29
april
2019

Charrua Forlan från start till mål

V75 Örebro lördag 4 maj

En rejäl jackpottsudd förs över från förra veckans omgång, varför tänkarmössan får gå extra varm inför lördagens drabbningar. Draget blir Charrua Forlan, som leder hela vägen i en ihålig gulddivision.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Adrian laddar om
7 Gideon H.Renka var läcker att skåda i sin första start för Adrian Kolgjini. Galopp senast, men den här gången lär kusken göra vad han kan för att undvika en majbrasa. Felfri vinner han troligen. 1 Liam Dana hade flaggat för vinst länge, och fick den äntligen senast. Ett måste från ett smarrigt läge. 5 Mr Clayton J.F. har inte den segerprocent som normalt krävs för slåss om förstaplatsen på V75, men spurten i lördags var smågrym och går han iväg från femtespåret kan han blåsa ner gänget till slut.
V75-2: Starkast till slut
10 Marvelous har haft det lite småtrixigt i år, men senast tävlade han på topp och visade då sitt kunnande. Här luktar det överpace och då kliver han in till slut och avgör. 5 Ural är dock en klassig herre som blir giftig om han trots allt får bestämma i ledningen. Två hästar ska räcka långt för överlevnad.
V75-3: Emilia hela vägen
4 Charrua Forlan gjorde ett hästjobb som tvåa bakom suveräne Heavy Sound senast. Tuffa Emilia Leo skickar honom till front och sedan ska loppet vara över. 9 Zack´s Zoomer är en vass frontrunner och har således fel läge. Att slå Charrua Forlan bakifrån i Örebro känns inte sannolikt, även om en pålle med hans resurser aldrig är helt avsågad. 10 Lucifer Lane tar härmed klivet från årgångslopp till Gulddivisionen och även om det inte blir vinst denna gång ska han passas för framtiden.
V75-4: Gambit sveper
11 Gambit Brodde är ännu en tuff kamrat i Lugauer-stallet. Tränare Conrad lär inte sitta i kön och njuta av våren i Örebro, utan kommer säkerligen farande så snart tillfälle ges. Han måste ha toppchans. 3 Master Hill kan dock spjärna emot i det längsta om han skulle susa till ledningen.
V75-5: Bright vs Shadow
10 Ultra Bright har fått ett par ögonöppnare i år och lär komma med full form. Trots läget kan hon visa sig vara den som skär linjen först. 4 Shadow Gar kan bli svår att finna från spets, men hon vinner inte ihjäl sig numera. 9 Ginny Weasley såg kaxig ut senast och kan få loppet kört i halsen.
V75-6: Global ostoppbar
4 Global Trust blir en lampa modell större, men det känns lite fåfängt att försöka fälla honom. Utan galopp vinner han utan att behöva uppsöka duschen efteråt. 2 Weekend Fun vet var mållinjen ligger, men den här gången når han den som max tvåa.
V75-7: Perfect uppgift
12 On Track Piraten brukar runda såna här gäng, men killen har trots allt blivit elva år - har ingen berättat det för honom? Någon gång måste det börja ebba ut, och på lördag är det inte alls säkert att han klarar skivan. 10 Perfect Dynamite har gjort skäl för namnet en längre tid och lär inte ha något emot att ta sig runt tre varv. Senast hamnade han i maskin och ska inte lastas för det missprydande ägget i raden. Nu är det läge att fylla på med en ny etta.

Bästa Drag 1: 4 Charrua Forlan (V75-3)
Bästa Drag 2: 10 Perfect Dynamite (V75-7)
Prisvärd Skräll: 5 Mr Clayton J.F. (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39