20
maj
2019

Gula kusken från Italien i huvudroll

V75 Solvalla lördag 25 maj

Vi har en mycket spännande V75-omgång att sätta tänderna i, när Elitloppshelgen drar igång på lördag. Den gula kusken från Italien, Allessandro Gocciadoro, har det väl förspänt.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Är troligen uppåt
Ett rivigt sprinterlopp för Stoeliten inleder Elitlopphelgens V75:a. Fjolårets Stochampionatssegrare 10 Mellby Free tog en komfortabel spetsseger med sparade krafter i årsdebuten och formkurvan pekar uppåt. Men det krävs tufft tempo i täten om hon ska kunna komma in i matchen till slut från sitt bakspår. 3 Shadow Gar har en enkel spetsseger i V75 på Örebro i bagaget.
4 Peace Of Mind var femma efter Readly Express i Finlandia Ajo senast, och är troligen uppåt till denna start.
V75-2: En nykter skräll
Segerstaplaren 6 Hankypanky Rubyred fick bita i det sura äpplet efter ett lopp utvändigt ledaren i tufft tempo i V75 på Bergsåker. Svårbedömt hur kvickt hon öppnar från springspår. Bra spring i benen har även 7 Fossens Wally, men även här är startmomentet ett frågetecken.Skrällen 13 Miss Sober reparerade en startgalopp på bästa vis i Drottning Silvias Pokal senast och kan överraska med lite klaff på bitarna under vägen.
V75-3: Vad är mjölksyra?
5 Vincero’ Gar har imponerat oerhört i två raka segrar på svensk mark och vet inte vad mjöksyra är för någonting.
2 Bucks To Burn har visat finfin styrka i årets två starter och är uppåt. 1 Pastor Power är obesegrad i ledningen och taktiken är given. 11 Ural får tapperhetsmedalj för sin seger i V75 på Örebro och gillar det tuffa tempot i täten.
Skrällen 4 Excalibur It imponerade stort vid sin överlägsna spetsseger på Vermo och öppnar visslande kvickt.
V75-4: Något att bita i
5 Sato med amatörtränare Håkan E Johansson i sulkyn visade var skåpet ska stå när han segrade åkandes utvändigt ledaren på Örebro – och här får proffsen något att bita i! Spurtstarka duon 10 Marcello Wibb och 12 Viking Brodde var båda uppåt utan skor på hovana senast och räds inte ett tufft upplägg.
V75-5: Flera om budet
1 Emile Zola Sisu försvarade sitt innerspår i en kvick start på Vermo och får klart godkänt för sin insats, även om han blev snuvad på segern av 12 North Lexus, som smugit med i rygg och fått luckan in på upploppet. 11 Bizzi Blizz har vunnit från alla positioner och kommer till start med två imponerande V75-segrar i ryggen. 3 Norton Commander och 5 Mellby Club imponerade i sina genrep.
V75-6: Gula kusken
3 Varieta’ Luis gjorde ett grymt lopp när han satte klorna i elitloppsaktuelle Milliondollarrhyme på Åby, och den gula kusken från Italien har flera fina chanser i omgången. 6 Baron Gift har spurtat ettrigt mot den översta eliten på slutet och går ner i klass nu. 10 Lesperanza och 11 Global Trust hade ingen tur i spårtombolan.
V75-7: Harper Hanovers
2 Whipped Eggs har visat prov på enorm styrka på barfotabalans två senaste, och vi får se om Per Lennartsson kommer lika bra överens med den lynniga travaren. 6 Magic Cash var fin vid sin seger näst senast och laddas mot ledningen.
Från Frankrike gästar 10 C.D. som är en tuff märr, som tagit två raka segrar i Jean Michelle Bazires regi.

Bästa Drag 1: 4 Peace of Mind (V75-1)
Prisvärd Skräll: 13 Miss Sober (V75-2)
Prisvärd Skräll: 4 Excalibur It (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39