06
mars
2018

En rolig kantboll att ha ögonen på

V75 Eskilstuna lördag 10 mars

Det blev fina pengar i lördags, där flera av skrällarna nämndes i KorsDragaren. Eskils-tuna är värd för lördagens V75, där Zenit Brick och Olle Rols har ett tungt favorittryck på sin axlar. Jag har hittat en rolig kantboll i epilogen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Diskussionsämne
Ett ihåligt lopp för näst högsta klassen, som bara lockat tio ekipage. 1 Globalsatisfaction har ett formhöjande lopp innanför västen efter ett helt års frånvaro. Fick klart godkänt för sin andraplats bakom Linus Boy på Axevalla. Öppnar lite bättre än medel bakom bilen, men han kunde inte försvara sitt innerspår näst senast, vilket blir veckans diskussionsämne. 9 Stay Alert höll mest farten i lördags, kan bättre än så.
V75-2: Styrka som signum
En Spårtrappa med 15 ston bakom bilen spetsar till spekulationerna, där de bästa hästarna också har placerats på den sämsta spåren. 15 Hankypanky Frances har vunnit två av tre i Timo Nurmos regi och hästen har styrka för ett tufft upplägg. 7 Maintainability har visat bra kapacitet vid sin segrar och körs offensivt. 12 Tahays Blue Amber har styrkan som signum och Peter Ingves vilar nog inte på hanen.
V75-3: Flitigt singelstreck
Vinterns häst i högsta klassen 5 Zenit Brick har tagit fyra segrar på sina fem senaste starter, och blir ett flitigt anlitat singelstreck. Örjan Kihltsröm upp i sulkyn för första gången. 9 On Track Piraten värmde mycket snyggt inför guldfinalen på Valla, men hann inte med riktigt i speedkörningen över upploppet. Skrällen 1 Milligan’s Scool lovade mycket i fjol som fyraåring utan att få till det riktigt. Spännande årsdebut, och vi får se om ”Tarzan” har ställt i ordning?
V75-4: Hel eftermiddag
Ett spelvänligt lärlingslopp över stayerdistans med 15 hästar utspridda över tre volter. 3 Tyson Dimanche har visat fin styrka vid sina tre segrar i årets fyra starter. Franskstammade 5 Carla d’Eronville lägger mycket mark under sig och kan springa i 1.16-tempo en hel eftermiddag om det krävs. 8 Global Science står perfekt inne i loppet på pengarna. 13 Legoholm Zon är en tuff märr med fyra segrar på fem starter och hon växer hela tiden med uppgiften.
V75-5: Bombar till spets
7 Aventador S.F. har visat mycket bra moral i två raka segrar och blir spännande med Johnny Takter. 10 Garmin B.J. övertygade stort vid sin seger utvändigt ledaren på Valla. Frontrunnern 4 Enjoy The Life bombar till ledningen och drar i ett tufft tempo.
V75-6: Knepigt spår
5 Olle Rols jagar sin sjätte raka seger och har ett tungt favorittryck på sina axlar, men han har tjänat snabba pengar och ett knepigt femtespår i volten kanske inte är det bästa. Skrällen 1 Oceanic Clearence är uppåt med två lopp i kroppen och flyger lågt med lite klaff.
V75-7: Rolig kantboll
6 Titan Brodde hamnade på vingel senast och är ursäktad att han fick stumma ben in på upploppet. 4 Sir Q.C. har sett finfin ut i två raka segrar och är under utveckling. 10 Gute Band har hittat nya växlar i tre starter hos Årets Tränare 2017. Skrällen 5 Urchin har siktats hit och kan vara en rolig kantboll att hålla ögonen på. 1 Ginotonic radar upp bra prestationer och står verkligen på tur för en viktoria.

Bästa Drag: 1 Globalsatisfaction (V75-1)
Bästa Drag: 5 Carla d’Eronville (V75-4)
Prisvärd Skräll: 5 Urchin (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39