27
februari
2018

Barfotadansen inleds i Halmstad

V75 Halmstad lördag 3 mars

Årets första V75-omgång där det åter är fritt fram att köra hästarna utan skor, och vi får se om min fina tipsform fortsätter? Sauron Pil och Sciacallo O.M. är de hetaste dragen. Skrällen Coktail Fortuna slipper vinterpjäxorna.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Starkt brännvin
Ett spelvänligt stayerlopp för näst lägsta klassen inleder. 5 Shorthanded Jag tog en komfortabel spetsseger i comebacken, men brottas nu med ett knepigt femtespår i volten. Dansktränade 7 Something Fishy har tre raka segrar i bagaget och förstärks med Thomas Uhrberg i sulkyn. 2 Pacific Face är stark som brännvin och sätter färg på loppet så fort tillfälle ges. 1 Wingait Erik gillar smygläget och flyger lågt med lucka till slut.
V75-2: Loppets bästa häst
Kapable 3 Sauron Pil kom senast tillbaka efter ett par månaders vinterträning, och galopperade direkt när bilen släppte fältet. Han såg fin ut i upphämtningen, och att det är loppet bästa häst är det inget tvivel om. Skrällen 4 Yankee Boy var med i samma lopp och även han reparerade en startgalopp på bästa vis. Frontrunnern 2 Havbergs Viking drar till ledningen och försöker ta emot favoriten med varma servetter.
V75-3: Längtar tillbaka
Högsta klassen har bara lyckats locka åtta deltagare och jag längtar redan tillbaka till förra lördagens propositioner på Valla. 1 Jairo kommer till start med två imponerande segrar i försök och final i Silver. Nu går han visserligen upp i Guld, men den här pensionärträffen skrämmer inte. 8 Sorbet har matchats i den franska lejonkulan under vintern, och han var fin att skåda vid sin seger på Vincennes näst senast. 5 Quick Fix har även han matchats i Frankrike under vintern, och är den troliga ledaren när man svänger in på upploppet.
V75-4: Den "röda armén"
Mycket öppen Spårtrappa med 15 ston bakom bilen där goda råd är dyra. 5 Belle Godiva har ryckt upp sig och tagit två segrar på tre starter i Joakim Lövgrens regi. Den ”röda armén” har säkert haft siktet inställt på det här loppet en tid och vi passar 9 Emmeline Follo och 10 Ambon Degato.
V75-5: Kliver ner i klass
7 Treasure Kronos har stångats mot högsta eliten i Paris under vintern och kliver ner i klass nu. Fjolårets vinnare av Stochampionatet 8 Ultra Bright gör en spännande comeback efter sitt vinteruppehåll. De blivande fölmärrarna 4 Geisha Sund och 5 Ultimate Wine gör här troligen sina sista framträdanden på tävlingsovalen, innan de får hälsa på hos Ready Cash respektive Nuncio.
V75-6: Svårfångad?
Startsnabba 1 Sciacallo O.M. har ett formhöjande lopp innanför västen och kan bli svårfångad. 12 Highspirit har varit lysande i tre raka spetssegrar, men det är andra förutsättningar nu. Skrällen 10 D.D’S Perseverance gillar det tuffa tempot i täten.
V75-7: Slipper pjäxorna
Hemmahoppet 7 Master Crowe fick äntligen utdelning för sin fina form i V75 på Åby och flyger lågt över upploppet igen. Styrkefenomenet 4 Qahar Q.C. växer hela tiden med uppgiften och är inte så rolig att ha på utsidan. 2 Clemenza Am återvänder från Frankrike och Lutfi Kolgjinis hästar är på väg att släppa till ordentligt. Skrällen 9 Coktail Fortuna har inte varit som bäst med vinterpjäxor och blir spännande med ”racerbalans”.

Bästa Drag: 3 Sauron Pil (V75-2)
Bästa Drag: 1 Sciacallo O.M. (V75-6)
Prisvärd Skräll: 9 Coktail Fortuna (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39