13
augusti
2018

Håller Anders tungan rätt i mun?

V75 Gävle lördag 18 augusti

Gävle dukar upp med dubbla E3-finaler och en fet V75-jackpot, som får de flesta att slicka sig om mun. Anders Zackrisson står inför sitt livs största uppgift med Devil Sound. Joakim Sternsjö sätter proffsen på plats med Issiah.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Käppar i hjulen?
Umeåtränaren Mika Haapakangas har fått fram en fin reklamhäst i 1 Mr Golden Quick, som imponerade stort vid försök- och finalseger i Klass I i juni. Hästen är mycket spurtstark, men mycket talar för att han blir över från sitt innerspår bakom bilen, vilket kan sätta käppar i hjulen? 5 Linda’s Girl är en stentuff märr som inte lägger några fingrar emellan när starten har gått. Var lite sämre senast, men blir normalt tung att stå emot.
V75-2: Sitt livs största seger
Kalmartränaren Anders Zackrisson kommer från en riktig travfamilj och har här en god chans att ta sitt livs största seger med 1 Devil Sound i E3-finalen. I uttagningen blev det en komfortabel spetsseger, och jag hoppas att Anders behåller lugnet och har tungan rätt i mun när man svänger in på upploppet. Spurtstarke 3 Betting Gangster kommer till start med tre raka segrar och är förste utmanare. Räkna också med att E3-kungen Svante Båth har ställt i ordning 6 Fortune Mearas för en maxprestation.
V75-3: Tillhör kulltoppen
1 Monark Newmen tillhör kulltoppen bland femåringarna, men fick ändå inte plats i Jubileumspokalen på Solvalla. Han blir troligen över från start, men har god tid att hitta spurtutrymme över den dryga distansen. 6 Globalsatisfaction kommer till start med två raka segrar i försök och och final i Silver när han nu tar sig an den högsta klassen för första gången. Dalarnas stolthet 2 On Track Piraten laddas mot ledningen.
V75-4: Prisvärt skrällbud
Ett öppet lopp för lägsta klassen där vi inte snålar på strecken. Amatörtränare Joakim Sjernsjö är en doldis i de här sammanhangen, men jag gillade vad jag såg av 11 Issiahs senaste seger utvändigt ledaren, och här har vi ett prisvärt skrällbud.
V75-5: Finsk kioskvältare
Ett stayerlopp för näst lägsta klassen där jag förväntar mig en tuff match mellan favoritduon 4 Master Niky och 5 Exclamation Mark, där jag tror mest på den sistnämnde. Den finska kioskvältaren 7 Arctic Lover har visserligen bara en seger på 39 starter, men han rensar styggt i kuponghögen, om han dubblar sin segerskörd.
V75-6: Finskt drag
1 Zara Kronos tog en säker spurtseger i långa E3-finalen näst senast och har nu chansen att ta en ny viktoria i den korta varianten. Men favoriten får inte ha någon dålig dag om hon ska hålla ifrån sig det finsktränade draget 3 Staro Miami, som vann åkandes i sin uttagning.
V75-7: Näbbar och klor
Ett rivigt sprinterlopp avrundar jackpotomgången. Frontrunnern 1 Angle Of Attack släpper ogärna någon förbi sig i täten och försöker försvara sitt innerspår med näbbar och klor. 3 Magnifik Brodde gjorde en heroisk insats utvändigt ledaren senast! Spurtstarke 5 Urban Kronos gillar det tuffa tempot i täten, och ”gubben i lådan” är på tårna för dagen.

Bästa Drag: 1 Devil Sound (V75-2)
Bästa Drag: 3 Staro Miami (V75-6)
Prisvärd Skräll: 11 Issiah (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39