09
januari
2018

Genrepar inför Prix d'Amerique

Det är bra klass på loppen när Jägersro står värd för V75-omgången. VM-trean Oasis Bi genrepar inför Prix d’Amerique. De två bästa dragen avrundar omgången.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spännande lopp
Näst lägsta klassen inleder där 2 Olle Rols kommer till start med tre raka segrar. De två senaste är tagna i försök och final i Klass II trots svåra utgångslägen, och hans seger utvändigt ledaren sista 1500 i finalen var imponerande! Motstånd saknas dock inte. 4 Uptothe Chapel tog en säker spurtseger från kön i V75 på Halmstad och får nu Örjan i sulkyn. Startsnabba 5 Count Response biter ifrån sig bra i ledningen och kan bli svårfångad. 6 Gomez gör inte mer än han behöver i och har bra inställning. 7 Toddler tog en överlägsen spetsseger i comebacken. Spännande lopp!
V75-2: Jagar femte raka
Omgångens mest streckade favorit 1 Erwin har tagit åtta segrar på tio starter och tränas av Årjängs-amatören Christer S A Karlsson. De fyra senaste är alla tagna från ledningen, och vi behöver inte fundera på vilken taktik som gäller när bilen släpper. Nu vankas det kort distans för första gången, och vi får fundera vidare i veckan om innerspåret kan vara en fälla?
V75-3: Genrep inför PdA
Tioårige 7 Västerboonthenews radar upp topprestationer och ser ut som en studsboll! Efter två spetssegrar höll han senast farten mycket tappert utvändigt Dante Boko, när han noterade 1.11,0/1640a mitt i vintern. 1 Oasis Bi gör comeback efter sin tredjeplats i VM på Yonkers. Det här är ett genrep inför Prix d’Amerique på Vincennes sista söndagen i januari, frågan är om man vill köra i spets?
V75-4: Stark favoritduo
Ett stolopp med 15 hästar där vi hittar en stark favoritduo. 14 Julia Af Solnäs har imponerat stort vid sina segrar på slutet och är svårslagen i klassen när hon sköter sig. Men hon blandar och ger och hennes sex senaste starter har resulatraden: d-1-d-1-d-1-?. Från springspår på startvolten hittar vi Daniel Redéns 6 Dorinda, som tog en kämpaseger utvändigt ledaren i comebacken efter tre månaders frånvaro. Vad kan den tysktränade gästen 15 Lesperanza?
V75-5: Har inte gett upp
Startsnabba 2 Nancy America försvarade sitt innerspår i en kvick start i SM på Åby 14/10, och är helt klart hästen att slå om hon är först ner till sargen utan att det kostar för mycket. Stall Peter Untersteiner selar ut en kvartett och har inte gett slaget förlorat. Segerstaplaren 11 Kash Brodda har sprungit på sig mycket pengar på kort tid och har det inte lika lätt längre. 5 Darling Hornline kommer från en komfortabel spetsseger. Skrällen 1 Going Diablo spurtar ettrigt med lucka.
V75-6: Loppets drag
Ett rivigt sprinterlopp! 11 Västerbo Exact kämpade som en tiger med helstängt senast och gillar det tuffa tempot i täten. 5 Master Crowe blev fast med rubbet sparat senast, det kommer bli mycket surr om honom under veckan. Drag.
V75-7: Örjan är ny lots
1 Mack Dragan har hittat nya växlar och är på väg mot stjärnorna. Blir inte lätt att få tag i, om biken åker på? Starka 10 Trot Kronos står på kronan perfekt inne i klassen och räds inte ett tufft upplägg. Mycket speedige 6 Niky Flax kan bättre än senast och lotsas nu fram av Örjan Kihlström. Drag!

Bästa Drag: 5 Master Crowe (V75-6)
Bästa Drag: 6 Niky Flax (V75-7)
Prisvärd Skräll: 1 Going Diablo (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39