05
november
2018

Goop spelar huvudroll i multijackpot

V75 Eskilstuna lördag 10 november

Jag minns inte senast jag satte tänderna i en mer spännande V75-omgång, som dessutom är kryddad med tidernas största multijackpot! Två av mina rubriker, Xanthis Brazil och Speedy Foxy Vicane, vann på Romme i lördags, när utdelningen på sju rätt blev 9,6 miljoner!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Gillade vad jag såg
11 Rajah Silvio tog en säker spetsseger i V75 på Jägersro näst senast. På Solvalla var han med i en mycket tuff öppning och tog sig knappt i mål, som oplacerad. Hur han tagit det loppet? 10 Claude Debussy tog ner Handsome Brad i en rivig upploppsduell senast, och jag gillade vad jag såg. Kapable 14 Hobby de l’Iton har slickat såren, kommer från formstall.
V75-2: Leder hela vägen?
Lärlingslopp med 15 hästar. 1 B.B.S.Day Dream öppnade kvickt från spår fyra vid sin spetsseger näst senast, och leder troligen när man svänger in på upploppet. På dubbla tillägg hittar vi spurtstarka duon 14 Den Of Warlock och 15 Great King Wine, som har bäst hårdhet över ett upplopp. 6 Kabanoss har ett par formhöjande lopp i kroppen, uppgiften ser bra ut.
V75-3: Vinterform i Zenit
Spännande lopp för högsta klassen, trots bara nio ekipage bakom bilen. Positionerna i loppet avgör vem av 2 Makethemark, 4 Zenit Brick, 5 Milligan’s School och 9 Nadal Broline som är vinnaren när krutröken har lagt sig. Zenit Brick såg ut att ha hittat tillbaka till vinterformen vid sin seger på Solvalla, där han vann åkandes med sparade krafter, loppets drag.
V75-4: Goop i huvudroll
Ett fyraåringslopp för ston där stall Björn Goop selar ut en formstark duo i 3 Arvika By Knight och 6 Topspin. Den senare kommer tillbaka efter ett par månaders frånvaro, och från ett ensamt springspår i volten är det ingen vild gissning att Björn tar hand om taktpinnen. 14 Veroni slogs mot kulltoppen i Derbystoet näst senast och är intressant som skrällbud trots utgångsläget.
V75-5: Flera om budet
1 Jula Extreme har tävlat under sadel i två av sina tre senaste starter. Han visade bra styrka vid sin seger framför sulky näst senast, över aktuell distans. Men det är svårbedömt om han kan försvara sitt innerspår i volten. 8 Logo Light drog tåget i tredjespår under slutrundan vid sin seger senast och är en av flera i ett öppet lopp.
V75-6: En tuff nöt?
1 Doctor Doxey Zenz har visat upp ett brett register vid sina V75-segrar under sommaren, och blir en tuff nöt att knäcka från ledningen. 10 Track Angle vann ett Klass I-lopp i V75 den här dagen i fjol, och kommer nu till start med två starka segrar i ryggen. 3 Esprit Sisu fick dela segern med Global Trust i V75 senast, och har hittat nya växlar. 7 Milliondollarrrhyme visade oanade fartresurser vid attack senast.
V75-7: Bättre utgångsläge
1 Don’t Mind Me har ett betydligt bättre utgångsläge nu jämfört med senast, där han mötte 8 Disco Volante och 10 Dear Friend, och kommer att vara singelstreckad på flera kuponger när multijackpotmiljonerna ska fördelas. 6 Speedy Foxy Vicane gjorde mig inte besviken som skrällrubrik senast. 9 Isor Håleryd tillhörde kulltoppen som fyraåring och har lopp i kropp.

Bästa Drag: 4 Zenit Brick (V75-3)
Bästa Drag: 6 Topspin (V75-4)
Prisvärd Skräll: 9 Isor Håleryd (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39