07
november
2017

Bakspår stoppar inte mina drag

V75 Eskilstuna lördag 11 november

Det bjuds på en mycket spelvänlig V75-omgång när Eskilstuna dukar upp sin meny på lördag. Very Kronos och Gomez är bästa dragen trots att de startar från bakspår.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Viktig spetsstrid
Ett spelvänligt lopp för näst högsta klassen, som blir än mer lurigt då det är voltstart. 2 Cab Hornline var toppfin vid sin spetsseger på Åby och har formen i zenit. Men det blir inte lika enkelt att ta hand om takpinnen nu. 1 Linus Boy, 5 Valentino Strix och 6 Springover utkämpade en härlig fight på Örebro där det var hårt i mål. Mycket av loppet kanske avgörs om Springover är först ner till sargen från sitt springspår? Skrällen 12 Super Nice verkar trivas extra bra med Claes Sjöström i sulkyn, tillsammans är de obesegrade efter tre framträdanden.
V75-2: Bakspår ett plus
Ett spännande treåringslopp där det är flera om budet. 2 Harrington tog en komfortabel spetsseger senast och körs offensivt när bilen släpper fältet. 11 Very Kronos tog skalpen på självaste Villiam vid sin seger i uttagningen till Kriteriet näst senast. I finalen satte han inte en fot rätt och galopperade direkt, och bakspår kanske passar bättre för felfri avgång? 6 Neelix är en stor och maffig typ, som lägger mycket mark under sig när han håller sig till rätt gångart.
V75-3: Hästen i gänget
Ett rivigt sprinterlopp för den högsta klassen. 5 Spring Erom tog spets i en mycket kvick öppning i en Supersprint på Jägersro 17/10, och kanske kan kuppa sig till front igen? 7 Cruzado Dela Noche är hästen i gänget och har kapacitet att vinna det här loppet flera vägar. 8 I Love Paris är en tuff märr, som inte räds att gå upp mot killarna. 2 Nadal Broline hade inte ork att utmana Readly Express i SM och kanske gillar att det är ett varv kortare nu.
V75-4: Mycket positiv
En Spårtrappa för lärlingar med 15 hästar bakom bilen. 7 Travolta Treb kommer till start med två imponerande spetssegrar i ryggen och blir svårfångad igen, om han är först ner till sargen? 6 Lady Vera var mycket positiv och visade finfin styrka vid sin seger utvändigt ledaren senast. Grundkapable 14 Louie Brodde uppträder stabilare och har visat lite av sitt rätta jag i de senaste starterna.
V75-5: Drag med klaff
Ett jämnt lopp för lägsta klassen. 4 Ready K.K.Hall har varit klart uppåt utan skor på hovarna i två raka spetssegrar och laddas tufft för ledningen. 5 Hållihop pressade sig till spets i en tuff öppning senast och utmanar. 6 Rolex Broline och draget 10 Gomez har båda formhöjande lopp innanför västen och duger med klaff.
V75-6: Svårfångad
5 I’m Just A Sund har imponerat stort i fyra raka segrar i finländsk regi och blir svårfångad i ledningen. 10 Obi Degato tog en kämpaseger i V75 på Färjestad och står kvar i klassen. Skrällen 12 Erik Sting har ett formhöjande lopp i kroppen efter ett helt års frånvaro från tävlingsovalen.
V75-7: Slipper kulltoppen
11 Titan Brodde har uppträtt som säkerheten själv i tre raka segrar, men går upp i klass nu från ett bakspår. 1 Carmine Am kotrade till seger i tveksam aktion senast och lever mycket på sin inställning. Skrällen 6 Track Angle gick upp mot kulltoppen i en BC-semi senast och kom tillbaka bra efter galopp. 2 Dajmen Am har bra form.

Bästa Drag: 11 Very Kronos (V75-2)
Bästa Drag: 10 Gomez (V75-5)
Prisvärd Skräll: 6 Track Angle (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39