16
maj
2017

Här är sista vägen till Elitloppet

V75 Gävle lördag 19 maj

Gävle står som vanligt som värd för V75 när sista "Vägen till Elitloppet" ska avgöras. Det blir en häftig urladdning där segertiden brukar krypa under 1.10-strecket. Jag puffar för ett "Genuint" spetsdrag och två skrällar, som rensar bra i kuponghögen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Frisco överraskar?

6 Floyd P.Boko kommer med två raka segrar och blir hårt betrodd. Den senaste var i ett galoppfyllt V75-lopp på Umåker, som inte sa så mycket. 3 Explosive River är härdad i riktstoton och fick lite sparade krafter i ett tufft V75-lopp på Åby i lördags. Det fick även skrällen 4 Frisco Flame i samma lopp, han kan överraska. Draget 9 Scarlet Ribb har fått ett formhöjande lopp innanför västen.

V75-2: Genuint spetsdrag

En Spårtrappa med 15 ston bakom bilen där en skräll ligger på lut. 7 Tahays Blue Amber har styrkan som bästa vapen. Går ner lite i klass nu och räds inte ett tufft upplägg. 9 Mellby Exotic har formen på topp och slutar i segerstriden med lite klaff. 12 Oceanic Clearence kommer till start med en säker spetsseger i bagaget och har formen i stigande. 3 Genuine Boko är kvick bakom bilen och leder troligen loppet i det längsta, om hon håller sig i rätt gångart.

V75-3: Revanschmöten

2 Autobahn och 3 Under the Table gjorde båda bort sig med galopp när de möttes i V75 senast, och står fortfarande kvar i lägsta klassen. 6 Ready Lane, 7 Sete och 8 Joker Tooma gick en tuff fight i V75 på Bergsåker, där den senare drog det längsta strået i en tät slutstrid. Skrällen 1 Leonas Sami har haft lite stolpe ut i V75 på slutet och är bättre än vad resultatraden skvallrar om.

V75-4: Sitt rätta jag igen

Dubbecupens final för kallblod. Grundkapable 11 Art Nökkve har efter en tveksam start på året tagit två raka spetssegrar på ett bra sätt och visat lite av sitt rätta jag igen. Körs offensivt från sitt springspår på tillägg. 1 Sort Gull galopperade under anfall med sparade krafter senast och vill försvara sitt innerspår så länge lampan lyser.

V75-5: Trivs med bakspår

1 Serious Try har fem andraplatser i raden och står verkligen på tur för en seger. Han är kvick ut och försöker dirigera loppet hela vägen. Kapable 10 Whitehouse Express gjorde bort sig med galopp i årsdebuten på Vermo, trivs bättre och är mer stabil med bakspår bakom bilen. Yrvädret 7 Thaiger Exclusive har bra spring i benen.

V75-6: Går "all in"

"Vägen till Elitloppet" blir en en urladdning som heter duga. 1 Twister Bi fick dra tåget i Finlandia-Ajo och höll farten bra som trea. Läget en fälla? Frontrunnern 4 Shadow Woodland går "all in" och tar emot vilt laddande 5 Target Kronos med varma servetter. 7 Wild Honey riskerar vingel i spåren, men kan med klaff vända ut och in på hela gänget över upploppet.

V75-7: Vild kubbning

Även här blir det vild kubbning om taktpinnen. 1 Sam Forget tog en komfortabel spetsseger från ett identiskt utgångsläge näst senast och är kvick ut. 4 Donatella Center gick med racerbalans och kämpade som en tiger när hon vann på en låg segertid näst senast. 2 Antonio Tabac och 5 Önas Igor möttes i V75 senast och har toppform.

Bästa Drag: 3 Genuine Boko (V75-2)
Prisvärd Skräll 1: 4 Frisco Flame (V75-1)
Prisvärd Skräll 2: 1 Leonas Sami (V75-3)

 

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39