01
oktober
2019

Är ”Lill-Jämten” den röda tråden?

V75 Skellefteå lördag 5 oktober

Robert Bergh selar ut hela åtta hästar när V75 stannar till i Skellefteå. Kusktalangen Magnus A Djuse kör i alla sju avdelningar, och ”Lill-Jämten” kanske är den röda tråden till sju rätt?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: "En jättes skugga"
Hollandsimporten 8 Giant Shadow har tagit fem raka segrar i Björn Goops regi på svensk mark, och att det är ” skuggan av en jätte” understryker hans 19 segrar på 22 starter! Spår åtta bakom bilen är givetvis inte det bästa, men han har vunnit sina två senaste segrar från spår elva i mycket imponerande stil och bemästrar det mesta.
2 Viggo Frontline har visat oanad kapacitet i två raka segrar till glada vinnarodds. Han visade fin startsnabbhet vid sin överlägsna spetsseger näst senast, och Tomas kanske försöker ta emot favoriten med varma servetter?
V75-2: Svettigt drag
Ett spelvänligt stolopp med 15 hästar. På startvolten hittar vi 2 Majet Af Djupmyra, som efter 66 starter som sjuåring hittat nya växlar i två raka segrar i Daniel Wäjerstens regi. Hennes senaste seger utvändigt ledaren åkandes med sparade krafter till 22 gånger i vinnarodds var riktigt svettig!
På tillägg öppnar 10 Vanessa F.B. och 11 Hunkydory Degato snabbt från springspår. Det är flera om budet.
V75-3: Från start till mål?
Ett öppet kallblodslopp där vi hedrar ”Steggbest Minne”.
1 B.W.Sture och 8 Pave Faks orkade inte hänga på den norska stjärnduon Odd Herakles och Roli Eld i Unionskampen på Färjestad men möter lättare motstånd nu.
Startsnabba 3 Art Kjarvald körs av 18-årige supertalangen Magnus A Djuse, och jag blir inte förvånad om ekipaget leder från start till mål.
V75-4: Bra spring i benen
Ett öppet lopp för lägsta klassen där vi får ta fram den breda pennan för att överleva. 10 Anthem är en tuff fyraåringsmärr, som har bra styrka och spring i benen. Senast fick hon inte det rätta fästet och galopperade i segerstriden mitt på upploppet.
Jag noterar att ”Lill-Jämten” den här gången sitter upp bakom Tap In-skimmeln 12 Redhot Tap Dancer.
Skrällen 4 Staro Mary Lou fick det inte att stämma i V75 på Solänget, men hon har kapacitet som duger.
V75-5: Taktiken är klar
Robert Bergh vilar inte på hanen efter sin imponerande seger i Svenskt Travkriterium i söndags, och laddar transporten med åtta hästar när han styr kosan mot Skellefteå. Kapabla 11 Island Life gör en spännande comeback efter fyra månaders frånvaro och ska behandlas med respekt trots ett svårt utgångsläge. Magnus A Djuse sitter upp bakom startsnabba draget 1 Eder Bob och vi behöver inte fundera på taktiken.
V75-6: Igenom ekluten
”Stig Lindmarks Styrkeprov” över dryga tre varv. 2 Highspeed Dynamite kan bli svårfångad om han slipper en regnblöt bana. På dubbla tillägg hittar vi 13 On Track Piraten och framför allt 14 Ragazzo da Sopra, som gick igenom ekluten vid sin spurtseger i gulddivisionen på Färjestad senast.
V75-7: Skräll med klaff?
Förvandlingsnumret 1 Macelleria har tre segrar och lika många andraplatser på sina sex starter i Robert Berghs regi. Vi får se om Per Lennartsson svarar ut stallkamraterna 3 Corroded och 5 Kövras So Far när bilen lämnar?
Passa även den finska skrällen 12 Pascha Tilly, som visserligen hämmas av ett bakspår, men som vi vet sedan tidigare duger med klaff på bitarna.

Bästa Drag 1: 2 Majet Af Djupmyra (V75-2)
Bästa Drag 2: 1 Eder Bob (V75-5)
Prisvärd Skräll 2: 12 Pascha Tilly (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39