han inte lätt att plocka ner, även om motståndet är skarpt. 5 Staro Leonardo verkar ha vuxit i kostymen, och levererar på en hög nivå. Avslutningen senast var av bästa märke och han lär utmana. 4 Da Pepperboy gjorde bort sig som hårt betrodd i Kriteriet och kommer att klättra i klasserna när han får starta kontinuerligt. Givet streck.

Bästa Drag 1: 2 Dolan Spring (V75-1)
Bästa Drag 2: 10 Darling Harbour (V75-4)
Prisvärd Skräll: 2 Panamera (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

17
december
2018

Dan före dan före dopparedan

V75 Mantorp lördag 22 december

Dan före dan före dopparedan – och det är Mantorp som är värd för lördagens V75-jackpot. Hoppas ni njöt av Tony Löfqvist show på Åby, han borde få extra betalt av ATG. Stella Pona är ett speedigt skrällbud. Stepping Spaceboy kan vara en fin julklapp – God Jul!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Coktail i ny regi
11 Reverend Wine spurtade mycket ettrigt och slog bra hästar på Solvalla senast och flyger lågt över upploppet igen med lite klaff. 3 Xanthis Coktail visade bra styrka vid sin spetsseger i V75 på Åby, gör här sin första start i ny regi. 5 Harrington tog en enkel spetsseger senast och är uppåt i form, men ett knepigt femtespår är inte optimalt.
V75-2: Speedig skräll
Ett öppet stolopp med 15 hästar där en skräll ligger på lut. 1 Evita Jaam öppnar kvickt och läget borgar för en bra position i den främre träffen. 6 Campell J.P. galopperade i spetsstriden i första kurvan senast, visade bra kapacitet i tre raka innan dess. Skrällen 15 Stella Pona har hittat en riktig formtopp och är vass på speed.
V75-3: Nio pallplatser
En Spårtrappa med 15 lärlingar bakom startbilen. Oskar J Andersson är överkvalificerad i de här sammanhangen när han sitter upp bakom 4 Dardanos, som öppnar kvickt. 6 Sanda Love har fyra segrar på de fem senaste starterna och har visat upp ett brett register, som räcker en bit upp i klasserna. Daniel Redén selar ut sin USA-import 13 Zdenka, som har nio pallplatser på tio starter på svensk mark.
V75-4: Inte lika grym
Ännu ett stolopp med 15 hästar där goda råd är dyra. 4 Shutter Island är kanske inte lika grym som filmen, men hon är stabil i volten och har hittat nya växlar på slutet. 13 Quite Nice har härdats mot tufft motstånd och hennes vassa spurt biter bra mot det här gänget. 12 Bambi Rozz var en positiv överraskning vid sin skrällseger på Åby.
V75-5: Snackis på backen
Stall Johan Untersteiner selar ut en formstark duo i 1 Dizzy River och 3 J.H.Mannerheim, och det var nog inte helt lätt att välja häst. 2 Stepping Spaceboy galopperade i en trång situation i första kurvan på Åby i lördags, men han var en ”snackis” på stallbacken innan tävlingarna. Kapable 6 Rolex Bigi satt fast med krafter i V75 på Bjerke näst senast, kan duga med lite klaff på bitarna.
V75-6: Något att bita i
8 Man At Work var härlig att skåda vid sin överlägsna spetsseger senast och blir något att bita i för motståndarna. 11 Ural är en riktig tuffing, som trots bakspåret är en allvarlig utmanare om segern. 10 Reigning Moni var klasser bättre med helstängt huvudlag vid sin spetsseger senast. 4 Comanche Moon och 6 Iago Zon står bra inne i klassen och öppnar kvickt bakom bilen.
V75-7: Många anhängare
Ett lurigt lopp för lägsta klassen avrundar jackpotomgången. 7 Ritz Guiness har flugit mycket lågt vid sina spurtsegrar på slutet och med Erik Adielsson i sulkyn för första gången får ekipaget många anhängare. 10 Editor var närmast sörjande bakom Ritz Guiness senast och är ute efter revansch. 4 Pastor Power är uppåt med lopp i kroppen och ett tidigt segerbud. GOD JUL!

Bästa Drag: 13 Zdenka (V75-3)
Bästa Drag: 2 Stepping Spaceboy (V75-5)
Prisvärd Skräll: 15 Stella Pona (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

10
december
2018

Färgstark amatörtränare på podiet?

