08
mars
2012

Brave en modig skräll

V75 Kalmar lördag 10 mars

Inga större framgångar i lördags då mitt huvuddrag I Saw You inte tog sig förbi favoriten. Jag har nya drag till Kalmar. Valfri balans gäller på lördag. Att stallbacken ligger efter mål gynnar hästar som inte så gärna brukar sig för fullt. Brave Run är min modiga skräll.

V75-1: Gillar lördagar

6 Jackal Face är i mina ögon omgångens bästa spik. Han trivs med att tävla på lördagar vilket han har bevisat med flera V75-segrar. Jag tror att han leder från start till mål. Främsta hotet är 4 Harry Haythrow. Han är på väg mot toppformen och med rätt resa kan han gå ruggigt fort över upploppet. Även 5 Gigant Slugger kan speeda vasst om det stämmer.

V75-2: Jag vurmar för...

Ett mycket svårt lopp. Jag vurmar för 2 Imperial Wareco som jag sett vinna från spets ett par gånger. Även 5 Citrin duger i klassen. Jag tror inte att 3 Sandman Sand kommer att ha lika stor tur som senast och då vinner han knappast i V75.

V75-3: Gillar Brave

Jag garderar obesegrade 4 Global Nelly. Främst för att hon kommer att bli "Järvsöfaks-streckad" men även för det finns en liten risk att hon galopperar från det snäva spåret. Men också för att det finns ett par riktigt bra märrar emot. En sådan är 9 Angie Boko. Även 1 Fragola med offensive Klaus Kern i vagnen kan sätta stopp för favoritens segerrad. Jag vill varna för 6 Brave Run som är i mycket fin form. Brave Run är en häst jag gillar och hon blir min speciella skräll.

V75-4: Zefiras först

Inte den högsta klassen och här krävs rejält med streck. 1 Zefiras Kavat visade senast att hon inte enbart är en lunchhäst då hon avslutade vasst bakom Abborren. Från det här fina spåret har Zefiras bra spets- och vinstchans. Även 5 Flashman´s Jenka är ett tidigt streck.

V75-5: Per mitt drag

Svårlöst här också. Mycket betrodd kommer säkert 7 Udo´s Oiler att bli. Men han riskerar att hamna illa till och dessutom har han rest mycket långt vilket kan sitta i benen. Ett kul drag är 6 Favorit B.T. som kan ta hand om taktpinnen från start. Men mitt roligaste bud är 13 Lyckes Per som har en mycket vass speed om det klaffar under vägen.

V75-6: Allaballakaitoz!

I detta lopp finns säkert sex-sju hästar som varit spikbud om det inte mött varandra. Förstarösten går till 6 Allaballakaitoz som vann på snyggt sätt senast. Tar troligen ledningen men den långa distansen är en nackdel. En som gillar långt är 7 Yamani Hornline och jag tycker att han står billigt inne denna gång. Jag är dessutom säker på att paret som tränar honom har vässat lite extra inför V75-starten på hemmaplan. Melander-duon 8 Long Night och 12 Trans Atlantic kommer in i matchen om det blir tempo.

V75-7: "Säkert" lås

I den avslutande avdelningen streckar jag endast trolige ledaren 5 Vector du Ling som skicklige Anders Hesselgren har gjort ett kanonjobb med och oerhört spurtstarke 9 Friction. Se där mitt "säkra" lås i omgången.

Spiken: 6 Jackal Face (V75-1)

Låset: 5 Vector du Ling/9 Friction (V75-7)

Skrällen: 6 Brave Run (V75-3)

 

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39