05
januari
2012

Finsk Acktion på lördag

Vermo lördag 7 januari

Första finsk-svenska V75:an någonsin. Naturligtvis svårt att bedöma hästar från olika länder men det finns ett gratis lopparkiv på Fintoto som skall pluggas hårt tills det är dags att lämna in. Normalt sett står de finska hästarna bra inne då det är lägre prissummor i Finland. Tror alltså inte att Sverige kommer att dominera som vi har gjort mot norska hästar. Min skräll är finsk: Viper Acktion.

V75-1: Celeber vinnare

4 Celeber Sund har varit mycket bra i sin nya regi och är min förstahäst i loppet. Intressant start gör 8 Lord Mirabelle för sin nye tränare Veijo Heiskanen. Han hade knappast startat sitt nyförvärv på V75 redan i debuten för honom om han inte varit nöjd med sin adept. Bäst av de finska hästarna tror jag är 2 El Mistress Eeva som har bra spår och form. Även 6 Don´t Blink Twice duger i klasser högre än denna men har vilat.

V75-2: April i januari

Ett vidöppet lopp. Av de svenska hästarna vill jag framhålla 11 Armani Trot som står på tur för seger. Av de finska tror jag mest på duon 5 Super Frido och 4 Titan Nordique som båda tål att göra en hel del jobb själva. En skräll kan 1 Landlords April vara från sitt fina utgångsläge.

V75-3: Lätt för Dance

7 I Won´t Dance var finfin senast och han möter nu närmast enklare motstånd. Jag tror han vinner och han är mitt bästa spikförslag. Främsta utmanare är 4 Rydens Cindy och 6 Maxwell Mayday. Från Finland varnas det för spetsgynnade 1 Magical Queen.

V75-4: Perssons duger

Här vimlar det av segerkandidater. Perssons duo 12 Fakse och 15 Faksen J:r är de svenska bidragen och de skall räknas. De finska grabbarna säger att 1 Hepori är bästa chansen men att även duon 11 Boker och 13 Kilun Peedro är tidiga bud.

V75-5: Viper min skräll

Ett mycket svårt lopp. Jag gillar 14 Cloria Victis och jag har feeling för att han duger här. Även 12 Landers Power har full form. Av de finska vill jag varna för 13 Viper Acktion som jag sett vinna på bra ett mycket bra sätt i Boden. Övriga finska hästar jag hört gott om är 3 Nike di Girifalco och 8 Elven Shadow.

V75-6: Svårt hinna ifatt

4 Animal Tomson gjorde en fin comeback senast och jag är säker på att hon kommer att vara ännu bättre med loppet i kroppen. Hade hon fått vara frisk hade hon säkert haft en halv miljon kronor till på kontot. Jag tror att de namnkunniga märrarna på tillägg får svårt att hinna ifatt henne. Skulle hon komma bort kan någon av 13 Canaka B.F. och 14 Annicka vinna.

V75-7: Felix eller Jasper

2 Felix Pro var mycket bra då han vann på Solvalla men jag har förstått att han var sämre senast. Är han i full form blir han svårslagen. Värsta hotet är 9 Jasper Lane som går bra i stort sett varje gång. Spurten senast var glimrande.

Spiken: 7 I Won't Dance (V75-3)

Chansen: 4 Animal Tomson (V75-6)

Skrällen: 13 Viper Acktion (V75-5)

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39