V75 Åby lördag 15 december

Femrättspotten frös inne på Bergsåker vilket innebär att det åter är jackpot när Åby står värd för V75-omgången. Färgstarke amatörtränaren Tony Löfqvist selar ut en duo, Viking Preacher och No Comment, och det blir bra TV om vi får se honom på segerpodiet!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Kan välja taktik
2 Velvet Gio imponerade stort vid sin V86-seger på Jägersro, där han synade dödens varvet kvar och enkelt höll Sobel Conway ifrån sig över upploppet. 12 Olle Rols har två formhöjande lopp i kroppen, men får åter brottas med ett knepigt bakspår bakom bilen. 6 Baron Gift laddas för att vara först ner till sargen och kan välja om han vill anfalla över open stretch.
V75-2: Färgstark amatör
Ett stayerlopp för lägsta klassen där jag håller tummarna för att 6 Vikings Preacher är först i mål så att vi får en segerintervju med färgstarke amatörtränaren Tony Löfqvist efter mål. Det kanske blir tufft att rå på 3 Arch Lane, som har fem segrar på sex starter och är uppåt med lopp i kropp. Skrällen 12 Evan Williams Sisu har visat fin styrka vid sina segrar, och kan överraska med lite klaff på bitarna.
V75-3: Viktig spetsstrid
Årets elitloppstrea 1 Nadal Broline fick äntligen en viktoria i resultatraden när han segrade i guldfinalen på Solvalla, och samtidigt tog skalpen på självaste Propulsion. Nu är uppgiften tilltalande, där det gäller att svara ut 3 Art On Line och 4 Västerboonthenews i spetsjakten för att minska risken för positionsstrul. Skrällen 7 Probo O.P. har bra spring i benen.
V75-4: Två segerstaplare
Ett treåringslopp där 11 Amerindienne får bära favoritkepsen trots bakspår. Han har fem segrar på sex starter och räds inte ett offensivt lopp. Från Holland gästar 4 Velten Versailles, som är obesegrad efter fyra starter, och som vann åkandes vid sin spetsseger på Jägersro näst senast. 5 Rudisha och 9 Stand By Ken har båda kapacitet för att bjuda favoritduon på en tuff match. Spännande!
V75-5: Utmanar stoeliten
Stolopp för näst högsta klassen där en skräll ligger på lut. 8 Stonewashd Diamant var läcker att skåda vid sin spurtseger på Åby – den här tjejen kommer att utmana stoeliten i vår! Startsnabba 6 Waffle Cone har visat fin form och kanske tänder till ytterligare i sin nya miljö på Vomb. Vad kan 2 Paduca Dream prestera i sin första start i Björn Goops regi?
V75-6: En andra chans
Här kommer en andra chans för duon Anders Christiansson och amatörtränare Tony Löfqvist att äntra segerpodiet, om 2 No Comment är först i mål. 5 Martin De Bos har styrkan som signum och räds inte ett offensivt upplägg. 1 Baxo Epice visade bra form i V75 på Bjerke och har ett spännande utgångsläge. 3 Man O’War blev snuvad på segern senast, efter att ha gjort grovjobbet under vägen.
V75-7: Svårt att glömma
5 Vischio Holz har inte fått till det på slutet, men vi vet vad han kan i grunden och uppgiften ser tilltalande ut. 8 Hawk Cliff har radat upp bra prestationer i V75 på slutet, och vi får se hur mycket han hämmas av skor. Det är svårt att glömma 10 La Diva Rossis skrällseger i K.G Bertmarks Minne på Jägersro under derbysöndagen, där hon varvade på 1.10 i ledningen! Erik Adielsson upp nu.

Bästa Drag: 6 Baron Gift (V75-1)
Bästa Drag: 3 Man O’War (V75-6)
Prisvärd Skräll: 10 La Diva Rossi (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

