23
april
2019

Björn Goop eldar på hela vägen

V75 Åby lördag 27 april

Propulsion lär vinna olympiatravsfinalen, men som speldrag är han inte särskilt het. Hetare är då Mellby Fire, som tillsammans med Björn spårar runt om i Lady Godivas Minne.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Formen tillbaka
10 Antonio Trot såg mest ut att heta Antonio Trött under en period, men senast visade han att han är tillbaka i form igen - och då är han bra. Distansen är perfekt och han måste bli svårstoppad. 15 Juan är också tuff och att Joakim Lövgren har fullt snurr på stallet är förstås inget minus. 12 Rafiki Fri får ikläda sig outsiderrollen. Han har skaffat sig den hårdhet som behövs genom flitigt V75-matchande, och uppgiften ser spännande ut för hans del. Distansen har han fungerat bra på tidigare, så den ska inte behöver fälla honom. Han står lite på tur för en riktig framgång.
V75-2: Steen gillar läget
1 Victory Island är knappast snabb nog att hålla ut samtliga från start, men han lär antingen tråckla sig ut eller spurta via open stretch. Oavsett hur det blir med den saken är han med där framme när det ska göras upp, och det kan visa sig vara avgörande. 9 Norton Commander har fått sin tidigare fina rad nersolkad, på grund av galopper. Sköter han sig vet vi vad han kan och han är given.
V75-3: Stålet biter bäst
4 Heart of Steel kan nog vara en av deltagarna i nästa års Olympiatrav. Det känns i alla fall inte som någon utopi, sett till hans senaste insats på Solvalla. Att ha Perfect Spirit före sig i mål är ingen skam och Heart of Steels avslutning var magnifik. Toppchans. 2 Rushmore Face kan få loppet och kan möjligen hota om allt klaffar fullt ut. 5 Always on Time lär fnatta på därframme så länge lampan lyser, men det troliga är att den slocknar i god tid innan mållinjen.
V75-4: Oddshöjande läge
12 Kennedy kan nog bli lite bortglömd, då det står en tolva på vojlocken. Adrian har dock tre varv på sig att komma först, och den möjligheten känns klart rimlig. 9 Winner Bac har formen på plats och är högintressant när tränaren nu rycker skorna för första gången.
V75-5: Fire hela vägen
5 Mellby Fire saknar visserligen lopp i kroppen, men nog lär hon vara ordentligt förberedd till lördagens framträdande. På förhand ser det ut som om Goop kör till spets och stannar där ända in i mål. 4 Valchiria O.P. är ingen bluff och nog kan hon bjuda motstånd. Andraplatsen bakom Hevin Boko togs med mersmak och Gocciadoro har alltid förspänt när han äntrar banan. 10 Queen of Sand går från klarhet till klarhet och skulle loppet köras i överljudsfart kan hon överraska.
V75-6: Passa Gina
9 Gina Schermer går alltid in i mål och då det ser ut att kunna bli fart och fläkt i loppet blir hon tuff till slut. 5 Vincero´Gar var mäktig att skåda senast och är förstås given på lappen.
V75-7: Propulsion vinner
7 Propulsion är en maktfaktor i travsverige och att han ska få stryk här känns osannolikt. Örjan vet hur man måttar in hästarna när prischeckarna är feta och denna final av Olympiatravet lär inte utgöra något undantag. 5 Cyber Lane blir spännande att följa i år, men han rubbar knappast Propulsion.

Bästa Drag 1: 5 Mellby Fire (V75-5)
Bästa Drag 2: 9 Gina Schermer (V75-6)
Prisvärd Skräll: 12 Rafiki Fri (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39