23
september
2019

Jag satsar på en Gangster som drag

V75 Solvalla lördag 28 september

V75-finaler på Solvalla kryddat med två uttagningar till Europaderbyt är vad vi bjuds på den här lördagen. Omgånges bästa drag heter Betting Gangster. Mina två skrällbud kommer från formstall.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Prisvärt skrällbud
Kriteriehelgen inleds med en öppen Klass I-final. Rick Ebbinge från Holland har skördat stora framgångar på svensk mark och 6 Ike Schermer har goda möjligheter att spä på skörden.
De två tuffaste motbuden 10 Burning Man och 12 Guillaume Boko har inte haft samma tur i spårlottningen och är därför lite utlämnade till hur loppet blir kört.
Adrian Kolgjini har mycket bra snurr på stallet. 5 Tony Afrika spurtade bra som närmast sörjande bakom Ike Schermer senast och är prisvärd som skrällbud.
V75-2: Conrad tar nya tag
3 Campo Bahia floppade som stor favorit i Svenskt Travderby senast. Det visade sig efteråt att hästen drogs med ett virus och därför inte kunde göra sig själv rättvisa. Nu tar Conrad Lugauer nya tag med sin juvel och har siktet inställt mot Europaderbyts final på Vermo den 12 oktober.
Om allt går enligt ritningarna kan vi se fram emot en mycket spännande match mot Frankrikes bästa fyraåring Face Time Bourbon, som satte världsrekord vid sin senaste seger på Vincennes!
V75-3: Jobba för havren
Den andra uttagningen till Europaderbyt ser inte lika lättlöst ut, även om jag tycker att det är högst tveksamt att man lyfter in två lopp med så få startande hästar på V75 en lördag. Finlands kulletta 7 Graceful Swamp kommer med en säker spetsseger i finskt Derby i bagaget, där han drog till ledningen i en 1.08-öppning första halvvaret. Han har vunnit 28 av 34 starter och vet verkligen var målllinjen är belägen!
Han kommer dock att få jobba för havren om han ska besegra 3 Betting Gangster, som flög mycket lågt vid sin andraplats efter galopp senast.
V75-4: Walter Lundbergs
Anrika ”Walter Lundbergs Memorial” har körts sedan 1931, och det krävs bra med styrka för att ta hem segern över 3140 meter.
Med 60 meters tillägg hittar vi 14 Makethemark, som får många anhängare bland spelarna.
Men det får inte strula under vägen om han ska hinna slå klorna i 3 Mellby Granat, som imponerade stort vid sin V75-seger på Bollnäs.
V75-5: Spännande duell
4 Highspeed Dynamite imponerade stort vid sin försöksseger utvändigt ledaren på Bergsåker.
1 Mellby Galanga får högt betyg för sin andraplats i samma lopp, och här ser jag fram emot en spännande duell!
V75-6: Öppnar kvickt
4 Marrakesh fick lite plåster på såren vid sin spetsseger på Bollnäs, då han gjorde bort sig med galopp i finskt Derby näst senast. Men det förväntas svar i spetsjakten och det är flera om budet. En av dessa är skrällen 1 Falcon Am, som öppnar kvickt från sitt innerspår.
V75-7: Ebbinge ramar in?
V75:an avrundas med en final för näst högsta klassen där Rick Ebbinge försöker rama in omgången med startsnabba 5 Gina Schermer.
Men de får svårt att ta en längd på 3 Milliondollarrhyme, som får Ulf Ohlsson i sulkyn för första gången.
Den kapabla duon 10 Bucks To Burn och 11 Very Kronos är utlämnade från sina bakspår och får lita på turen.

Bästa Drag: 3 Betting Gangster (V75-3)
Prisvärd Skräll 1: 5 Tony Afrika (V75-1)
Prisvärd Skräll 2: 1 Falcon Am (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39