03
december
2018

Det spås tuffa väderförhållanden

V75 Bergsåker lördag 8 december

Zenit Brick och Månprinsen A.M. har få övermän, och blir två flitigt använda singelstreck när Bergsåker står värd för lördagens V75-jackpot. Men det spås tuffa väderförhållanden, vilket kan ställa till det. Comewithaflash och Ramon Dekkers är två spännande drag i omgången.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Bra inne i klassen
Ett stayerlopp där 2 Donners Am har tre raka segrar i ryggen, där två är tagna i monté under sadel. De bästa hästarna i loppet startar från bakspår. 10 Volocity De Vie vann åkandes med sparade krafter senast, står bra inne i klassen på pengarna. Det gör även 11 Importedfrmdetroit, som spurtade ettrigt senast.
V75-2: Laddar för spets
I lägsta klassen jagar formstarke 4 Tsar Brodde tredje raka segern, nu med Örjan Kihlström i sulkyn. Men det bjuds tuffare motstånd nu och det blir ingen promenad i parken. 6 Budets Lasse har tagit sina två senaste segrar från ledningen och laddas tufft när bilen släpper fältet. Treårige 12 Mellby Goofy spurtade positivt som trea i V75 i lördags, och kanske spräcker sin segernolla?
V75-3: Har få övermän
3 Zenit Brick har få övermän på hemmaplan under vinterhalvåret. Han har gått utvändigt ledaren i sina tre senaste starter, och det var starkt gjort att hålla ifrån sig Propulsion över upploppet i guldfinalen senast, även om han inte fick tag i ledande Nadal Broline. Nu är motståndet inte av samma klass, och Zenit Brick blir givetvis en mycket tuff nöt att knäcka!
V75-4: Spännande ändå?
”Världens bästa” kallblod 12 Månprinsen A.M. jagar sjätte raka segern i Dubbelcupens final innan han troligen gör bokslut för vintern. Men med 15 hästar och dubbla tillägg kanske det kan bli lite spännande ändå? 11 Smedheim Solan och 15 Tangen Haap var närmast sörjande bakom ”Prinsen” på Solvalla. På startvolten hittar vi flera spännande skrällbud. Ett av dessa är 1 Bilbo B.S., som är vass på speed.
V75-5: Svårfångat drag?
Ett öppet lopp för näst lägsta klassen. Timon Nurmos skickar upp 9 Global Undecided, som kommer tillbaka efter ett par månaders frånvaro. Stall Jörgen Westerholm selar ut 5 Viscount och 7 Luxury Brodde, som båda är klart bättre än resultatraden. 3 Ramon Dekkers kan bli svårfångad med Örjan Kihlström i vagnen.
V75-6: Snåla inte
Ett spelvänligt stolopp med 15 hästar, där vi inte snålar på strecken. Kapabla 13 Mrs Lindy brottas med bakspår på tilläggsvolten och kräver klaff. 11 Comewithaflash hoppas på en kvick start från sitt springspår på tillägg och en bra position i den främre träffen.
V75-7: En "snackis"
Ett rivigt sprinterlopp för näst högsta klassen avrundar när jackpotmiljonerna ska fördelas. Formstarka 4 Magnifik Brodde öppnar kvickt bakom bilen och leder troligen i det längsta, om han är först ner till sargen? 9 Disco Volante spurtade ettrigt vid sin andraplats i silverfinalen på Solvalla, kommer bli en ”snackis” på stallbacken under eftermiddagen. Grundkapable 3 Dartagnan Sisu har samlat ihop poäng för en viktoria. Skrällen 10 Nobel Amok kan mycket bättre än han visat på slutet och blir bortglömd av spelarna.

Bästa Drag: 3 Ramon Dekkers (V75-5)
Bästa Drag: 11 Comewithaflash (V75-6)
Prisvärd Skräll: 1 Bilbo B.S. (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

