15
oktober
2018

Adrian Kolgjini står på egna ben

V75 Örebro lördag 20 oktober

ATG backade i sin magasineringsplan av jackpotpengarna inför 11 november, och idag kalkyleras det med 42 miljoner i potten. Adrian Kolgjini står på egna ben när han jagar en halv miljon i ”Svampen”. Belker och Ural är bästa dragen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Flera om budet
3 Kimbee Crown fick ett fint lopp i rygg på ledaren i V75 på Östersund, men hade ingen chans att utmana vinnande Harvey. 4 Rocky Tilly var med i samma lopp och spurtade mycket vasst upploppet ner och var nära andraplatsen. 6 Vinci Power försvarade sitt innerspår bakom bilen i sin andra start för Peter Untersteiner senast och såg slagen ut mitt på upploppet innan han kontrade till seger. Kort distans?
V75-2: Svårfångad i front
Ett stolopp med 15 hästar med bara tre hästar på startvolten, där far och son Goop selar ut två. Treårige 1 Valetta visade fin styrka vid sin seger utvändigt ledaren näst senast och är hästen att slå från ledningen. 4 Quite Nice är härdad i rikstoton, står bra inne i loppet på pengarna och är uppåt med lopp i kroppen. Det ser mycket öppet ut bakom favoritduon och det krävs en hel del streck innan man känner sig hyfsat nöjd.
V75-3: Form slår klass
Höstens häst 3 Antonio Tabac kommer till start med fyra raka segrar i Silverdivisionen när han gör debut i högsta klassen, tillika ”Express Gaxes lopp”. Form brukar slå klass är ett talesätt, och vi får se om det stämmer? 5 Love Matters och 8 Nadal Broline har båda stångats mot den yppersta eliten och blir något extra att bita i.
V75-4: Adrian i egen regi
Tvååringarnas näst största lopp ”Svampen”, med en dryg halv miljon kronor i segerpremie, ser riktigt spännande ut. Stall Kolgjini har haft stallformen i moll under mycket lång tid och suktar efter storloppsseger. Adrian Kolgjni är a-tränare från och med 1 oktober, som nog inte alla har noterat, då han tog över 44 av stallets hästar i egen regi. En av dessa är 1 Uliton Face, som har visat bra kapacitet vid sina två segrar. Läget en fälla? 2 Belker noterade 1.12,5/800 vid sin överlägsna seger utvändigt ledaren senast, och jag gillade vad jag såg! Svante Båths lovande duo 7 Bythebook och 12 Global Adventure bjuder på en tuff match trots spåren.
V75-5: Ute efter revansch
Ett rivigt sprinterlopp där snackhästen 9 Laskari med tre raka segrar i Timo Nurmos regi brottas med ett bakspår. 6 Ural bjöd favoriten på en tuff match utvändigt senast och är ute efter revansch – intressant som loppets drag!
V75-6: Tredje raka?
Spelvänligt stayerlopp för näst högsta klassen. Formtoppade 5 Sobel Conway jagar tredje raka och laddas för ledningen. Starke 7 M.T.Joinville radar upp bra lopp och står på tur. 4 Qahar Q.C. är tillbaka i ordinarie klass efter att ha spänt musklerna mot Readly Express & Co i SM på Åby i lördags.
V75-7: Skräller med klaff?
Det är flera om budet när jackpotmiljonerna ska fördelas. 1 Visitor är i sitt livs form, men får svårt att försvara sitt innerspår bakom bilen. 5 Harvey har hittat ytterligare växlar och räds inte ett tuff upplägg. 4 Global Thunder var läcker att skåda utan skor på hovarna senast! Skrällen 9 All Star är kvar i klassen och duger gott med lite klaff.

Bästa Drag 1: 2 Belker (V75-4)
Bästa Drag 2: 6 Ural (V75-5)
Prisvärd Skräll: 9 All Star (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39