03
december
2018

Det spås tuffa väderförhållanden

V75 Bergsåker lördag 8 december

Zenit Brick och Månprinsen A.M. har få övermän, och blir två flitigt använda singelstreck när Bergsåker står värd för lördagens V75-jackpot. Men det spås tuffa väderförhållanden, vilket kan ställa till det. Comewithaflash och Ramon Dekkers är två spännande drag i omgången.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Bra inne i klassen
Ett stayerlopp där 2 Donners Am har tre raka segrar i ryggen, där två är tagna i monté under sadel. De bästa hästarna i loppet startar från bakspår. 10 Volocity De Vie vann åkandes med sparade krafter senast, står bra inne i klassen på pengarna. Det gör även 11 Importedfrmdetroit, som spurtade ettrigt senast.
V75-2: Laddar för spets
I lägsta klassen jagar formstarke 4 Tsar Brodde tredje raka segern, nu med Örjan Kihlström i sulkyn. Men det bjuds tuffare motstånd nu och det blir ingen promenad i parken. 6 Budets Lasse har tagit sina två senaste segrar från ledningen och laddas tufft när bilen släpper fältet. Treårige 12 Mellby Goofy spurtade positivt som trea i V75 i lördags, och kanske spräcker sin segernolla?
V75-3: Har få övermän
3 Zenit Brick har få övermän på hemmaplan under vinterhalvåret. Han har gått utvändigt ledaren i sina tre senaste starter, och det var starkt gjort att hålla ifrån sig Propulsion över upploppet i guldfinalen senast, även om han inte fick tag i ledande Nadal Broline. Nu är motståndet inte av samma klass, och Zenit Brick blir givetvis en mycket tuff nöt att knäcka!
V75-4: Spännande ändå?
”Världens bästa” kallblod 12 Månprinsen A.M. jagar sjätte raka segern i Dubbelcupens final innan han troligen gör bokslut för vintern. Men med 15 hästar och dubbla tillägg kanske det kan bli lite spännande ändå? 11 Smedheim Solan och 15 Tangen Haap var närmast sörjande bakom ”Prinsen” på Solvalla. På startvolten hittar vi flera spännande skrällbud. Ett av dessa är 1 Bilbo B.S., som är vass på speed.
V75-5: Svårfångat drag?
Ett öppet lopp för näst lägsta klassen. Timon Nurmos skickar upp 9 Global Undecided, som kommer tillbaka efter ett par månaders frånvaro. Stall Jörgen Westerholm selar ut 5 Viscount och 7 Luxury Brodde, som båda är klart bättre än resultatraden. 3 Ramon Dekkers kan bli svårfångad med Örjan Kihlström i vagnen.
V75-6: Snåla inte
Ett spelvänligt stolopp med 15 hästar, där vi inte snålar på strecken. Kapabla 13 Mrs Lindy brottas med bakspår på tilläggsvolten och kräver klaff. 11 Comewithaflash hoppas på en kvick start från sitt springspår på tillägg och en bra position i den främre träffen.
V75-7: En "snackis"
Ett rivigt sprinterlopp för näst högsta klassen avrundar när jackpotmiljonerna ska fördelas. Formstarka 4 Magnifik Brodde öppnar kvickt bakom bilen och leder troligen i det längsta, om han är först ner till sargen? 9 Disco Volante spurtade ettrigt vid sin andraplats i silverfinalen på Solvalla, kommer bli en ”snackis” på stallbacken under eftermiddagen. Grundkapable 3 Dartagnan Sisu har samlat ihop poäng för en viktoria. Skrällen 10 Nobel Amok kan mycket bättre än han visat på slutet och blir bortglömd av spelarna.

Bästa Drag: 3 Ramon Dekkers (V75-5)
Bästa Drag: 11 Comewithaflash (V75-6)
Prisvärd Skräll: 1 Bilbo B.S. (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39