26
november
2018

Stall Svante Båth jagar tredje raka

V75 Jägersro lördag 1 december

Det är första advent kommande helg när Jägersro står värd för V75-omgången. Vilket också innebär att det är skotvång på hästarnas hovar i tre månader framöver. Mycket pengar står på spel i Svensk Uppfödningslöpning, där Svante Båth har huvudrollen. Olle Rols är på gång igen och kan skrälla.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Missvisande rad
2 That’s Art skyggade för en vattenpöl och galopperade bort segern mitt på upploppet senast, är klart bättre än vad resultatraden ger sken av. 5 Donatello Garbo är en spurtstark dansk gäst, som blir intressant med Thomas Uhrberg i sulkyn. På tilläggsvolten hittar vi en trio fyraåringar, som flyger lågt till slut.
V75-2: Lovande i ny regi
6 Dream Of Nature har hittat ytterligare växlar utan skor på hovarna och kommer till start med tre raka spetssegrar. 2 Master Hill tog en snygg spurtseger på Solvalla i sin första start i Timo Nurmos regi, det lovade mer. 4 Aquamarin är en trevlig treåring under utveckling, kan duga.
V75-3: Är läget en fälla?
Ett voltstartslopp över lång distans, där formstarke 1 Illuminati kommer till start med två imponerande segrar i bagaget. Men han är inte helt stabil, och läget kan vara en fälla? 9 Rajah Silvio hade mycket bra spring i benen vid sin V75-seger på Eskilstuna, men det bjuds på tuffare motstånd nu. 8 Harrington har styrkan som signum och trivs med förutsättningarna, och kan vara en skräll att se upp med.
V75-4: Jagar tredje raka
Tvååringarnas blå band, Svensk Uppfödningslöpning, med hela 1,4 miljoner till vinnaren, då samtliga är premiechansade. Svante Båth har vunnit de två senaste upplagorna och har en kvartett till start. 2 Global Adventure är obesegrad efter fem starter, men det gick som på nålar sista biten in mot mål senast. 3 Bythebook noterade raska 1.12,7/1640a vid sin seger i uttagningen och blir tuff att slå. Det är flera med chans bakom – spännande lopp!
V75-5: Ingen bluff
Frontrunnern 3 Lexington Hall får godkänt för sin femteplats bakom Heart Of Steel i lördags och det är full laddning mot täten som gäller. Hemmahoppet 5 Partizan Face var överraskande stark utvändigt ledaren på Solvalla senast. 7 Gustafson har visat att han inte är någon bluff.
V75-6: Olle skräller?
6 Västerbo Exact tog emot Ferrari B.R. med varma servetter på Bjerke, men blev snuvad på segern i de sista stegen. Formtoppade 3 Sobel Conway har spår invändigt, där siktet nog är inställt mot ledningen. Den forne segerstaplaren i V75, 10 Olle Rols, har ingen seger i raden, men han har ett formhöjande lopp innaför västen och är intressant som skrällbud.
V75-7: Titelförsvarare
1 Star Advisor Joli tog skalpen på 6 Västerboonthenews från ledningen näst senast, och blir svår att lugga på ledningen från innersniffen bakom startbilen. Titelförsvararen i ”Meadow Prophets Minne” 10 Dante Boko har nog haft siktet inställt hit, men stall Kolgjini har dragits med infektioner under en längre tid på träningsanläggningen Vomb – men det måste väl släppa någon gång?

Bästa Drag: 2 That’s Art (V75-1)
Bästa Drag: 2 Master Hill (V75-2)
Prisvärd Skräll: 10 Olle Rols (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

