12
januari
2012

Hazelmere står på tur

Bergsåker lördag 14 januari

Denna fredag är det stor travgala och på lördag V75 på Åby. Den här tävlingsdagen håller lika hög klass som den brukar. Att det dessutom är Jackpot gör inte lördagen mindre spännande. Årets upplaga av V75- Mästarna är ett mycket högklassigt lopp. Förhoppningsvis kommer barfotainfon att fungera bättre än i lördags. Min hetaste skräll: Hazelmere.

V75-1: Formstark skräll

6 Art on Line var det mycket surr om senast och det visade sig vara befogat då han vann lätt. Han skall räknas även denna gång. 1 Breedlove kommer att få en fin resa och är främsta motbudet. 2 General Flax har ett bra spår och är på gång igen. Även råstarke 8 Yamani Hornline som denna gång får Johnny Takter i vagnen skall passas. På skrällfronten nämner jag formstarke 11 Livi Edvards

V75-2: Kul med Business

5 Gigant Slugger var vass senast och är ett tidigt bud även här. 4 Global Manhattan kan bättre än visat. Ett kul drag trots spåret är 8 M.T.Big Business som denna gång körs av Björn Goop. Ekipaget vann senast de kamperade ihop.

V75-3: Ser lysande ut

2 Calypso Blue Chip blir mycket streckad efter sin seger senast, men jag är långt ifrån övertygad om att hon är någon stjärna. Får knappast bluffa bort loppet igen. Ett kul motbud är 9 Hazelmere som ser lysande ut för dagen. Satt fast med sparat senast och är min hetaste skräll.

V75-4: Crowne vinner!

5 Crowne var mycket fin senast från dödens. Nu tror jag att han kommer till spets och då har han toppchans. Min främsta spik. Värsta hotet är 3 Tresor d´Inverne som var klart förbättrad senast. Även 7 Kaboom Face och 9 Fighter Gull är tänkbara vinnare.

V75-5: Ne Me? Nja...

5 Ne Me Quitte Pas kom bort senast i starten och fick sedan chansen sent men jag tycker inte att det var det rätta draget i honom och väljer att gardera. Inte minst med tanke på spåret. 12 Hot Pot och 13 Legacy Kronos är bra för klassen men det kan bli långt fram. Ett skrälldrag är 11 Åtting Hornline som gör debut för Fredrik Persson. 7 Orca har gjort det bra i sin nya regi och skall passas. Naturligtvis måste 14 Love You More streckas då hon säkert har bästa kapaciteten, men hon är ojämn.

V75-6: Svårt bakifrån

9 Famous Fayline har höjt sig ett par klasser för Lennartsson och är min förstahäst men ingen spik då det inte är lätt att vinna bakifrån på Åby. Dessutom är hans startrygg ingen snabbstartare. 5 Kejser K.D. tar högst troligt hand om ledningen men han är blöt till slut och måste få bestämma för att vinna. Duon 2 Cloria Victis och 4 Tara Defi streckas på form.

V75-7: Låser på två

1 Admiral Newport har varit kanonfin på slutet och blir svår att rubba från spets men då min favorit, hårdingen 11 Nahar är med, streckar jag båda. Om jag får råd på lördag plockar jag även med 14 Noras Bean som är på väg mot något riktigt stort.

Spiken: 5 Crowne (V75-4)

Låset: 1 Admiral Newport/11 Nahar (V75-7)

Skrällen: 9 Hazelmere (V75-3)

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39