25
mars
2019

Ett säkert vårtecken med hög klass

V75 Solvalla lördag 30 mars

Det är vår i luften och hög klass på lördagens V75-finaler på Solvalla! Timo Nurmos har kvalat in sju hästar och är en maktfaktor. Men mitt bästa drag och skrällbud tränas i Halmstad.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Har höga tankar
Solvallatränaren Daniel Redén har höga tankar om sitt elitsto 8 Double Exposure, som han tror kan hävda sig mot världseliten sista helgen i maj till och med! Nu kommer hon tillbaka efter 2,5 månaders frånvaro och har lottats till sämsta startspåret bakom bilen, vilket gör det mer spännande. Stallkamraten 2 In Toto Sund orkade inte stå emot favoriten från ledningen senast, och det mesta talar för att det blir samma loppscenario idag. 7 Shadow Gar sköt till vasst när hon fick fritt och kopplade segergreppet på ledande 4 Unrestricted senast. Skrällen 5 Kash Brodda gör en spännande debut i Wilhelm Paals regi.
V75-2: Duo med en trio
Stall Kolgjini selar ut 1 Terminator Face och 7 Tony Afrika, som båda kommer till start med en trio segrar i bagaet. Den förstnämnde tappade dock travet över upploppet senast, och det var ingen överraskning att han rullade över i galopp strax efter mål. 2 Randemar R.D. spurtade mycket starkt över upploppet och var närmast sörjande bakom Terminator Face. 5 Quite A Quality och 6 Maple Hill’s Eto’o har båda formen i zenit.
V75-3: Siktar på dacapo
1 Eelis tog en komfortabel spetsseger på Mantorp och Örjan Kihlström har nog siktet inställt på en dacapo. Men det saknas inte motstånd. 2 Perfect Dynamite och 4 Illuminati är två hårdingar som inte räds ett tufft upplägg utvändigt ledaren. Skrällen 9 Leader Brodde hoppas på en repris och ett lopp i rygg på ledande Eelis igen.
V75-4: Vann åkandes
Diamantstoets final med 15 hästar är en spelvänlig tillställning. Läckra 3 Thanasi Bob vann åkandes sist och går en spännande framtid till mötes. 4 Estelle Brodda håller på att släppa till rejält och ska nämnas med respekt. Skrällen 14 Odessa Celeber sköt till snyggt med sparade krafter bakom 11 Havefunwithme på Mantorp.
V75-5: Omvänd ordning?
2 Harran Boko tog en mycket enkel spetsseger senast och vi behöver inte fundera på vilken taktik Conrad har. 6 Vlad del Ronco och 9 Thriller N.P. utkämpade en härlig fight på Åby, nu kanske det blir omvänd ordning i mål? 1 Marvelous och 3 Electrical Storm har båda formen på topp och duger gott med lite klaff. Hemmahoppet 11 Mellby Club är uppåt med lopp i kroppen.
V75-6: Lite utlämnad
Publikfavoriten 11 On Track Piraten hade ingen tur i spårlotten och är lite utlämnad. Tuff spetsstrid mellan 1 Handsome Brad, 3 Elian Web och 4 Västerboonthenews kan dock öppna upp loppet. Spurtstarka duon 2 Probo O.P. och 6 Milligan’s School duger gott.
V75-7: En skräll på lut?
Spetsstriden mellan 3 Global Trust och 4 Weekend Fun kan visa sig bli avgörande för loppet utgång. Revanschmöte att vänta mellan 1 Velvet Gio och 5 J.H.Mannerheim. 9 Hawk Cliff radar upp bra prestationer i V75 och är ett gjutet streck. De två skrällbuden 11 Västerbo Exact och 12 Frankie Brodde kräver tufft tempo i täten för att komma in i matchen till slut.

Bästa Drag 1: 3 Thanasi Bob (V75-4)
Bästa Drag 2: 9 Thriller N.P. (V75-5)
Prisvärd Skräll: 12 Frankie Brodde (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39