19
november
2018

Kunde inte regisserats bättre

V75 Solvalla lördag 24 november

Startlistan till lördagens V75-finaler på Solvalla får det att vattnas i munnen. Spårlottningen till guldfinalen ser ut som den är regisserad, och vi får se om Propulsion löser uppgiften från sämsta läget? Global Unprotected och Nadal Broline står på tur för en seger.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Obesegrad felfri
1 Very Kronos har tagit tolv segrar på 18 starter och är obesegrad felfri. Spår ett bakom bilen är dock inte det bästa och strulrisken är uppenbar. Tuff laddning att vänta mellan 2 Speedy Foxy Vicane, 3 Don’t Mind Me, 4 Chief Orlando och 5 Dear Friend, som kan kosta mer än det smakar, och kanske öppnar upp loppet för en skräll?
V75-2: Öppnar visslande
1 Xanthis Brazil har två raka segrar i Nicklas Westerholms regi, men det är svårbedömt hur kvickt han tar sig iväg från innerspår bakom bilen, och även här är strulrisken överhängande. Formstarke 9 Caligula kommer med fem raka segrar i bagaget, där de fyra senaste är från ledningen. Skrällen 7 Ricke öppnade visslande med Örjan Kihlström i sulkyn vid spetssegern på Örebro och kan duga.
V75-3: Tarzan dominerar
Ett fyraåringslopp, där Stefan ”Tarzan” Melander selar ut hela sex hästar! Jag varnade för 9 Enterprise på Bjerke, där han spurtade vasst som tvåa i mål, och han står på tur för en seger. 1 Vamp Kronos är en stentuff märr som inte räds att gå upp mot grabbarna. 12 High Glider tog ner 6 Zack’s Zoomer i en rivig avslutning senast!
V75-4: Lurar i vassen
I Diamantstoets final får formstarka 12 Ile Saint Louis bära favoritkepsen. Men loppet är spelvänligt, med flera skrällar som lurar i vassen. 13 Eva I.H. har stångats mot kulltoppen och har bra med skinn på näsan. 1 Chacha Sisu, 2 Queen Of Sand och 6 Darling Harbour visade alla tre toppform när de möttes på Eskilstuna.
V75-5: Stjärna i vardande
5 Heart Of Steel har gått igenom ekluten, och kan vara en stjärna i vardande! Men det väntas mothugg i spetsjakten från bland annat 1 Lexington Hall, som tog en säker spetsseger till ett glatt vinnarodds på Örebro. Loppet innehåller flera ”nästagångare”. En av dessa är 6 Global Unprotected, som flög lågt över upploppet vid sin knappa förlust mot 3 Radagast på Romme.
V75-6: Är det dags nu?
En av världens bästa hästar, 12 Propulsion, är ute och slipar formen inför stundande uppgifter i Paris senare i vinter. Trots att inte motståndet skrämmer gör spårlottningen att loppet ändå blir spännande. Formstarka duon 10 Antonio Tabac och 11 Zenit Brick har spåren invändigt, vilket spetsar till det ytterligare. 5 Nadal Broline har sprängt ljudvallen i sina senaste starter utan att få vinna – dags nu?
V75-7: Högst potential?
1 Global Trust har tre raka segrar efter nio månaders frånvaro, och han var mycket tapper vid sin delade seger med 4 Esprit Sisu på Jägersro. Stall Timo Nurmos selar även ut formstarka duon 5 Roheryn och 7 Hawk Cliff, som vill ha ett ord med i spelet. 8 Ural fick stryka på foten mot nämnda duo på Romme, men kanske har han högst potential i hela loppet vid sunda vätskor?

Bästa Drag: 6 Global Unproteced (V75-5)
Bästa Drag: 5 Nadal Broline (V75-6)
Prisvärd Skräll: 7 Ricke (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

12
november
2018

Norsk världsrekordhållare inleder

V75 Bjerke lördag 17 november

200 miljoners-vallen sprängdes i omsättning på V75 i lördags! Zenit Brick gjorde mig inte besviken som bästa drag. V75 gör nu en avstickare till Bjerke i Norge. Det är hög klass på sporten. Bad Nite Call Saul och Normandie Royal är två hemmahopp och även mina drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Norsk världsartist
Världsrekordhållaren 3 Ferrari B.R. drog på sig en skada vid sin startgalopp i Copenhagen Cup näst senast. I combacken tog han en enkel spetsseger, som inte sa så mycket, men har säkert gått framåt en hel del. 5 The Last Ticket pressade sig till spets i en 1.07-öppning senast. 2 Västerbo Exact hade krafter sparat i rygg på ledaren i V75 på Jägersro.
V75-2: USA-importer
Treårige stoet 3 Velvatter är en USA-import, som är obesegrad i två starter i Frode Hamres regi. Man har siktat på det här loppet en tid och Frode tror att den dryga distansen ska passa bra. 5 Tokarev är även det en treårig USA-import, som visade bra inställning vid sin seger i debuten på svensk mark. 2 Worrywart har uppträtt korkat och inte satt en fot rätt på slutet, men han har styrkan som signum, och kanske att Björn Goop får hästen felfri.
V75-3: Spännande match
Elithästen 10 Lionel N.O. kommer till start med en tapper andraplats i VM på Yonkers i ryggen, och ställs nu mot ett lite enklare motstånd. 5 Global Trustworthy flög lågt vid sin comebackseger efter ett helt års frånvaro, och det var inte så svårt att gilla det man såg. Jag tror att det kan bli en spännande match!
V75-4: Svårfångad i spets
1 Bad Nite Call Saul är en USA-import under kraftig utveckling. De tre senaste segrarna är tagna från täten, och han försvarade enkelt sitt innerspår bakom bilen näst senast. 6 Goldstile vek lite överraskande ner sig från ledningen på Axevalla näst senast. Frode Hamre håller dock hästen som hans bästa chans i omgången. Skrällen 3 Moliere är stark som brännvin och kan bättre än senast.
V75-5: Kungligt drag
1 Normandie Royal var härlig att skåda vid sin spurtseger på Solvalla nyligen, och är intressant som drag. 4 Waffle Cone satt fast med sparade krafter i samma lopp, och kanske har siktet inställt mot ledningen nu? Det har även 3 Tropicana Ås, som även är mycket spurtstark. 5 Happy Steel jagar femte raka, men det bjuds på tuffare motstånd nu.
V75-6: Tänds stjärnan?
Frode Hamre selar ut en trio från sitt stall, där han rankar 4 Vainqueur R.P. främst. Han spurtade bra som trea i BC-finalen på Eskilstuna i söndags. 3 Seven And Seven visade bra fart i upphämtningen efter sin galopp på Solvalla. Den norske derbyvinnaren 6 Gretzky B.R. har varit sämre i de två senaste starterna. 5 Enterprise ser ut som en stjärna från sidan – tänds denna lördag?
V75-7: Blivande elithäst?
Ett rivigt sprinterlopp avrundar där 2 Promo Kemp jagar tredje raka segern i Robert Berghs regi. Jag tror att det kan vara en blivande elithäst! 6 Always On Time öppnar mycket raskt bakom bilen och laddas för spets. 5 Rapide Frecel var mycket tapper vid sin seger utvändigt ledaren senast, och även han öppnar mycket kvickt. Skrällen 4 Etna B.R. mötte tufft motstånd senast och går ner i klass nu.

