12
augusti
2019

Delad glädje är dubbel glädje

V75 Örebro lördag 17 augusti

Det är dags för finaler i korta E3 för treåringar på Örebro samtidigt som det är dubbel-jackpot! Det finns en undantagshäst i respektive avdelning.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Färgstarkt ekipage
1 Shorthanded Jag tog en säker spetsseger näst senast. Raden är dock smickrande och han är bara en av flera i ett öppet lopp.
3 Zaire Wise As vann åkandes vid sin spurtseger på Jägersro och får nu Ulf Ohlsson i vagnen för första gången.
8 Bo C. är ett färgstarkt ekipage som har fyra segrar på årets sex starter.
V75-härdade 9 Reverend Wine hamnade på vingel i spåren.
V75-2: Delad glädje...
Kullens drottning 3 Mascate Match är vacker som en tavla och det stinker klass om den treåriga Muscle Mass-märren! Vilket hennes åtta segrar på nio starter också understryker. I långa E3-finalen på Eskilstuna näst senast drog hon till ledningen från ett indentiskt läge, där segern skrevs till överlägsen och segertiden till 1.12,3/2140 (nytt löpningsrekord). Hon tränas och körs av den finska travnestorn Pekka Korpi, som hunnit bli 70 år ung. Mascate Match ägs av
1 000 andelägare från Helsingforslaget HIFK:s supportrar – snacka om att delad glädje är dubbel glädje!
V75-3: Ett fräscht tillskott
1 Vainqueur R.P. tog en enkel spetsseger med sparade krafter i Jubileumstetet senast. Björn Goop tackade dock nej till en plats i Jubileumspokalen då ägarkretsen vill spara på krutet inför stundande vintermeeting i Frankrike.
Fyraårige 2 Evaluate är ett fräscht tillskott i den högsta klassen och det ska bli spännande att se om han kan sätta det äldre gardet på plats.
3 Charrua Forlan laddas som vanligt tufft den första biten av Emila Leo för att komma först ner till sargen.
V75-4: Spelar ingen roll
Ett öppet lopp för lägsta klassen där en skräll ligger på lut. 1 The Real Face kommer från en säker spetsseger och öppnar kvickt ur volten.
Det gör även 3 Kapten Kidd, som har två raka segrar efter några månaders frånvaro från tävlingsovalen.
7 Västerbo Pokerface kommer tillbaka efter ett drygt års frånvaro, men det brukar inte spela någon roll då det är Timo Nurmos som tränar.
V75-5: Petri Puros ånglok
Ett stayerlopp över 3140a för den näst lägsta klassen, där styrkan kommer att ut sin rätt över upploppet. En som älskar förutsättningarna är Petri Puros ånglok 8 Burning Man, som kommer till start med tre raka segrar i bagaget.
Timo Nurmos bjuder upp till kamp med 2 S.G.Charpentier och nyförvärvet 12 Exit Angot.
V75-6: En ultratalang
Vilken ultratalang! 3 Aetos Kronos slog sitt eget världsrekord, som sattes i Treåringseliten under elitloppshelgen, med en tiondel när han segrade i långa E3-finalen på 1.11,8/2140a näst senast. I uttagningen till dagens korta E3-final tog han över ledningen varvet kvar och vann joggandes – hua!
V75-7: Kapabelt yrväder
Det kapabla yrvädret 2 Very Kronos gör en spännande comeback efter fem månaders frånvaro – och vi får se om han lyckats sansa sina tävlingsnerver?
8 Vienvia Font spurtade ettrigt som tvåa efter Vainqueur R.P. senast och kan duga med lite klaff på bitarna.
Hur bra är egentligen 11 Global Undecided!?

Bästa Drag: 7 Västerbo Pokerface (V75-4)
Prisvärd Skräll 1: 12 Exit Angot (V75-5)
Prisvärd Skräll 2: 8 Vienvia Font (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39