26
januari
2012

Jag har en Wiss skräll

V75 Jägersro lördag 28 januari

I lördags var det åter bara en vinnare på V75. Alltid kul när killar som satsar hårt på travet får betalt vilket skett flera gånger den senaste månaden. På lördag är det V75 på Jägersro -innebär att det "alltid" går att köra med valfri balans. Lurigt igen på lördag - jag har en Wiss, nej vass skräll!

V75-1: Tappa inte Relax

3 Global Manhattan blir säkert favorit och visst kan han vinna men jag garderar rejält. En häst man inte får tappa bort är 2 Relax Jet som har härlig styrka och är i full form. 9 Exdream värmde som en demon senast men var bara godkänd i loppet. Jag tror att han kommer att vara bättre med loppet i kroppen. Även trion 4 Ottens Vigo, 5 Tiberina och 6 P.A. Surprise måste streckas.

V75-2: Emma först

Svårlöst även här. 3 Denco´s Queenkilab har bra chans om hon kommer till spets men jag är rädd för att hon galopperar i igen. 4 One to One är i toppform och Erik Adielsson är ju den som just nu fixar de stora pengarna på V75. Även 7 Nubia och 10 In Session Broline måste streckas. Men min förstahäst är 11 Emma Nips som sett strålande ut i ny regi.

V75-3: Spik om barfota

Jag är säker på att 3 Quarcio du Chene är längre fram formmässigt än 1 Brioni och med tanke på det väljer jag att spika Quarcio du Chene. Men skulle han bli tvungen att gå med skor på lördag garderar jag. Då plockar jag också med 4 Classic Grand Cru och 5 Clear Sign.

V75-4: Arazi en gång till

10 Arazi Boko var mycket fin då han vann på V75 senast. Då var det från spets men jag tror att han är minst lika bra bakifrån. Motståndet skrämmer inte och han är min chansspik. Jag hoppas att han levererar som Quick Razz gjorde i lördags. Värsta hotet är 11 Unesco Brodde. Även 2 All American Candy och 4 Unison platsar på en garderad kupong.

V75-5: Miljondraget

Ett mycket svårt lopp. Ett kul drag är 12 Wiss Shadow som ser ut som miljon för dagen. Ett ytterligare drag är 9 Very Sober som har visat full form på slutet. 8 Orca duger om det klaffar. 10 Mermaid´s Legacy vann senast men jag tycker ändå att det rätta stinget saknades och jag tror att hon blir överspelad. 13 Lindsey Trot har varit förbättrad i vinter och skall passas.

V75-6: Varnar för Paris

9 Crowne avslutade sylvasst senast och hade gott om krafter kvar i mål. Får han chansen från bakspår är det bra chans. 3 Breedlove gör bra lopp varje gång - måste med på kupongen. Även 4 Online d´Amour som senast flög fram över upploppet skall med. Varnar även för 7 Paris Lavec som kan massor när travet fungerar.

V75-7: Orlando idén

6 Cayenne Käbb har varit bra på slutet och har vunnit från spets. Jag tror att han får svårt att komma dit nu och jag har ingen feeling för att han vinner igen. Min idé är 3 Orlando Croft som är på väg toppformen med senaste loppet i kroppen. 5 Jackal Face tror jag tar ledningen och han skall räknas tidigt.

Spiken: 3 Quarcio du Chene (V75-3)

Chansen: 10 Arazi Boko (V75-4)

Skrällen: 12 Wiss Shadow (V75-5)

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39