Bästa Drag: 1 Bad Nite Call Saul (V75-4)
Bästa Drag: 1 Normandie Royal (V75-5)
Prisvärd Skräll: 5 Enterprise (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

05
november
2018

Goop spelar huvudroll i multijackpot

V75 Eskilstuna lördag 10 november

Jag minns inte senast jag satte tänderna i en mer spännande V75-omgång, som dessutom är kryddad med tidernas största multijackpot! Två av mina rubriker, Xanthis Brazil och Speedy Foxy Vicane, vann på Romme i lördags, när utdelningen på sju rätt blev 9,6 miljoner!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Gillade vad jag såg
11 Rajah Silvio tog en säker spetsseger i V75 på Jägersro näst senast. På Solvalla var han med i en mycket tuff öppning och tog sig knappt i mål, som oplacerad. Hur han tagit det loppet? 10 Claude Debussy tog ner Handsome Brad i en rivig upploppsduell senast, och jag gillade vad jag såg. Kapable 14 Hobby de l’Iton har slickat såren, kommer från formstall.
V75-2: Leder hela vägen?
Lärlingslopp med 15 hästar. 1 B.B.S.Day Dream öppnade kvickt från spår fyra vid sin spetsseger näst senast, och leder troligen när man svänger in på upploppet. På dubbla tillägg hittar vi spurtstarka duon 14 Den Of Warlock och 15 Great King Wine, som har bäst hårdhet över ett upplopp. 6 Kabanoss har ett par formhöjande lopp i kroppen, uppgiften ser bra ut.
V75-3: Vinterform i Zenit
Spännande lopp för högsta klassen, trots bara nio ekipage bakom bilen. Positionerna i loppet avgör vem av 2 Makethemark, 4 Zenit Brick, 5 Milligan’s School och 9 Nadal Broline som är vinnaren när krutröken har lagt sig. Zenit Brick såg ut att ha hittat tillbaka till vinterformen vid sin seger på Solvalla, där han vann åkandes med sparade krafter, loppets drag.
V75-4: Goop i huvudroll
Ett fyraåringslopp för ston där stall Björn Goop selar ut en formstark duo i 3 Arvika By Knight och 6 Topspin. Den senare kommer tillbaka efter ett par månaders frånvaro, och från ett ensamt springspår i volten är det ingen vild gissning att Björn tar hand om taktpinnen. 14 Veroni slogs mot kulltoppen i Derbystoet näst senast och är intressant som skrällbud trots utgångsläget.
V75-5: Flera om budet
1 Jula Extreme har tävlat under sadel i två av sina tre senaste starter. Han visade bra styrka vid sin seger framför sulky näst senast, över aktuell distans. Men det är svårbedömt om han kan försvara sitt innerspår i volten. 8 Logo Light drog tåget i tredjespår under slutrundan vid sin seger senast och är en av flera i ett öppet lopp.
V75-6: En tuff nöt?
1 Doctor Doxey Zenz har visat upp ett brett register vid sina V75-segrar under sommaren, och blir en tuff nöt att knäcka från ledningen. 10 Track Angle vann ett Klass I-lopp i V75 den här dagen i fjol, och kommer nu till start med två starka segrar i ryggen. 3 Esprit Sisu fick dela segern med Global Trust i V75 senast, och har hittat nya växlar. 7 Milliondollarrrhyme visade oanade fartresurser vid attack senast.
V75-7: Bättre utgångsläge
1 Don’t Mind Me har ett betydligt bättre utgångsläge nu jämfört med senast, där han mötte 8 Disco Volante och 10 Dear Friend, och kommer att vara singelstreckad på flera kuponger när multijackpotmiljonerna ska fördelas. 6 Speedy Foxy Vicane gjorde mig inte besviken som skrällrubrik senast. 9 Isor Håleryd tillhörde kulltoppen som fyraåring och har lopp i kropp.

