14
januari
2019

Håller Ante tungan rätt i mun?

V75 Solvalla lördag 19 januari

Solvalla dukar upp en spännande V75-omgång, där jag tror på hög utdelning. Einstein Sisu och Ribaude är två prisvärda drag. Håller amatören Ante Lisell tungan rätt i mun bakom skrällen Super Zantos?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Livlig inramning
Omgången inleds med ett stayerlopp över 3140a. Björn Goop selar ut 9 Shorthanded Jag, som har tagit två raka segrar i sin nya regi. Han har visat upp ett brett register och har minst sagt en bra propositon på papperet. 10 Einstein Sisu var mycket stark vid sin seger utvändigt ledaren senast och bjuder favoriten på en tuff match. Färgstarke amatörtränaren Tony Löfqvist har en duo till start, 5 Vikings Preacher och 12 No Comment, vilket gör att vi kan se fram emot en livlig inramning på stallbacken!
V75-2: Läcker att skåda
3 Dallas Brick har vunnit tre av karriärens sex starter och visat bra inställning till sitt jobb. Vi får se hur den nyblivne fyraåringen tacklar äldre konkurrenter. 9 Andy Pandy One är ett formstarkt ekipage som står perfekt inne i loppet. 12 Malkin har gjort två starter i ny regi och var läcker att skåda vid sin seger utvändigt ledaren på Romme.
V75-3: Mäter musklerna
Det blev inget sista genrep för Propulsion i Bulwarks lopp, inför en eventuell start i PdA kommande söndag. Vi får i stället se en tuff match mellan 2 Zenit Brick och 8 On Track Piraten, som båda trivs extra bra i vinterföre. 4 Disco Volante har formen helt på topp och mäter nu musklerna mot högsta klassen för första gången. 7 Sorbet tillhör de bästa i loppet, men måste vara klart bättre än senast om det ska räcka till seger.
V75-4: Första i ny regi
Stayerlopp med 15 ston där en skräll ligger på lut. Formstarka 11 Chapter N.Deo kommer till start med två raka segrar i bagaget och får många anhängare. 10 El Fitzgerald spurtade positivt som fyra i Klass I-finalen på Solvalla och gör nu sitt första framträdande i Timo Nurmos regi.
V75-5: Uppträtt korkat
Segerstaplaren 9 Victory Topline gjorde bort sig med galopp i combacken efter åtta månaders frånvaro senast, vilket var första förlusten i den sjunde starten. 2 Ribaude vann åkandes senast och visade finfin styrka. 11 Kapten Kid har bra fart för klassen, men har uppträtt korkat och galopperat i två raka V75-starter.
V75-6: Ante skräller?
Spännande lopp för näst högsta klassen. 5 Uppohoppa tog en imponerande seger utvändigt ledaren senast, hästen att slå? 8 Baron Gift och 11 Erik Sting har båda formen på topp, men hämmas av dåliga lägen. Skrällen 4 Super Zantos är kvick bakom bilen, läget borgar för en fin position i den främre träffen.
V75-7: Formen i zenit
Ett rivigt sprinterlopp avrundar där det blir tuff laddning från flera händer. Formstarka duon 2 Hawk Cliff och 3 Exclamation Mark är två av dessa. Men det är inte så lätt att ta en längd på 1 Largo, som gillar läget. 6 Adiago Trot tog en snygg seger i Travrondens Guldklocka senast.

Bästa Drag: 10 Eintein Sisu (V75-1)
Bästa Drag: 2 Ribaude (V75-5)
Prisvärd Skräll: 4 Super Zantos (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39