31
oktober
2017

Daniel Redén blir hundraprocentig

V75 Bergsåker lördag 4 november

Skrällbanan Bergsåker står som värd för lördagens V75-jackpot. Daniel Redén tar med sig en duo i hästsläpet, och blir hundraprocentig - om mina två drag är först i mål.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Vann åkandes
Ett voltstartslopp över stayerdistans inleder. 6 Araw Hoss har dragits med skadeproblem efter sin andraplats i det finska derbyt 2015. Men har nu fått två formhöjande lopp innanför västen efter nästan två års frånvaro – och vilket lopp han gjorde senast när han krossade ledaren och vann åkandes på fina 1.11,5/1640a! Björn Goop sitter nu upp bakom egentränade 1 Bryssel, som inte är någon bluff. Han gjorde bort sig med startgalopp i comebacken efter några månaders frånvaro, och då Björn ändå gör den dryga resan till Sundsvall får vi förmoda att formen är den rätta.
V75-2: Flera håller andan
Att 1 Global Trackmaster är den bästa hästen i den lägsta klassen råder det inget tvivel om. Han flög lågt över upploppet efter sin startgalopp i V75 på Färjestad, och tävlar mest emot sig själv. Han har dock galopperat i båda sina starter bakom bilen, och det är nog många av spelarna som håller andan när startbilen släpper fältet. 6 Global Trader har visat form i två raka V75-starter och får Örjan Kihlström i sulkyn. 8 Bicc’s Lamborghini blev fast med sparat senast. Han öppnar kvickt, och kanske körs i spets den här gången?
V75-3: Vi minns tillbaka
Ett spelvänligt kallblodslopp där en skräll ligger på lut. 4 Gustav E. har hittat nya växlar under sommaren. I V75 senast höll han farten mycket starkt utvändigt B.W.Sture sista varvet, som knappt slagen. Segerstaplaren 6 Lome Annar har vunnit elva av 19, men går upp i klass nu och får bekänna färg. 11 Närby Panik får nu Peter Eriksson i vagnen igen, och vi minns deras skrällseger efter galopp i V75 på Solänget den 9/9.
V75-4: Jagar nionde raka
Ett spännande stolopp där obesegrade 8 Izzy kommer till start med åtta raka segrar och blir ett flitigt anlitat singelstreck. Det är dock andra förutsättningar nu med långresa och bakspår i volten för det fyraåriga stoet. På första tilläggsvolten hittar vi 11 Ellieann, som vill kopiera sin överraskande skrällseger från V75 på Bergsåker 26/8. Från framspår passar vi formtoppade duon 1 So Nobel Gede och 6 Pastell Tilly.
V75-5: Förnuft till fånga?
Ett sprinterlopp där vi kan förvänta oss en mycket tuff spetskörning mellan 4 Michelangelo Ås och 5 Angel Of Attack, som kan kosta mer än det smakar, om nu inte Robert Bergh tar sitt förnuft till fånga och backar ner i rygg? Draget 10 Don’t Mind Me gillar det tuffa empot i täten och flyger lågt till slut.
V75-6: Bra intryck
6 Nuncio floppade i V75 på Örebro, men fortsätter ändå sin marsch mot Frankrike i vinter. Draget 4 Tobin Kronos gjorde ett formstarkt intryck efter sin startgalopp senast. 7 Digital Ink såg ut som en studsboll i uppvärmningen på Åby, men blev för löpglad i loppet.
V75-7: Härdat skrällbud
2 So Gå Ikaros har imponerat stort i två raka och fortsättning lär följa. 6 Liam Dana öppnar kvickt bakom bilen med Erik Adielsson i sulkyn och vill till ledningen. 7 Lukas Bris är härdad i rikstoton - står på tur.

Bästa Drag-1: 10 Don’t Mind Me (V75-5)
Bästa Drag-2: 4 Tobin Kronos (V75-6)
Prisvärd Skräll: 11 Närby Panik (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39