Bästa Drag: 4 Zenit Brick (V75-3)
Bästa Drag: 6 Topspin (V75-4)
Prisvärd Skräll: 9 Isor Håleryd (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

29
oktober
2018

Bevaka Nicklas i miljonjakt på V75

V75 Romme lördag 3 november

Nicklas Westerholm har det rejält förspänt inför lördagens V75-jackpot på Romme, där stallet selar ut sju hästar. Med några dagar kvar har det blivit tio segrar på 25 starter bara i oktober (40%) – det kan löna sig att bevaka hemmatränarens hästar i miljonjakten på V75.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Läcker att skåda
Ett spelvänligt lopp för lägsta klassen. 2 Xanthis Brazil var läcker att skåda i sin första start för Nicklas Westerholm senast, när han fick fria tyglar halvvarvet före mål och gick undan till en överlägsen seger över uploppet. 3 R.K.Rapida är en kvick märr, som tog en enkel spurtseger på Solvalla. 9 Kimbee Crown var favoritspelad i V75 på Örebro, får många anhängare.
V75-2: Klassklättrare
Ett rivigt sprinterlopp där det kommer bli en vild kubbning om taktpinnen bakom startbilen. Klassklättraren 10 Ural imponerade stort vid sin överlägsna seger utvändigt ledaren i V75 på Örebro och blir tung att stå emot. 5 Dream Boy As är härdad i klassen och står på tur för en framgång. 11 Hawk Cliff var uppåt utan skor på hovarna senast, och kanske får ett perfekt smyglopp i rygg på favoriten under slutrundan?
V75-3: Vinner alla vägar?
Elithästen 7 Heavy Sound har hittat en synnerligen bra uppgift på papperet och har bra vinstchans alla vägar! Numera finsktränade 5 Attack Diablo känner vi till som en startsnabb häst sedan tidigare, Björn upp nu. Tuffaste utmanarna 8 Caid Griff, 9 Milligan’s School och 11 Diamanten hämmas av sämre startspår.
V75-4: Skräll på lut
Dubbelcupens final för kallblod ser minst sagt streckkrävande ut. 2 Finseth Yr har tio segrar på 14 starter och har bara missat prispallen en gång! Han står perfekt inne i loppet på pengarna och har siktats hit. Öystein Tjomsland selar ut en kapabel duo i 8 Grude Svarten och 9 U.R.Faxe, där Örjan Kihlström är obesegrad efter två uppsittningar bakom den förstnämnde. 14 Bellfaks och 15 Bilbo B.S. på dubbla tillägg har en tuff uppgift.
V75-5: Drag att bita i
2 Global Thunder såg ut som en studsboll utan skor på hovarna vid sin spurtseger näst senast och får många anhängare med Khilström i sulkyn. 6 New Dawn kämpade som en tiger vid sin seger på raska 1.12,3/2140a näst senast – ett drag att bita i! 7 Waikiki Silvio står perfekt inne.
V75-6: Nästagångare
3 Chief Orlando har hittat nya växlar i finländsk regi, och med fyra raka segrar och Goop i sulkyn får de många anhängare. 4 Erik Sting har radat upp topprestationer utan att få vinna, snacka om att stå på tur! 2 Knifetown Winner tog en säker spetsseger senast och får ett bra lopp i främre träffen. 7 Dartagnan Sisu och 9 Speedy Foxy Vicane är två ”nästagångare”, som satt fast med sparade krafter senast.
V75-7: Lurig avslutning
I detta lopp över dryga tre varv selar Nicklas Westerholm ut en kvartett, där han själv sitter upp bakom pånyttfödde 14 Speed Delicious. Formstarke 3 Perfect King har siktats hit, och kan bli svårfångad? 7 Sir Henry P.Hill var tapper vid sin seger utvändigt ledaren senast, där 8 Bucks To Burn var närmast sörjande.

