24
oktober
2017

En kvick Pajas skräller i Silver

V75 Jägersro lördag 28 oktober

Det är Jägersro som står som värd när V75-omgången avrundas med anrika C.L. Müllers Memorial. Örjan Kihlström kör bästa draget – och en kvick Pajas skräller i Silver.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Skräll på lut?
Ett öppet stayerlopp över tre varv inleder där en skräll kan ligga på lut. 6 Ferrari River och 8 Sambuca Knight är båda uppåt i form och har en bra uppgift på papperet. Och här kan vi troligen förvänta oss ett offensivt upplägg tidigt i loppet. Från dubbla tillägg startar derbytvåan i Danmark, 15 Bali, som gjorde det mycket bra bakom stallkamraten Bvlgari Peak. Skrällen 13 Staro Ivy League har smygform och är klart bättre än resultatraden. Det finns flera som kan duga på startvolten, spännande!
V75-2: Formtoppat drag
Ett sprinterlopp där spetsstriden är extra värdefull. Draget 7 Now Or Never Flair och 9 Twigs Briard var med i samma lopp på Åby senast, och båda får bra betyg för sina pallplatser bakom Masterglide. 1 Batman Godiva är under utveckling, men går upp mot äldre hästar och blir troligen över från sitt innerspår bakom bilen. 11 Friend Of Nature är härdad i V75 och står bra inne i klassen. Med klaff.
V75-3: Rosa skrällbud
8 Mr Magnifique har radat upp mycket bra prestationer på slutet, som räcker och blir över till seger i den lägsta klassen. Fint stammade 9 Arsenal har bra spring i benen och är förste utmanare. Skrällen 12 Baja Rosa Akema är en kvick märr, som senast tog en överlägsen spetsseger åkandes med sparade krafter. 7 Doyoucash In kan bättre än senast och duger.
V75-4: Segerstaplare
En spårtrappa med 15 lärlingar bakom startbilen. Segerstaplaren 4 Southwind Feji har segrat i nio av elva starter och blir ett flitigt anlitat singelstreck i omgången. Läget går inte att klaga på, och visst är hon hästen att slå. 9 Kahleesi fick en nyttig ögonöppnare mot tufft motstånd senast, och får landets bästa lärling i sulkyn. Speediga skrällen 15 Bella Mont gjorde det bra som fyra i Derbystoet bakom Cash Crowe näst senast.
V75-5: Streckkrävande
Ett mycket öppet lopp på papperet där man nog inte ska snåla på strecken. Formtoppade 5 Silver Annie fortsätter att leverera och var bra som tvåa bakom Handsome Brad i V75 senast. Frontrunnern 12 Starzinner tog en imponerande seger utvändigt ledaren senast, och är mycket effektiv när han får löpa ut fritt med tätkänning. Jag gillar 7 Comanche Moon, som jag tror att det finns en hel del utveckling kvar i.
V75-6: Kvick Pajas
Bra kvalitet på den näst högsta klassen där de två bästa hästarna 9 Generaal Bianco och 10 Rolex Bigi brottas med bakspår. Spetsfavoriten 5 Pajas Face är på väg att hitta tillbaka till vad han lovade som treåring. 3 Jairo har formen på topp och duger gott med lite klaff.
V75-7: C.L. Müllers
Stall Daniel Redén selar ut en intressant duo i 8 Linonel och den franska importen 1 Caid Griff, som gör debut i ny regi. 6 Västerboonthenews ställde en fråga och var inte långt efter Readly Express i SM. Startsnabba 3 Dante Boko har troligen siktet inställt på ledningen. 2 Reckless har form och står på tur för att spräcka årets segernolla. 7 Zenit Brick gör en spännande debut i högsta klassen.

Bästa Drag: 7 Now Or Never Flair (V75-2)
Prisvärd Skräll: 12 Baja Rosa Akema (V75-3)
Prisvärd Skräll: 5 Pajas Face (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39