03
april
2018

Kan man lita på statistiken?

V75 Solvalla lördag 7 april

Solvallatränaren Timo Nurmos vinner vart tredje lopp han har häst till start och leder den allsvenska tränarligan överlägset. Till lördagens V75-finaler på huvudstadsbanan selar stallet ut åtta hästar – där det enligt statistiken döljer sig tre vinnare.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Flera om budet
Stoeliten inleder med ett högklassigt lopp! Kapabla duon 3 In Toto Sund och 7 Jetset återkommer efter en sejour i Frankrike under vintern, och ska bli spännande att se i vilken författning de presenteras. Det ska det även bli att se 2016 års Stochampionatvinnare 5 Galactica, som gör årsdebut. Fjolårets Breeders’- Crown-vinnare 2 Unrestricted är kvick ut och laddas mot ledningen. 10 Ultimate Wine kommer till start med tre raka spetssegrar i bagaget, men raden är väl smickrande i det här sällskapet. Många med vinstchans!
V75-2: Tuff nöt att knäcka
Diamantstoet, final. 3 Keycard tog en mycket imponerande spetsseger med racerbalans i V75 på Färjestad på Långfredagen, och blir en tuff nöt att knäcka om hon är i närheten av den prestationen. 1 Ile Saint Louis försvarar sitt innerspår och släpper inte i första taget. Från springspår på tillägg laddas 13 Juni Håleryd och vill ha ett ord med i leken.
V75-3: Tung avslutning
Vinterns häst i högsta klassen 1 Zenit Brick har blivit snuvad på segern av On Track Piraten två gånger i rad. Zenit var nära galopp mitt upploppet i lördags och vi får se hur han tacklar täta starter. Stallkamraten 2 Sir Ratzeputz tog hand om ledningen i en tuff öppning på Mantorp, men blev het på kuppen och fick se sig besegrad av 12 Bear Dancer kort före mål. Draget 4 Queer Fish är uppåt i form och har mycket tung avslutning.
V75-4: Jagar femte raka
Segerstaplaren 4 Sir Q.C. tog en komfortabel spetsseger på Romme på påskdagen, och jagar nu femte raka segern. 6 Titan Brodde öppnar som vanligt raskt bakom bilen, och vi får se om han släpper ledningen till favoriten? Skrällen 1 Clint Classic öppnade raskt från sitt innerspår på Momarken, och får klart godkänt för sin andraplats bakom 10 Farouk B.R. Från stall Björn Goop kommer även 8 Ragazzo Da Sopra, som håller på att släppa till rejält.
V75-5: Sprängde ljudvallen
1 Generaal Bianco sprängde ljudvallen när han spurtade till seger i årsdebuten och tog in många meter på tappre 4 Trinity Lux sista halvvarvet. De två tuffaste motbuden på papperet 9 Heartbreaker V.S. och 12 Globalsatisfaction sinkas av bakspår.
V75-6: Lampan lyser
1 Arsenal och 7 Who’s Who kommer båda till start med tre raka segrar och får många anhängare bland spelarna. Men loppet håller hög klass, och den norska gästen 3 Floris Baldwin körs i ledningen så länge lampan lyser!
V75-7: Tuff spetsstrid
Tuff spetsstrid att vänta mellan 1 Erik Sting och 6 Västerbo Grosbois, som kan vara avgörande för loppets utgång. Från bakspår startar de två klassklättrarna 10 Pastore Bob och 11 Olle Rols. Den sistnämnde kommer till start med sex raka segrar, där de fem senaste är tagna i V75!

Bästa Drag: 4 Queer Fish (V75-3)
Bästa Drag: 1 Erik Sting (V75-7)
Prisvärd Skräll: 1 Clint Classic (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39