08
december
2011

Kalypso gör mig glad

Örebro 10 december

Maharajah är tillbaka och det kommer att "skrikas" om hur klar han är. Jag fortsätter att gardera då Quarcio du Chene är en tuff konkurrent. Det är även ett högklassigt tvååringslopp på kupongen - jag går emot förnuftet då min bästa spik återfinns där. Skrällen? Kalypso Face!

V75-1: Crepon klar

9 Royale de Crepon svarade för en stark debut för sin nye tränare Marcus Lindgren och jag tror att hon är ännu bättre nu. Även 2 Calamara Donna, 3 Merger Blue Chip och 5 Target Hoss är tidiga bud. På skrällfronten nämner jag duon 4 Canaka B.F. och 7 Nursery Rhyme.

V75-2: Alla kan vinna

Här kan i stort sett alla vinna eftersom loppets bästa häst 1 Global Manhattan inte visade någon gnistrande form i comebacken. 9 Velten Ovambo kan en hel del, liksom 7 Hamras One More. Den sistnämnde blir svårpasserad om han kommer till spets. 3 Nimbus Hackstable har ett bättre läge än på mycket länge. Som sagt, jag streckar på ordentligt.

V75-3: Garderar igen

4 Maharajah kommer som vanligt att bli klar favorit och jag tänker fortsätta att gardera innan han visar den riktiga toppformen vilket han i mina ögon inte gjort ännu. Dessutom lär 6 Quarcio du Chene komma före från start och att ta ner denne från dödens blir inte lätt. Storluringen i loppet är min favorit 7 Nahar som återkommer efter halsproblem.

V75-4: Jan kul skräll

Ett lurigt lopp där de kan skrälla rejält om inte min chansspik 6 Global Mazerine vinner. Han höll farten bra senast och jag tror att han tidigt kommer till spets. Ett kul skrällbud är 12 Jan Cahoot som kan massor och kommer att bli bortglömd. Även duon 10 Nocturnal och 11 Figaro Sånna kan överraska.

V75-5: Förtjust i löftet

Det är egentligen helt fel att spika i ett tvååringslopp men jag har blivit förtjust i obesegrade megalöftet 3 Nostromo. Har dessutom fått bättre spår än de värsta konkurrenterna och jag väljer att spika honom. Största hotet är läckre 7 Dreams Take Time som nu körs av Örjan Iihlström. Även Svante Båths trio 5 Global Offshore, 9 Questor och 10 American Idol har fart som duger.

V75-6: Kalypso på gång

Öppet även om 4 Wee Catch Diamond imponerade senast. 3 Kalypso Face är på gång igen och har fått bra spår. Han är mitt bästa förslag till skräll i omgången. 1 Nantucket är alltid vass när det stämmer och 7 Famous Fayline ser finfin ut i Lennartssons regi.

V75-7: Glöm inte Harry

4 Kaffir Face såg ut som en miljon i värmningen inför senast och svarade även för en vass upphämtning efter galopp. Håller han sig på benen tror jag att han vinner men han är ingen att hålla i handen när det blåser. 3 Covington Ås fastnade med sparat senast och det är fullt möjligt att han är på topp denna gång. 2 Jasper Lane har visat att han duger. 7 I Saw You är bra varje gång. Ett kul skrällbud är 9 Harry Haythrow som "alltid" avslutar vasst. 6 Alandis Karisma var finfin senast.

Spiken: 3 Nostromo (V75-5)

Chansen: 6 Global Mazerine (V75-4)

Skrällen: 3 Kalypso Face (V75-6)

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39