15
mars
2012

Kallblodig rensare

Momarken lördag 17 mars

Dags för Unionstrav på Momarken och jag påminner om att varmblodsloppen som regel vinns av de svenska hästarna. Vad som är värt att tänka på är att det är ett mycket långt upplopp på Momarken vilket gör att "alla" hästar får chansen. Jag bjuder på en kallblodig rensare!

V75-1: Risk för svar

4 Fleetfoot Hanover är en vindsnabb dam som passar på den korta distansen men det finns risk att hon får svar om ledningen vilket gör henne sårbar. En som vill till spets är 2 Democrat och han kan rinna undan om han får bestämma en bit. 10 Hamras One More har formen på topp och skall räknas. Även 5 Art on Line bör streckas. Varnar även för 9 Mugger M.M. som jag tror är bästa hästen.

V75-2: Stormvarning!

11 Hallsta Lotus har fått ett lopp i kroppen och kommer att gå framåt med det i kroppen men jag vill ändå gardera med ett par norska hästar. Bästa norsk är 15 Åsajerven. Han har visat form på slutet. Även 1 Joker Elden och 10 Moe Brage skall streckas. Stormvarning för 7 Stjernelyn som är min spetsfavorit. Hästen är mycket bättre än vad raden säger.

V75-3: Miss kul streck

Ett mycket svårt lopp. Det är fullt möjligt att 4 Knifetown Lady blir favorit och i så fall jublar jag för jag tror inte ett smack på henne. Hon har fått snabba pengar på sig och senast var hon dålig trots att hon vann. Ett kul streck är 5 Miss My Money som nu får Örjan i vagnen. Även 9 S.J.´s Majesty kan vinna till bra rens. 15 Delmerica har jag sett vinna på Åby och då var hon kanonfin.

V75-4: Lättare emot

7 Vermo möter denna gång lättare motstånd än i de svenska V75-starterna där han varit belastad med en tvångsprissumma. Jag tror att han har toppchans felfri och spikar. 12 Motivated Hanover har visat härlig inställning och skall räknas som ett motbud trots spåret. Även 4 Sonof Montechristo och den norska duon 3 Pas På Jokum och 6 Sexy Dirty Money är segerbud om min spik sviker.

V75-5: Tre höjer sig

Tre hästar höjer sig över de andra. Mitt främsta bud är 8 Felix Vingboons som var grymt fin senast. Även starka duon 10 Jacky Glide och 11 Ritano Freight är givna på kupongen.

V75-6: Jag gillar Beanie

3 Joke Face är det naturliga valet av tipsetta men jag är inte säker på att han ligger längst fram formmässigt, så jag fyller på med streck för 5 Wishing Stone som jag tror är minst behov av lopp i kroppen. 6 Beanie M.M. gillar jag skarpt och får han ett bra lopp är han i striden. Att han är den av mina tre som kommer att rensa bäst gör inte det hela mindre intressant.

V75-7: Laddad till max

9 Jasper Lane har varit en följetong på V75 det senaste halvåret. Har dock svikit i de senaste starterna. Nu gör han comeback efter lite vila och jag är säker på att han kommer att vara laddad till max. Det långa upploppet är ett plus för hans del och jag chansspikar den elvaårige valacken.

Spiken: 7 Vermo (V75-4)

Chansen: 9 Jasper Lane (V75-7)

Skrällen: 7 Stjernelyn (V75-2)

 

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39