15
december
2011

Gooparna har en skräll

V75 Åby lördag 17 december

Det visade sig återigen att man skall behandla stora tvååringsfavoriter med försiktighet då mitt spikförslag Nostromo inte var fräsch i lördags. Nu gäller det att vinna på Åby istället för att familjen skall få julklappar. En sportsligt klassfylld omgång serveras och jag ser fram emot att åka upp till Göteborg för att göra värmningar. Det blir ofta stora pengar när Åby kör V75. Min feelingskräll är Gooparnas M.T.Evita.

V75-1: Sylvass på speed

9 Global Midnight svarade för en stark comeback då hon vann senast. Jag väljer ändå att gardera. Främst med tanke på bakspåret men även för att det finns två vassa motbud i form av 6 Ini Lou och 7 Love You More. Tokskrällen är 3 M.T. Evita som är sylvass till slut de gånger hon får sitt lopp. 11 Staro Divine är inte i samma form som tidigare i år, men 12 Jasmine Broline blir allt bättre och är värd ett garderingsstreck.

V75-2: Många streck

Här kan i stort sett alla vinna det gäller att strecka på. Mitt första streck sätter jag för 3 Hobnob som varit vass på slutet. Även 11 Global Manhattan måste med då han var uppåt i lördags och högst troligt är ännu bättre nu. 9 Celeber Sund var grym senast och måste streckas. Passas även 5 Stone Life som är under utveckling. 10 Democrat går framåt för varje lopp han får i kroppen och skall ses som loppets fidus.

V75-3: Vesuvio skräller?

10 Local Conch blir säkert favorit men jag vill gardera med 2 Sebastian K även om han inte startat på en evighet. Jag tror att Sebastian kommer att vinna Elitloppet i vår! För den som vill ha med en tokskräll nämner jag 9 Vesuvio Ås som ser ut som en rund miljon för dagen. Även 1 Clear Sign, enormt förbättrad i lördags, kan värd ett streck.

V75-4: Dansk rolig idé

Ett lurigt lopp där de kan skrälla rejält. Jag hasr en mycket rolig idé i form av dansktränade men svenskfödde 10 More Than Enough som var smällfin vid segern senast. Omgångens bästa förslag till chansspik. Främsta hotet är 7 Lovelock som vann lätt i comebacken och lär gå framåt med loppet i kroppen.

V75-5: Tuff Allegretto

Ett mycket svårt lärlings/sto-lopp att bena ut. Jag vet i alla fall att 12 Lo Allegretto är en tuff märr som kommer att runda många. Även 1 Caribou och 8 Golden Hit är tidiga streck.

V75-6: Beretta först

Ytterligare ett öppet lopp. Min förstahäst är 8 Beretta Avanti men då han dragit ett dåligt spår väljer jag att gardera. Främst med 11 Danne Fame som är en stridsvagn. Även 5 Lord Rocket och 12 Freeman T. Porter måste med på kupongen.

V75-7: Norsk huvudspik

Även min huvudspik i omgången tränas utanför Sverige. Det är norsktränade 6 Kejser K.D. som är en startkanon och som trivs perfekt över kort distans. Tar han sig bara förbi formtoppade och finalklare 1 Isak C.D. tror jag att Kejser leder runt om. Att Örjan Kihlström sitter upp är naturligtvis ingen nackdel.

Spiken: 6 Kejser K.D. (V75-7)

Chansen: 10 More Than Enough (V75-4)

Skrällen: 3 M.T.Evita (V75-1)

 

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39