29
augusti
2017

D.D.'s Hitman har slickat såren

V75 Jägersro lördag 2 september

Det är dags för derbyhelg och som vanligt är det Jägersro som är värd för V75-omgångarna. D.D.’s Hitman och Ferrell är bästa dragen – när Kung Edward skräller.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: En tuff Generaal
Ett fyraåringslopp inleder omgången där vi också hittar en av omgångens mest streckade favoriter, 7 Generaal Bianco. Han har imponerat stort vid sina segrar, och oj vad det gick när Peter Untersteiner tryckte gasen i botten 300 kvar senast och lät Generaalen dansa undan till en överlägsen seger. 11 Urban Kronos kördes till spets efter ett halvvarv i en tuff öppning i samma lopp och får godkänt, trots att han fick stumma ben över upploppet. Skrällen 8 Ferrari River höll farten positivt i en uttagning till Svenskt Travderby senast, som femma i mål.
V75-2: Skrällduglig Kung
Här hittar vi flera ekipage som senast stångades mot kulltoppen i uttagningarna till Derbyt. En av dessa var 1 Now Or Never Flair, som höll farten bra bakom överlägsne Rajesh Face, som knappt slagen om en finalbiljett. 2 Shorthanded Jag och 9 Gianluca Boko möttes i en av uttagningarna och visade att formen är på topp. Skrällen 4 Kung Edward är kvick bakom bilen och kan överraska om han får bestämma tempot i täten.
V75-3: Har slickat såren
”Birger Bengtssons Minne” där 2 Vol-stead har ett bra utgångsläge. Han fick inte till det riktigt i Åby Stora Pris, men visade ändå form med lite sparade krafter i det andra heatet. 4 Magic Tonight drog till ledningen senast och bjöd nämnde Volstead på en tuff match ända in på linjen. Det här var Magics klart bästa framträdande sedan sin elitloppsseger 2015! Kapabla draget 7 D.D.’s Hitman har slickat såren och kommer tillbaka med nyladdade batterier efter ett par månaders frånvaro. Pass upp!
V75-4: Svårflörtat drag?
”Lördagsloppet” över stayerdistans ser streckkrävande ut och här är goda råd dyra. 4 Ferrell var klart uppåt utan skor på hovarna senast, kan bli svårflörtad om han är lika bra igen. 8 Jula Extreme höll farten klart godkänt som tvåa efter ”snackhästen” Wellino Avenue senast, och duger gott i det här sällskapet. 12 Poulter kommer från Peter Untersteiners formstall, och kanske kan köra sig till en bra position från sitt springspår på tillägg?
V75-5: Tuff nöt att knäcka
2 Global Trust stred tappert och var inte långt ifrån en derbybiljett senast. Han står fortsatt kvar i den lägsta klassen och blir en tuff nöt att knäcka. 7 Global Raceway kommer till start med tre raka segrar och har visat bra pontial för klassen.
V75-6: Lucka till slut?
6 Mellby Drake vek lite överraskande ner sig från ledningen senast, men kanske blir lite kaxigare nu när distansen är ett halvvarv kortare. 3 Electric Light är kvick bakom bilen och vill nog släppa till en bra rygg. Kommer luckan till slut?
V75-7: Startrusning
Ett rivigt sprinterlopp avrundar där vi kan förvänta oss en tuff match om taktpinnen mellan 3 Angel Of Attack och 4 Iago Zon när bilen lämnar, vilket kanske kostar mer än det smakar? 5 Victorious Star föll med flaggan i topp på Romme senast och ska nämnas med respekt här. 7 Victory Kåsgård hr formen på topp, men riskerar vingel i spåren.

Bästa Drag : 7 D.D.’s Hitman (V75-3)
Bästa Drag : 4 Ferrell (V75-4)
Prisvärd Skräll: 4 Kung Edward (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39