07
januari
2019

Dolan Spring tuffast i inledningen

V75 Jägersro lördag 12 januari

Sveriges riviera står för fiolerna på lördag, och då vet vi att en fin bana med största sannolikhet kan erbjudas. Ett bra drag dyker upp redan i den första avdelningen, där Helena Burmans Dolan Spring har toppchans.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Dolan fixar spåret
2 Dolan Spring har gått bra varje gång i Helena Burmans regi, och har en fin uppgift framför sig. Spår två är aldrig bra, men detta är en travsäker herre, som säkerligen tar sig iväg felfritt. Sedan avgör han på styrka och skalle. 1 Cobbys Olifant har en läcker rad och lär bli hårt spelad. Han har dock tjänat snabba pengar, och det bör ta stopp snart. 4 Juan glänste i Lövgren-debuten och måste också tas med i beräkningarna, liksom 12 Wild Love, som kan skrälla om det blir tempo på det hela.
V75-2: Sevilla svårnådd
14 Tuxedo Bi kommer med fem raka och kan dundra runt fältet och ta en ny vinst. Det är dock långt ifrån säkert att han plockar ett tillägg på 12 Sevilla, som är en kapabel rackare och som ser allt bättre ut i Lövgrens regi. 2 Panamera vinner snart, och är en skön storrensare.
V75-3: Läge för en etta
3 Turno di Azzurra har varit tvåa bakom Jairo och Nadal Broline i de senaste starterna. Nu talar mycket för att ettan kommer. 4 Timone Ek är förstås hopplös att räkna på i regidebuten, men har ju tidigare visat att han kan kuta. Finns gnistan kvar i sjuåringen kan han utmana. 7 Dante Boko är alltid svårfångad i ledningen, men han tävlar lite ojämnt numera, och vann bara ett lopp ifjol.
V75-4: Passa Darling
10 Darling Harbour är inte helt enkel, och hon har felat bort många sköna kronor. Hon har sett något stabilare ut på slutet och spurten senast var det inget fel på. Hon kan få en passande resa i draget och lär bli giftig till slut. 15 Unar Bi kommer med en stilig rad, som innehåller två elvatider. Trots att hon är osynad mot svenskt motstånd är hon förstås given på lappen.
V75-5: Tootsie i toppform
1 Tootsie Brodda har hittat formen på allvar och småimponerade vid skrällvinsten senast. Läget är perfekt och hon känns het på lördag. 7 Cody är förmodligen en bättre häst i grunden, men kan hamna pyrt till härifrån. Skulle han komma till blir han nog svårstoppad. 5 Copitex kan nå spets och då stannar han där länge - inte minst för att han körs av vasse Oskar J, som vinner med det mesta för dagen.
V75-6: Dansk utmanare
2 Olle Rols blir förmodligen favorit, med tanke på läget och insatsen senast. Det behöver inte vara fel, men han ska absolut garderas. 3 Apapmand utklassade elitloppsfinalisten Takethem senast. Från ett fint spår är Apapmand högintressant.
V75-7: Thomas runt om
2 Aquamarin lär fronta, med starsnabbe Uhrberg i vagnen. Väl där blir han inte lätt att plocka ner, även om motståndet är skarpt. 5 Staro Leonardo verkar ha vuxit i kostymen, och levererar på en hög nivå. Avslutningen senast var av bästa märke och han lär utmana. 4 Da Pepperboy gjorde bort sig som hårt betrodd i Kriteriet och kommer att klättra i klasserna när han får starta kontinuerligt. Givet streck.

Bästa Drag 1: 2 Dolan Spring (V75-1)
Bästa Drag 2: 10 Darling Harbour (V75-4)
Prisvärd Skräll: 2 Panamera (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39