26
september
2017

Europeiska rubriklopp på menyn

V75 Solvalla lördag 30 september

V75-finaler kryddat med några europeiska rubriklopp sätter sporten i högsätet på Solvalla på lördag. Makethemark står på tur och är draget i Europaderbyt.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Blir svårfångad?
Ett stayerlopp över tre varv inleder där 2 Rigel Face har en bra uppgift på papperet. Han har tagit två raka segrar i sin nya regi, men senast blev han för hetsig från bakspår. Blir svårfångad? Starke 3 Tellmeastory visade toppform i ett försök och finallopp på Färjestad senast och gillar den långa distansen. Körs troligen offensivt igen. 6 Zoko Lane står bra inne i loppet på pengarna och har visat upp ett brett register. Vann åkandes senast. Starke 9 Vic Du Noyer gör en spännande comeback i nygammal regi efter ett drygt års frånvaro. Han har vunnit 24 av 51 starter och ska passas.
V75-2: Skrämt bort några
EM för femåringar med en halv miljon kr i segerpremie har bara lockat sex deltagare. Lite konstigt, men 1 Readly Expresss har troligen skrämt bort några konkurrenter. Han öppnade för övrigt överraskande kvickt när han drog till spets i Jubileumspokalen och tog en säker seger på världsrekordtiden 1.09,9/2140a! Trots det tyckte tränare Timo Nurmos att Readly inte vara som bäst för dagen – snacka om höga förväntningar. Tuffast emot är franskfödde och tillika Bold Eagles helbror 3 Cash And Go, som nu får Björn Goop i sulkyn. Skräll?
V75-3: I princip okörd
I silverfinalen har startsnabba 1 Officer C.D. haft tur i spårlottningen. Han ser inte mycket ut för världen, men upphör aldrig att förvåna, och har egenskaper som räcker i högsta divisionen vad det lider. 2 Zenit Brick skojade med rutinerade On Track Piraten och Volstead senast, och vann i princip okörd. 6 Springover har hittat nya växlar och jagar tredje raka segern i ny regi.
V75-4: Grand Prix de l'UET
Europaderbyt med knappt två miljoner i segerpremie. 2 Drole De Jet segrade i den franska uttagningsloppet på Vincennes, där flera av de mer betrodda galopperade bort sig. Den norska derbyfyran 1 Born In The U.S.A. flög lågt över upploppet i sin uttagning och imponerade så smått. 3 Gareth Bokko, 4 Global Trustworthy och 5 Makethemark rankar jag högst av de svenska, där den senare står på tur för en framgång.
V75-5: Får revansch nu?
1 Urgent Call och 2 Knifetown Winner svarade för en sevärd match i uttagningen, där den senare är ute efter revansch nu. Formtoppade duon 4 M.T.Joinville och 6 Highspirit är båda ute för att förlänga sina segerrader och vill också ha ett ord med i leken. Spelvänligt!
V75-6: Klassklättrare
Klasskättraren 6 Generaal Bianco övertygar alltmer och jagar här årets sjätte seger i Peter Untersteiners regi! 1 Explosive Merlot vann sitt försök den tunga vägen och försöker svara ut frontrunnern 3 Bålsta Palema.
V75-7: Flera om budet
EM för treåringar med en halv miljon kr till vinnaren, där det är flera om budet. 2 Violet Bi och 10 Vamp Kronos är två tuffa märrar som inte räds killarna. 8 Flying Fortuna blev snuvad på segern över open stretch av 6 Lucifer Lane senast, och har formen på topp. Var hamnar kapable 1 Executive Caviar från sitt innerspår?

Bästa Drag 1: 5 Makethemark (V75-4)
Bästa Drag 2: 2 Knifetown Winner (V75-5)
Prisvärd Skräll: 3 Cash And Go (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39