28
januari
2019

Det vattnas nog i fler munnar än min

V75 Åby lördag 2 februari

Fem stycken V75-finaler kryddat med två 15-hästarslopp gör nog att det vattnas i fler munnar än min. Victory Topline, Rushmore Face och Disco Volante är tre formstarka drag, som jag hoppas ska göra det lite lättare i miljonjakten.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Jagar 21:a segern
Ett stolopp med 15 hästar inleder. Pär Hedbergs reklamhäst 11 Southwind Feji tog en säker seger den tunga vägen efter ett par månaders frånvaro senast. Från dubbla tillägg jagar hon idag sin 21:a seger i karriärens 27 start. 7 Callmeawinner är under fortsatt utveckling och kommer till start med fyra segrar på de fem senaste. På startvolten hittar vi en tuff utmanare i 4 Casual Rain, som inte blir lätt att få tag på om hon håller sig till rätt gångart.
V75-2: Victory från spets
11 Night Brodde imponerade stort vid sin överlägsna spetsseger på Solvalla, men det är andra förutsättningar nu. 2 Victory Topline har inte varit lika vass bakifrån i sina två senaste starter och kommer att laddas tufft för att komma till ledningen. 6 Cody var överraskande stark vid sin seger utvändigt ledaren i försöket. 8 Pastor Power har visat finfina fartresurser vid sina senaste segrar, men riskerar att hamna på vingel.
V75-3: Trivs förträffligt
3 Wingait C.H. trivs extra bra i ledningen, och vi får se om han kan ta en längd på invändiga 2 Dolan Spring? Klassige 9 Juan ser ut att trivas alldeles förträffligt i Joakim Lövgrens regi och gillar det tuffa tempot i täten. Skrällen 11 Pampalo har formen i zenit och kan duga med lite klaff.
V75-4: Offensivt drag
15 Sevilla är en undantagshäst med alldeles för lite pengar på kontot, och trots att han står tufft placerad med bakspår på tilläggsvolten blir han tung att stå emot. 8 Rushmore Face var tapper och klart uppåt vid sin andraplats utvändigt ledaren på Åby. Körs offensivt! 2 Camaro Brick har bra kapacitet i grunden, men har haft svårt att hålla ihop aktionen. Har troligen siktats hit.
V75-5: Fin utvecklingsfas
Timo Nurmos selar ut en formstark duo i 1 Sebastian Journey och 5 Global Undecided, som haft tur i spårlottningen. 6 Staro Leonardo är inne i en härlig utvecklingsfas och kan med lite klaff ta tredje raka.
V75-6: Virvlande spurt
I guldfinalen försöker 1 On Track Piraten försvara sitt innerspår mot 4 Dante Boko, vilket kanske blir loppavgörande? 9 Sorbet var tillbaka i gammalt gott slag när han tog ner ledande 10 Zenit Brick i en virvlande avslutning, och det var lätt att gilla vad man såg!
V75-7: Går ner i klass nu
Omgången avrundas med en silverfinal där 3 Disco Volante har en bra uppgift på papperet. Senast fick han sparade krafter i rygg på ledaren i gulddivisionen. Går ner i klass nu. 4 Velvet Gio satt fast med sparade krafter i rygg på ledande och vinnande 9 Västerbo Exact på Jägersro. Spurtstarka 10 Olle Rols hoppas på tufft tempo i täten för att kunna komma in i matchen till slut.

Bästa Drag: 2 Victory Topline (V75-2)
Bästa Drag: 8 Rushmore Face (V75-4)
Bästa Drag: 3 Disco Volante (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39