23
februari
2012

Fördel True Advantage

Solvalla lördag 25 februari

Finaler på Solvalla på lördag. Det är hög klass på omgången. Lutar mot låg utdelning då det finns flera stora favoriter med bra vinstchans. Valfri balans bör vara möjlig. Min hetaste skräll: True Advantage.

V75-1: Svårt se förlora

2 Royale de Crepon såg mycket fin ut då hon fastnade med sparade krafter i Paris. Hon har fått ett bra spår och att fältet är litet är ett plus. Jag har svårt att se henne förlora felfri. Hon är ett givet spikalternativ. Om jag väljer att gardera när det är dags för inlämning streckar jag formstarka 6 Simb Ruby. Vill även varna för 5 Annicka som är kuskförstärkt med Björn Goop denna gång. Intressant start för 4 Canaka B.F. - gör debut för Timo Nurmos.

V75-2: Läge att heltäcka

Många med chans. Jag streckar Lähdekorpis samtliga tre hästar, även om både 3 Turbo Daylight och 5 Breedlove underpresterade senast. 6 Democrat är snabb från start och kan vinna om han får bestämma en bit på vägen. 1 Crowne har läget. Att han inte var så bra senast skyller jag på den långa distansen. 11 Online d´Amour duger i klassen om han får sitt lopp. Det finns ytterligare heta bud i loppet och jag kommer att ta alla på mitt jokersystem.

V75-3: Garderar ändå...

Naturligtvis skall 5 Quarcio du Chene ha toppchans att vinna guldfinalen. Jag väljer ändå att gardera med min favorithäst 9 Nahar som gynnas kraftigt av att få tävla på hemmaplan. På skrällfronten nämner jag 3 Persos Seaman, 6 Fabrice Axe och senast grymt duktige 7 Clear Sign.

V75-4: Chansar med två

Jag chansar med två streck. 1 Sonof Montechristo såg dunderfin ut senast efter galopp. Mitt andra streck är läckre 12 Quick Razz som kan runda alla. Jag tror att han innan året är slut tävlar i Silverdivisionen. Att Erik Adielsson kör som vid V75-segern näst senast är inget minus.

V75-5: Leder hela vägen

3 Global Nelly är fortfarande obesegrad och jag tror att hon så kommer att vara även efter lördag. Har fått ett bra spår och jag tror att hon leder från start till mål. Värsta hoten är 4 Beverly Boko och 13 Photo Princess.

V75-6: Min bästa skräll

Spurtstartke 2 Gigant Slugger har ett perfekt läge och han får min första röst. 3 True Advantage är mitt bästa skrällbud i omgången. Hon äger en vass spurt och läget går sannerligen inte att klaga på. 4 Tion Medon Sisu skall också streckas. 5 Beckman gynnas om det blir tempo. 6 Global Manhattan bör också med på "lappen" även om han inte övertygar fullt ut. 8 Friction har fått ett knepigt spår men går inte att nonchalera.

V75-7: Köper inte Nino

Redan i Vinnare V65 söndag började TV-experterna skrika om att 6 Nino Coger är klar men jag anser att det finns bättre bud i loppet. Ett sådant är 9 Capello Bob som var grym senast. Går det att köra barfota på lördag blir han svår att stå emot. Även spetsbuden 4 Cayenne Käbb och 5 Jackal Face rankar jag före.

Spiken: 3 Global Nelly (V75-5)

Låset: 1 Sonof Mont./12 Quick Razz (V75-4)

Skrällen: 3 True Advantage (V75-6)

 

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39