19
november
2018

Kunde inte regisserats bättre

V75 Solvalla lördag 24 november

Startlistan till lördagens V75-finaler på Solvalla får det att vattnas i munnen. Spårlottningen till guldfinalen ser ut som den är regisserad, och vi får se om Propulsion löser uppgiften från sämsta läget? Global Unprotected och Nadal Broline står på tur för en seger.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Obesegrad felfri
1 Very Kronos har tagit tolv segrar på 18 starter och är obesegrad felfri. Spår ett bakom bilen är dock inte det bästa och strulrisken är uppenbar. Tuff laddning att vänta mellan 2 Speedy Foxy Vicane, 3 Don’t Mind Me, 4 Chief Orlando och 5 Dear Friend, som kan kosta mer än det smakar, och kanske öppnar upp loppet för en skräll?
V75-2: Öppnar visslande
1 Xanthis Brazil har två raka segrar i Nicklas Westerholms regi, men det är svårbedömt hur kvickt han tar sig iväg från innerspår bakom bilen, och även här är strulrisken överhängande. Formstarke 9 Caligula kommer med fem raka segrar i bagaget, där de fyra senaste är från ledningen. Skrällen 7 Ricke öppnade visslande med Örjan Kihlström i sulkyn vid spetssegern på Örebro och kan duga.
V75-3: Tarzan dominerar
Ett fyraåringslopp, där Stefan ”Tarzan” Melander selar ut hela sex hästar! Jag varnade för 9 Enterprise på Bjerke, där han spurtade vasst som tvåa i mål, och han står på tur för en seger. 1 Vamp Kronos är en stentuff märr som inte räds att gå upp mot grabbarna. 12 High Glider tog ner 6 Zack’s Zoomer i en rivig avslutning senast!
V75-4: Lurar i vassen
I Diamantstoets final får formstarka 12 Ile Saint Louis bära favoritkepsen. Men loppet är spelvänligt, med flera skrällar som lurar i vassen. 13 Eva I.H. har stångats mot kulltoppen och har bra med skinn på näsan. 1 Chacha Sisu, 2 Queen Of Sand och 6 Darling Harbour visade alla tre toppform när de möttes på Eskilstuna.
V75-5: Stjärna i vardande
5 Heart Of Steel har gått igenom ekluten, och kan vara en stjärna i vardande! Men det väntas mothugg i spetsjakten från bland annat 1 Lexington Hall, som tog en säker spetsseger till ett glatt vinnarodds på Örebro. Loppet innehåller flera ”nästagångare”. En av dessa är 6 Global Unprotected, som flög lågt över upploppet vid sin knappa förlust mot 3 Radagast på Romme.
V75-6: Är det dags nu?
En av världens bästa hästar, 12 Propulsion, är ute och slipar formen inför stundande uppgifter i Paris senare i vinter. Trots att inte motståndet skrämmer gör spårlottningen att loppet ändå blir spännande. Formstarka duon 10 Antonio Tabac och 11 Zenit Brick har spåren invändigt, vilket spetsar till det ytterligare. 5 Nadal Broline har sprängt ljudvallen i sina senaste starter utan att få vinna – dags nu?
V75-7: Högst potential?
1 Global Trust har tre raka segrar efter nio månaders frånvaro, och han var mycket tapper vid sin delade seger med 4 Esprit Sisu på Jägersro. Stall Timo Nurmos selar även ut formstarka duon 5 Roheryn och 7 Hawk Cliff, som vill ha ett ord med i spelet. 8 Ural fick stryka på foten mot nämnda duo på Romme, men kanske har han högst potential i hela loppet vid sunda vätskor?

Bästa Drag: 6 Global Unproteced (V75-5)
Bästa Drag: 5 Nadal Broline (V75-6)
Prisvärd Skräll: 7 Ricke (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39