20
juni
2017

Adrian får en bra dag på jobbet

V75 Kalmar söndag 25 juni

Under Midsommarhelgen är det som traditionen säger Kalmar som är värd för V75, som avgörs på söndag. Stall Kolgjini har det väl förspänt, där Adrian sitter upp bakom två av mina rubrikhästar.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spelar ingen roll?

Ett spännande lopp för Stoeliten. 4 In Toto Sund har bara gjort en start sedan sin spetsseger i BC-finalen i november i fjol. Nu har det varit ett nytt uppehåll på tre månader, men det kanske inte spelar någon roll då hon kommer från ett riktigt formstall. 2 Geisha Sund såg lysande ut vid sin spetsseger med sparade krafter näst senast och laddas om täten igen. 5 Indoor Voices kämpade storstilat utvändigt ledaren på Bjerke och är Örjans Kihlströms val i loppet.

V75-2: Inlett strålande

Fyraårige Ready Cash-valacken 12 Gomez har inlett sin karriär strålande med fem segrar på sex starter. Senast var han med i en svettig 1.07-öppning första halvvarvet, men sluggade sig ändå till seger när mållinjen nalkades. 4 Shorthanded Jag höll farten mycket tappert utvändigt ledaren senast och körs offensivt igen. 1 Cobbys Celeb har tagit två raka segrar till glada vinnarodds, kanske dags för spelarna att ta hästen på lite mer allvar den här gången.

V75-3: Högsta betyg

Kalmsundsstayern över dryga tre varv ser som oftast spelvänlig ut på papperet. 6 Nobel Amok har hittat stilen ordentligt i Robert Berghs regi, och hästens två senaste segrar utvändigt ledaren får absolut högsta betyg! 8 Trot Kronos är en klassig typ med styrkan som bästa vapen. Senast kom han tillbaka efter ett par månaders frånvaro och tog en överlägsen seger med full spänst i benen. Speedige 9 Thaiger Exclusive har fått dålig utdelning sedan han bytte regi och är mycket bättre än raden.

V75-4: Hög potential

Ett rivigt sprinterlopp där det väntas tuff laddning från fler händer när bilen släpper. En av dessa är 5 Ymer Brick, som kommer till start med två raka spetssegrar. Formstarke 9 Pokemon Ås står fortsatt kvar i klassen och gillar läget. 4 Talassio har årsdebuten avklarad och är ett drag med hög potential.

V75-5: Hästen att slå

8 Rushmore Face var mycket tapper vid sin andraplats utvändigt ledaren i Klass-II finalen och är hästen att slå. 12 M.T.Joinville visade ingen ringrost trots tio månaders frånvaro vid sin spetsseger senast. 5 Mulligan är en tuff brud med formen på topp och står på tur. Hemmahoppet och skrällen1 Sphinx d'Inverne har siktat hit.

V75-6: Succétränaren

I Kalmarsundspokalen selar succétränaren Daniel Redén ut ännu en lovande import i 2 Canari Match, som kommer från en komfortabel spetsseger. Stall Kolgjini bjuder upp till dans med 5 El Mago Pellini och skrällen 7 Target Kronos.

V75-7: Går ner i klass

Kvicke 5 Tjacko Zaz fick en inbjudan till Elitloppet efter sin imponerande spetsseger i årsdebuten på 1.09,5/1609a. Det äventyret slutade dock med en galopp strax efter start. Ner i klass nu! 1 Spitcam Jubb var blek senast och brände som storfavorit efter sin imponerande fjärdeplats i Sweden Cup. Revansch nu? 3 Amazing Man tillhörde kulltoppen, som treåring, och har imponerat så smått i två starter efter en sejour i Italien och vinner när som helst.

Bästa Drag 1: 4 Talassio (V75-4)
Bästa Drag 2: 8 Rushmore Face (V75-5)
Prisvärd Skräll: 7 Target Kronos (V75-6)

 

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39