30
maj
2017

Hemmahäst en prisvärd skräll

V75 Mantorp lördag 3 juni

Elitloppshelgen är passerad och nu väntar en "normal" omgång på Mantorp. Johan Untersteiner har laddat rejält och redan i den inledande avdelningen kör han mitt bästa drag. Den prisvärda skrällen är en hemmahäst...

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Omgångens bästa

Formtoppade Björn Goop, som efter söndagens elitloppsseger, är tillbaka och jagar nya framgångar. Starke 4 Je t'Aime Ruinart har formen på topp och är stabil i voltstart, och kanske är hästen att slå i loppet. 2 Aileron drog i tufft 1.13-tempo i Harper Hanovers lopp i lördags, men tappade travet och galopperade varvet kvar. Täta starter och galoppen på näthinnan gör honom mycket svårbedömd! Starke 7 M.T.King of Cash såg fin ut med sparade krafter senast och är omgångens bästa drag! Distansgynnad nu, dessutom.

V75-2: Skräll på tur

2 Farmer Jack spurtade vasst över open stretch på Åby och har hittat en bra uppgift på papperet. Starke 8 Perfect King satte upp ett stentufft tempo utvändigt ledaren senast, och är ursäktad att han fick lite stumma ben den sista biten in mot mål Skrällen 1 Leonas Sami är härdad i rikstoton och hemmahästen står på tur för en framgång.

V75-3: Balansändringar

Lördagsloppen är ofta luriga och detta utgör inget undantag. 13 D.D.'s Perseverance spurtade vasst efter en smygare senast och är på gång. Måste säkert göra mer jobb nu, men det vankas intressanta balansändringar. Ett drag! Peter Untersteiners 9 Rex Lane duger felfri och på start lurar kapabla duon 1 Dear Money och 6 Jaques Noir.

V75-4: Är han lugn?

Ett knepigt Klass I-försök. Om man visste att 4 Test Drive höll sig lugn skulle han vara ett spikförslag. Kapacitet finns för att ta hem detta. Men han är given att gardera i dagsläget. 7 Sangria Knight var fin i årsdebuten och lär inte vara sämre nu. 5 Springfield kan mycket, mycket bättre än senast. 6 Devon Am med vakne Oskar J Andersson för första gången en rolig rensare.

V75-5: Inte helt säker...

1 Fossens Bonus blir säkert favorit i Silverdivisionen och visst ser det upplagt ut från innerspåret. Hästen såg också lysande ut vid lätt seger i comeback efter vila senast. Men jag är inte hundra procent säker på att han försvarar innerspåret och då kan det bli problem. Varnar för 6 Make It Quick som höll starkt utvändigt om ledaren i V75 senast. Han känns också på uppgång. Danske 3 Aron the Baron har ett lopp i kroppen och lär laddas mot täten med Björn Goop i sulkyn. Om Aron kommer till spets kan det bära hela vägen. Storskrällen är 9 Catch the Cash som såg finfin ut som fastlåst senast.

V75-6: Inga duvungar

9 Policy of Truth är en "bössa" som tränar vasst efter förkylning. Tror han kliver runt detta gäng, men det är inga duvungar han möter. Se upp med 2 Brooklyn Hill som jag vet att Roger Walmann har höga tankar om. Lopp i kroppen (fastlåst) höjer formen.

V75-7: Fäller många

Ingen elitklass på Gulddivisionen, förståeligt nog efter den gångna helgen. 1 Anna Mix är säkert bäst i grunden, men formen känns svårbedömd. 10 Carabinieri fäller många med minsta klaff.

Bästa Drag 1: 7 M.T.King of Cash (V75-1)
Bästa Drag 2: 13 D.D.'s Perseverance (V75-3)
Prisvärd Skräll: 1 Leonas Sami (V75-2)

 

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39