27
augusti
2018

Knepig omgång inleder derbyhelg

V75 Jägersro lördag 1 september

Derbyhelgen på Jägersro inleds med en mycket knepig V75-omgång, som kryddas med en ”lill-jackpot”. Kapabla Spartak Face och Velvet Gio känns som två prisvärda drag. Stepping Spaceboy får ett fint lopp i främre träffen och kan skrälla i epilogen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Vinnare på tillägg
Ett öppet stolopp inleder där jag tror man hittar vinnaren på tilläggsvolten. 8 Julia Pellini visade finfin styrka vid sin V75-seger på Halmstad under sprintermästarhelgen. Hon står perfekt inne i loppet på pengarna, och trots att hon inte startat på ett par månader kan vi nog räkna med att siktet har varit inställt hit. Kapabla 10 Rose Mary hade stått över inför senast och är normalt snäppet vassare till denna start. 12 Quiz Töll fick ett perfekt lopp i andra utvändigt vid sin spurtseger på Tingsryd och ska inte överskattas. 9 Mamasan har inte spräckt årets segernolla på tio starter, men ser formstark ut och är värd att passa.
V75-2: Korkat drag
Sprinterlopp för lägsta klassen. 1 Rajah Silvio har vunnit två av tre i Björn Goops regi. Rundade fältet i dryga spår sista halvvarvet senast och blir inte lätt att få tag på från spets. Formstarka duon 9 Starforlife Palema och 10 Kimbee Crown utmanar normalt om segern, men hämmas av bakspår. Draget 7 Spartak Face uppträder korkat, men kanske har bäst fart av alla när han håller sig till rätt gångart?
V75-3: Till dukat bord?
I ”Birger Bengtssons Minne” kan vi förvänta oss en tuff spetsstrid mellan 2 Poet Broline och hemmahoppet 3 Dante Boko. Det kan kosta mer än det smakar och bjuda in spurtstarka duon 4 Love Matters och fjolårets derbyvinnare 8 Cyber Lane till dukat bord.
V75-4: En skräll på lut
Fyraåringslopp över stayerdistans där en skräll ligger på lut. 3 Burning Man har vunnit fyra av sju och visade bra styrka vid sin spetsseger över tre varv på Halmstad. 12 Aperfectdream kommer från Robert Berghs formstall och såg finfin ut vid sin överlägsna spetsseger senast.
V75-5: Trevlig bekantskap
Från Tyskland gästar segerstapalaren 1 Prince Of Persia, som har vunnit häften av karriärens 30 starter, men ändå är svår att sätta in i loppet. Den holländska gästen 5 Gustafson var en trevlig bekantskap på Jägersro och ska behandlas med respekt. 7 Heart Of Steel tog en överlägsen spetsseger i ”Legends” på Solvalla senast.
V75-6: Är lösningen?
Spetsdraget 1 Velvet Gio har stångats mot kulltoppen bland fyraåringarna, och med formstarka Carl Johan Jepson i sulkyn för första gången kan det vara lösningen i ett streckkrävande lopp.
V75-7: Åtråvärd taktpinne
De innersta spåren 1 Stepping Spaceboy och 2 Trinity Lux gör troligen upp om den åtråvärda taktpinnen. 5 Mack Dragan har ett smaskigt läge och kan allt de dagar han utrustas med racerbalans. 7 Urban Kronos har släppt till rejält och radar upp topprestationer, men han rådde inte på 11 Antonio Tabac vid dennes imponerande seger utvändigt ledaren i V75 på Gävle!

Bästa Drag: 7 Spartak Face (V75-2)
Bästa Drag: 1 Velvet Gio (V75-6)
Prisvärd Skräll: 1 Stepping Spaceboy (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39