Bästa Drag: 2 Xanthis Brazil (V75-1)
Bästa Drag: 6 New Dawn (V75-5)
Prisvärd Skräll: 9 Speedy Foxy Vicane (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

22
oktober
2018

Propulsion höjer klassen i Müllers

V75 Jägersro lördag 27 oktober

Världsstjärnan Propulsion höjer klassen på anrika C.L. Müllers Memorial när V75 avgörs på Jägersro. Loppet lär vara ett led i matchningen inför stundande uppgifter i Paris senare i vinter. Spelvänlig V75-omgång med trolig hög utdelning väntar.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spetsstrid avgör?
1 Othello Victory kan öppna snabbare bakom bilen än senast och blir svårfångad i ”nerförsbacken”, om han försvarar sitt innerspår? 4 Dear Friend höll farten starkt som tvåa bakom Cash Crowe i SM för ston på Åby. Växer med uppgiften och räds inte att gå upp mot killarna. Två av loppets bästa hästar 9 Dont’t Mind Me och 12 Disco Volante hämmas av bakspår. 6 Västerbo Exact har ett formhöjande lopp i kroppen och hans styrka kan visa sig avgörande, trots kort distans.
V75-2: Taktiken är given
4 Nolimitjimmit rullade över i galopp kort efter start och floppade som storfavorit senast. De två spetssegrarna innan dess togs åkandes, och från det här läget är taktiken given. Skrällen 9 Cobbys Olifant visade fin styrka vid sin seger i spåren senast. 1 Eldorado Mearas och 5 Panamera möttes på Solvalla och duger gott med lite klaff på bitarna.
V75-3: Vem är starkast?
Oktoberstayern över tre varv. På startvolten hittar vi 1 Grandfather Bill, som visade bra styrka vid sin V75-seger utvändigt ledaren på Färjestad. Den danska gästen 4 Moliere kommer till start med fyra segrar på de fem senaste starterna och utmanar. Jag gillade 11 Frankie Broddes upplopp efter uppehåll senast, loppets drag trots dubbla tillägg.
V75-4: Upplagt för skräll?
Spårtrappa med 15 hästar bakom bilen – öppen för ston med lärlingar! Segerstaplaren 4 Navy Blue är en tysk import som visat bra uppfattning i två raka spetssegrar på svensk mark. Stall Peter Untersteiners duo 13 Global Tenderness och 14 Happy Steel blir tuffa att stå emot trots att de startar i tredje ledet bakom bilen.
V75-5: En trio höjer sig
Ett sprinterlopp där 1 Can Lane vann spårlotten och blir svårfångad om han lyckas försvara sitt innerspår. Han kommer att bli tufft utmanad av 3 Norton Commander, som inte hade sin bästa dag på Solvalla senast. 5 Heart Of Steel står perfekt inne!
V75-6: Wilma skräller?
Ett stayerlopp där de två bästa hästarna 10 Bandit Brick och 11 Global Trust har lottats till svåra utgångslägen. Vem gör första draget? 7 Wilma Leggrowbach var minst sagt tapper vid sin seger på Sörlandet i Norge senast och gillar dagens förutsättningar.
V75-7: C.L. Müllers
Anrika C.L.Müllers Memorial över stayerdistans har i år samlat ett högklassigt fält, där världsstjärnan 6 Propulsion är ute för att underhålla formen inför stundande starter i Frankrike senare i vinter. Han har radat upp storloppssegrar under sommaren och har sprungit in fantastiska 10,5 miljoner kronor enbart under 2018! Han utmanas främst av fjolårets derbyvinnare 2 Cyber Lane, som var tvåa bakom Readly Express senast. Kanske även årets vinnare av Harper Hanovers lopp på Solvalla, 9 Platon Face, vill ha ett ord med i leken.

Bästa Drag: 6 Västerbo Exact (V75-1)
Bästa Drag: 7 Wilma Leggrowbach (V75-6)
Prisvärd Skräll: 5 Panamera (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

[12 3 4 5  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39