08
augusti
2017

Havbergs slipper Berghs Muscle

V75 Åby lördag 12 augusti

Lördagens huvudanrättning är förstås Åby Stora Pris, som ser ovanligt öppen och svårtippad ut. Bästa draget är istället Fredrik B Larssons Havbergs Knight, som denna gång slipper Åby Stora-deltagaren Muscle Hustle.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Volstead runt om

1 Volstead lär bli svår att slå i första heatet av Åby Stora Pris - både från start och till slut. Detta om han är på topp, vilket han var vid segern senast. Sexåringen kan dock vara lite ojämn, vilket han visade för tre starter sedan. Då fick han husera i front, men gav sig ändå enkelt över upploppet. Trion längst ut på vingen känns kapacitetsmässigt svårast emot, men de lär väl köras avvaktande i väntan på Heat B. Storloppsräven 4 B.B.S.Sugarlight går aldrig att räkna bort. Inte omöjligt att han kan droppas ner i rygg på Volstead och avgöra på open stretch.

V75-2: Proppen ur?

5 Qamaro C.D. har tidigare inte setts som någon segerstaplare, men kommer nu med två raka femettor. Senast hann han precis ifatt den undflyende ledaren 10 Maison Plage och även om avslutningen tidsmässigt inte var så märkvärdig, så var intrycket finfint. Det kan bli ett hattrick på lördag, men kommer 9 Lukas Zaz till i loppet blir han svår att hålla emot. Rysaren är 1 Mister Zaxis, som har sett riktigt fin ut på slutet och lär få ett bra lopp.

V75-3: Byter ut ettan

5 Bravo Navarone tappar en etta i raden i samband med denna start, men bör ha en fin chans att fixa till en ny. Kolgjinis slugger gör bra lopp hela tiden och är gynnad av det lilla fältet, då han slipper offra krafter på att avancera från kön. 1 Zenit Brick är förstås också given på lappen efter de senaste insatserna. Dessa två räcker långt, även om 3 Re Doc gick urstarkt efter galopp i lördags. Är han verkligen häst nog att leverera så tätt inpå den urblåsaren?

V75-4: Freddan har läget

3 Havbergs Knight hängde senast på förtjänstfullt bakom sprintermästartvåan Muscle Hustle och då han är startsnabb kan det bli tidig ledning. Då blir han svårslagen, men även från andra positioner är han tidig. Havbergs Knight känns som ett spelvärt spikförslag. 2 Antonio Trot var med i samma lopp och gjorde det också bra, men är inte lika snabb från start.

V75-5: Berghsäkert

1 Muscle Hustle är en av de startsnabbaste vi har och från innern sitter han givetvis i front. Slipper han mördartryck ska det mycket till för att han torskar detta andra heat av Åby Stora Pris, även om 2 Whitehouse Express och 3 Canari Match kan bjuda upp till strid från fina lägen.

V75-6: Reckless' tur?

6 Reckless såg klart formstark ut i kölvattnet av Trot Kronos i lördags och kan absolut ta första årssegern i detta jämna stayerlopp. 2 Alfas da Vinci är alltid att räkna med i dessa sammanhang, men då får han vara bättre än senast. Franske 7 Butler är loppets joker.

V75-7: Revanschdags

4 Broadway Appolo fick en stygg resa i lördags och höll klart godkänt som fyra. Johan upp igen och slipper han dödens i tufft tempo denna gång kan han börja på en ny segerrad. Loppets enda fyraåring, 7 Stepping Spaceboy, ska tas på allvar - speciellt om han skulle nå spets. Loppet ser ut att bli rivigt kört och bakspårshästarna blir farliga - inte minst 9 Linus Boy.

Bästa Drag 1: 3 Havbergs Knight (V75-4)
Bästa Drag 2: 1 Muscle Hustle (V75-5)
Prisvärd Skräll: 1 Mister Zaxis (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39