02
februari
2012

Grymt speedig skräll

Mantorp lördag 4 februari

I lördags fick vi på Ögat in både V75 och DD vilket gav ett bra netto. Nu tar jag nya tag till Mantorps spännande V75:a. Risk att det krävs brodd i skorna då det ska bli mycket kallt i helgen. Det gör omgången än mer lurig. Min skräll är en grymt speedig märr.

V75-1:Vinner felfri

Öppet och här gäller det att ödsla med strecken. Mitt första streck sätter jag för 6 Online d´Amour som har bra fart för klassen. Går han felfritt blir han svårslagen men han är inte att lita på. En häst jag gillar är 4 Yeasterday Weather som var uppåt senast och han trivs den kalla tiden på året. 1 Democrat och 3 Fridhems på Linjen gör upp om ledningen, men jag tror att båda kan bli stumma till slut. En häst som har fart för vinst är 9 Little Face men hon har inte startat på ett tag, så jag vill kolla upp hennes formstatus i veckan. Blir det körning kommer 11 Nestor Gel in i matchen.

V75-2: Järvsöfaks-spik

Jag såg årsdebuten på 3 Hurricane Blue och är han bara 50 meter sämre än senast vinner han överlägset, men högst troligt kommer han att vara ännu bättre och då vinner han med "hela" upploppet. Senast vann han överlägset via 12,5/700 och då satt "Ludde" och kyrkåkte. Håller han sig frisk under året är han med i Gulddivisionen innan året är slut. En så säker spik har jag inte haft sedan Järvsöfaks slog Bork Rigel för "100 "år sedan.

V75-3: Bäst, men...

9 Lavec Kronos är den överlägset bästa hästen i lördagens tunna guldsoppa men jag är ändå inte säker på att han vinner då han varit ifrån tävlandet länge. Jag garderar i första hand med 1 Persos Seaman som var kanonfin senast. Även 6 Timetosaygoodbye och 7 Fabrice Axe är tidiga bud. Jag streckar även 10 Copper Beech som är på väg upp i form.

V75-4: Tuffare emot

3 B.B.S. Mandarino var mycket fin då han vann senast. Men nu är det tuffare emot och jag garderar. Min förstahäst är 11 Disney Tooma som varit grymt fin i de två senaste starterna. Även 6 Gede Star och 9 Pampas S.I.R. är tidiga. På skrällfronten nämner jag 2 Trans Atlantic och 12 Jan Cahoot.

V75-5: Grymt speedig

Ett mycket fint stolopp och det går knappast att plocka bort någon. Min första röst ger jag till 5 Nectarine, det vill säga om körning barfota fram är möjlig på lördag. Även 15 Simb Ruby vill jag varna för då hon har en grym speed när hon får sitt lopp. 8 Alexis Boko blir allt bättre och kan vinna trots det luriga spåret.

V75-6: Chansar med Ewe

2 Jasper Lane har varit vass under hösten och vintern men jag tycker att han såg lite "mätt" ut senast och jag väjer att chansspika emot honom. Min idé är 3 Ewe Palema som är på väg mot toppformen och han trivs bra på lång distans.

V75-7: Tror på True

4 Friction var bra i comebacken och är snabb från start men han kan även bli lite väl pigg när man laddar. Kan innebära stentufft tempo. I så fall gynnar det stallkamraten 11 True Advantage som kommer att bli bortglömd. Med det är många med chans och det gäller att ha vältäckt på kupongen.

Spiken: 3 Hurricane Blue (V75-2)

Chansen: 3 Ewe Palema (V75-6)

Skrällen: 15 Simb Ruby (V75-5)

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39