17
december
2018

Dan före dan före dopparedan

V75 Mantorp lördag 22 december

Dan före dan före dopparedan – och det är Mantorp som är värd för lördagens V75-jackpot. Hoppas ni njöt av Tony Löfqvist show på Åby, han borde få extra betalt av ATG. Stella Pona är ett speedigt skrällbud. Stepping Spaceboy kan vara en fin julklapp – God Jul!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Coktail i ny regi
11 Reverend Wine spurtade mycket ettrigt och slog bra hästar på Solvalla senast och flyger lågt över upploppet igen med lite klaff. 3 Xanthis Coktail visade bra styrka vid sin spetsseger i V75 på Åby, gör här sin första start i ny regi. 5 Harrington tog en enkel spetsseger senast och är uppåt i form, men ett knepigt femtespår är inte optimalt.
V75-2: Speedig skräll
Ett öppet stolopp med 15 hästar där en skräll ligger på lut. 1 Evita Jaam öppnar kvickt och läget borgar för en bra position i den främre träffen. 6 Campell J.P. galopperade i spetsstriden i första kurvan senast, visade bra kapacitet i tre raka innan dess. Skrällen 15 Stella Pona har hittat en riktig formtopp och är vass på speed.
V75-3: Nio pallplatser
En Spårtrappa med 15 lärlingar bakom startbilen. Oskar J Andersson är överkvalificerad i de här sammanhangen när han sitter upp bakom 4 Dardanos, som öppnar kvickt. 6 Sanda Love har fyra segrar på de fem senaste starterna och har visat upp ett brett register, som räcker en bit upp i klasserna. Daniel Redén selar ut sin USA-import 13 Zdenka, som har nio pallplatser på tio starter på svensk mark.
V75-4: Inte lika grym
Ännu ett stolopp med 15 hästar där goda råd är dyra. 4 Shutter Island är kanske inte lika grym som filmen, men hon är stabil i volten och har hittat nya växlar på slutet. 13 Quite Nice har härdats mot tufft motstånd och hennes vassa spurt biter bra mot det här gänget. 12 Bambi Rozz var en positiv överraskning vid sin skrällseger på Åby.
V75-5: Snackis på backen
Stall Johan Untersteiner selar ut en formstark duo i 1 Dizzy River och 3 J.H.Mannerheim, och det var nog inte helt lätt att välja häst. 2 Stepping Spaceboy galopperade i en trång situation i första kurvan på Åby i lördags, men han var en ”snackis” på stallbacken innan tävlingarna. Kapable 6 Rolex Bigi satt fast med krafter i V75 på Bjerke näst senast, kan duga med lite klaff på bitarna.
V75-6: Något att bita i
8 Man At Work var härlig att skåda vid sin överlägsna spetsseger senast och blir något att bita i för motståndarna. 11 Ural är en riktig tuffing, som trots bakspåret är en allvarlig utmanare om segern. 10 Reigning Moni var klasser bättre med helstängt huvudlag vid sin spetsseger senast. 4 Comanche Moon och 6 Iago Zon står bra inne i klassen och öppnar kvickt bakom bilen.
V75-7: Många anhängare
Ett lurigt lopp för lägsta klassen avrundar jackpotomgången. 7 Ritz Guiness har flugit mycket lågt vid sina spurtsegrar på slutet och med Erik Adielsson i sulkyn för första gången får ekipaget många anhängare. 10 Editor var närmast sörjande bakom Ritz Guiness senast och är ute efter revansch. 4 Pastor Power är uppåt med lopp i kroppen och ett tidigt segerbud. GOD JUL!

Bästa Drag: 13 Zdenka (V75-3)
Bästa Drag: 2 Stepping Spaceboy (V75-5)
Prisvärd Skräll: 15 Stella Pona (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39