28
november
2017

"Gubben i lådan" har en julklapp

V75 Jägersro lördag 2 december

Svensk Uppfödningslöpning står på menyn när V75 avgörs på Jägersro. Vi har en spelvänlig omgång framför oss där Robert Bergh sitter upp bakom dagens bästa drag. ”Gubben i lådan” har en tidig julklapp.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Raja Mirchis duo
Ett voltstartslopp inleder där treåringarna har 20 meters försprång mot sina ett år äldre konkurrenter. 6 Spickleback Face har vunnit sex av tio starter, och senaste segern trots en galopp under vägen var riktigt imponerande! 2 Neelix är en maffig typ under utveckling, som även han har Raja Mirchi som pappa. Mycket avgörs troligen vem som är först ner till sargen. På tillägg räknas främst 7 Deimos Racing, som visserligen fick utstå tuff mangel av Rajesh Face i ledningen senast, men ändå vek in årorna för tidigt och kan bättre än så.
V75-2: Skräll med klaff?
Kapable 5 Man Of Steel har fem segrar på sex starter och verkar vara något utöver det vanliga. 1 Ready K.K.Hall tog två övertygande spetssegrar utan skor på hovarna i oktober, nu blir det skor. Den danska gästen 7 Cash Valley tog en enkel spurtseger på Lunden och har bra spring i benen. Formtoppade Johan Untersteiner selar ut 11 Doyoucash In, som är härdad i rikstoton och kan skrälla med klaff.
V75-3: Spetsstrid avgör?
Den näst högsta klassen har bara lockat nio startande! Frontrunnern 5 Angle Of Attack har rätt förutsättningar och blir svårfångad från sin önskeposition. 6 Onceforall Face har gjort flera bra prestationer i Jeppe Juels regi och ska nämnas med respekt. Hemmahoppet 7 Jairo har formen på topp och utmanar om han slipper vingel i spåren. Skrällen 4 Pajas Face är mycket kvick benen och Örjan Kihlström hoppas få luckan när man svänger in på upploppet.
V75-4: Luddes snackhäst
I Svensk Uppfödningslöpning har Svante Båth lyckats kvala in hela fem hästar, där jag håller 4 Global Velcome som den hetaste. Snackhästen 3 Smokin Joe är tidernas snabbaste tvååring på svensk mark, när han segrade på 1.12,6/1640a redan i sin tredje start! Per Nordström har två kapabla motbud i 2 Önas Nougat och 9 Filur Sisu, som båda gjorde det bra i uttagningen.
V75-5: Härlig spänst
2 Fidagu U.R. tog en komfortabel spetsseger senast och laddas mot ledningen igen. 7 Platon Face har haft en härlig spänst i benen vid sina senaste segrar och räds inte ett tufft upplägg. Den spurtstarka duon 9 Wingait Erik och 11 Showman Brodde gillar det tuffa tempot i täten.
V75-6: Duger gott
Stayerlopp. 8 Whisky Akema har imponerat rejält i två raka segrar och räknas tidigt trots spåret. Untersteiners duo 9 Sobel Conway och 10 Staro Ivy League flyger lågt med klaff. Skrällen 7 Apapmand duger gott i klassen, har bra styrka.
V75-7: Tuff nöt att knäcka
Klasshästen 4 Cruzado Dela Noche har ett formhöjande lopp i kroppen och är en tuff nöta att knäcka. 3 Dante Boko laddas mot ledningen och leder loppet in på upploppet. 1 Tripolini V.P. gjorde ett starkt lopp på Bjerke och har läget. 6 Caid Griff har suttit fast med sparade krafter i två raka starter.

Bästa Drag: 6 Spickleback Face (V75-1)
Prisvärd Skräll 11 Doyoucash In (V75-2)
Prisvärd Skräll: 4 Pajas Face (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39