08
april
2019

Ingen stoppar Oscars Upstream

V75 Umåker lördag 13 april

Naturligtvis kommer strålkastarljuset främst att riktas mot Propulsion på lördag, men något spännande spelobjekt är han inte. Däremot är Oscar Berglunds Upstream ett skönt drag i V75-6.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Passa Bergharns
5 Milliondollarrhyme lär bli hårt lirad efter sin lysande årsdebut, och det är i så fall inte alls konstigt. Han är given på lappen, men någon klaring är han inte. 3 Transcendence är en härlig slugger som kommer allt närmare sin första årsseger. Han kan gå hela vägen och krossa allt, förutsatt att han håller sig till rätt gångart hela vägen. 7 Weekend Fun kan bli lite bortglömd efter den senaste insatsen, men det fanns ursäkter och normalt är han med där framme och hugger.
V75-2: Inget galet drag
5 Crazy First Love är en klart spännande häst, som gjorde rent hus i fjolårsstarterna. Tillsammans med skickliga Sandra Eriksson kan han vara utropstecknet i ett öppet lopp. 9 Lyckans Star med Örjan är förstås också värd att se upp med. Det är långt ifrån omöjligt att ekipaget kliver in i handlingarna när övriga kört klart.
V75-3: Straffspark
5 Propulsion vinner förstås ett sånt här lopp - så mycket mer behöver man egentligen inte resonera om saken. Oavsett om han släpps till spets eller får dödens, är han flera längder bättre än motståndarna. Trots att han blir megalampa känns det bara löjligt att försöka fälla honom. 2 Muscle Hustle är väl den som vinner om Propulsion mot förmodan skulle galoppera eller bli struken. 7 Rocky Winner är beundransvärd, som sliter på år efter år. De senaste starterna indikerar en så pass bra form att han kan vara aktuell på trion.
V75-4: Tangen trots läget
12 Tangen Haap har visserligen ett gräsligt läge, men årets upplaga av Vårbjörken är sannerligen inte den mest upphetsande, och han ska kunna ta sig runt alla och vinna. 7 Art Kjarvald har sett klart pigg ut i sina senaste starter och är värst emot. Av J-O Perssons deltagare är det främst 8 Tand Kraft och 9 Smedsbo Faksen som kan göra sig gällande. Övriga får det mycket svårt.
V75-5: Nytänd Island Life
2 Island Life tycks ha hittat sig själv i Robert Berghs regi, och från ett perfekt läge är han loppets etta. 1 Hawk Cliff levererar på en jämn och hög nivå och tråcklar sig bara Örjan ut, han brukar göra det, dyker han säkert upp i segerstriden. 11 Mr Golden Quick avslutar sylvasst och om han inte sitter alltför långt bak kan hans spurt resultera 4 Västerbo Grosbois kan skrälla.
V75-6: Upstream rundar
9 Upstream har visserligen hunnit bli sex år, men han lär klättra en bra bit i klasserna och det här motståndet rundar han. 1 M.C.C.Orlando kan hota om han får luckan.
V75-7: Finsk Pascha etta
4 Pascha Tilly var ruskigt bra i senaste starten hemma i Finland och han kan vinna den tunga vägen, även om motståndet är tuffare denna gång. 11 Zorro Swing är en härlig krigare som alltid gör vad han kan. Blir det fart på loppet biter hans avslutning bra. 7 Counterfeightr och 8 Hierro Boko är Marcus Lindgrens bidrag i loppet. Båda ska räknas med chans, med lite fördel för den sistnämnde, som avslutade vasst senast.

Bästa Drag 1: 9 Upstream (V75-6)
Bästa Drag 2: 3 Transcendence (V75-1)
Prisvärd Skräll: 4 Västerbo Grosbois (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39