10
december
2018

Färgstark amatörtränare på podiet?

V75 Åby lördag 15 december

Femrättspotten frös inne på Bergsåker vilket innebär att det åter är jackpot när Åby står värd för V75-omgången. Färgstarke amatörtränaren Tony Löfqvist selar ut en duo, Viking Preacher och No Comment, och det blir bra TV om vi får se honom på segerpodiet!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Kan välja taktik
2 Velvet Gio imponerade stort vid sin V86-seger på Jägersro, där han synade dödens varvet kvar och enkelt höll Sobel Conway ifrån sig över upploppet. 12 Olle Rols har två formhöjande lopp i kroppen, men får åter brottas med ett knepigt bakspår bakom bilen. 6 Baron Gift laddas för att vara först ner till sargen och kan välja om han vill anfalla över open stretch.
V75-2: Färgstark amatör
Ett stayerlopp för lägsta klassen där jag håller tummarna för att 6 Vikings Preacher är först i mål så att vi får en segerintervju med färgstarke amatörtränaren Tony Löfqvist efter mål. Det kanske blir tufft att rå på 3 Arch Lane, som har fem segrar på sex starter och är uppåt med lopp i kropp. Skrällen 12 Evan Williams Sisu har visat fin styrka vid sina segrar, och kan överraska med lite klaff på bitarna.
V75-3: Viktig spetsstrid
Årets elitloppstrea 1 Nadal Broline fick äntligen en viktoria i resultatraden när han segrade i guldfinalen på Solvalla, och samtidigt tog skalpen på självaste Propulsion. Nu är uppgiften tilltalande, där det gäller att svara ut 3 Art On Line och 4 Västerboonthenews i spetsjakten för att minska risken för positionsstrul. Skrällen 7 Probo O.P. har bra spring i benen.
V75-4: Två segerstaplare
Ett treåringslopp där 11 Amerindienne får bära favoritkepsen trots bakspår. Han har fem segrar på sex starter och räds inte ett offensivt lopp. Från Holland gästar 4 Velten Versailles, som är obesegrad efter fyra starter, och som vann åkandes vid sin spetsseger på Jägersro näst senast. 5 Rudisha och 9 Stand By Ken har båda kapacitet för att bjuda favoritduon på en tuff match. Spännande!
V75-5: Utmanar stoeliten
Stolopp för näst högsta klassen där en skräll ligger på lut. 8 Stonewashd Diamant var läcker att skåda vid sin spurtseger på Åby – den här tjejen kommer att utmana stoeliten i vår! Startsnabba 6 Waffle Cone har visat fin form och kanske tänder till ytterligare i sin nya miljö på Vomb. Vad kan 2 Paduca Dream prestera i sin första start i Björn Goops regi?
V75-6: En andra chans
Här kommer en andra chans för duon Anders Christiansson och amatörtränare Tony Löfqvist att äntra segerpodiet, om 2 No Comment är först i mål. 5 Martin De Bos har styrkan som signum och räds inte ett offensivt upplägg. 1 Baxo Epice visade bra form i V75 på Bjerke och har ett spännande utgångsläge. 3 Man O’War blev snuvad på segern senast, efter att ha gjort grovjobbet under vägen.
V75-7: Svårt att glömma
5 Vischio Holz har inte fått till det på slutet, men vi vet vad han kan i grunden och uppgiften ser tilltalande ut. 8 Hawk Cliff har radat upp bra prestationer i V75 på slutet, och vi får se hur mycket han hämmas av skor. Det är svårt att glömma 10 La Diva Rossis skrällseger i K.G Bertmarks Minne på Jägersro under derbysöndagen, där hon varvade på 1.10 i ledningen! Erik Adielsson upp nu.

Bästa Drag: 6 Baron Gift (V75-1)
Bästa Drag: 3 Man O’War (V75-6)
Prisvärd Skräll: 10 La Diva Rossi (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39