09
maj
2017

Kungen och drottningen ska koras

V75 Åby lördag 13 maj

Åby serverar en högklassig V75-omgång Den ramas in av Drottning Silvias och Konung Gustaf V:s Pokal, där de bästa fyråringarna gör upp om vem som ska sitta överst på tronen. Jag har två vassa spetsdrag och ett prisvärt skrällbud i epilogen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Undantagshästar

Drottning Silvias Pokal – där det väntar en spännande match mellan kullettan 6 Caddie Lisieux, som troligen har ytterligare växlar i beredskap, och snackhästen 12 Cash Crowe, som trots en kostsam startgalopp tog en imponerande finalbiljett. Här pratar vi om två undantagshästar, och vi får hoppas att båda tävlar på topp idag. 5 Quebec C.D. fick lägga mycket kraft i en tuff spetsstrid i uttagningen, men höll ändå tappert som tvåa. Kan överraska flera vägar över upploppet. Jag gissar att 4 Undine går med racerbalans och är extra vässad i jobb?

V75-2: På tur för viktoria

Voltstartslopp över lång distans, som ser öppet spelvänligt ut på förhand. Loppets drag 7 Donato E. har visat toppform i två raka V75-starter och står på tur för en viktoria. Formstarka duon 11 Amazing Dynamite och 12 Aron Palema startar från knepiga startspår, men har båda visat kvaliteter som räcker till seger. Kaj Widell är i sitt livs form som kusk, och kanske överraskar med 8 Bottnas Commandeur till ett glatt odds?

V75-3: Tillbaka i Sverige

6 Bravo Navarone blir allt bättre i sin nya regi och blir svårfångad om han lyckas sno åt sig taktpinnen. 4 Västerbo Hard Cash var markant förbättrad vid sin skrällseger i finalen näst senast och är värd att se upp med trots att han går upp i klass. Kapable 5 Amazing Man är tillbaka i svensk regi efter skadeproblem, och en sejour i Italien. Vi minns att han var favoritspelad i Svenskt Kriterium 2013.

V75-4: Lägger på ett kol?

Mycket öppet lopp för lägsta klassen. 1 Bourbon Rain såldes för 700 000 kr på Elitauktionen 2014 och får lägga på ett kol om han ska leva upp till de högt ställda förväntningarna. 6 Upstream är uppåt med två lopp i kroppen och vill till ledningen. 11 Fidagu U.R. och 12 Perfect King har båda formen på topp och duger gott med lite klaff på bitarna.

V75-5: Magic comeback

9 Quick Fix noterade 1.09,9/1640a vid spetsseger senast och är på topp. 7 On Track Piraten vill leka med de stora grabbarna, men har tävlat under pari på slutet och är svårbedömd. 2015 års Elitloppsvinnare 2 Magic Tonight trodde jag lagt tävlingsskorna på hyllan. Måste träna riktigt starkt eftersom han gör comeback i det här loppet.

V75-6: Går ner i klass

1 Springfield och 7 Ferrari River stångades mot kulltoppen senast och går ner i klass. Auktionsdyringen 8 Carmine Am kämpade på berömvärt trots dålig aktion senast. Björn Goop förstärker i sulkyn nu.

V75-7: En skräll från väst

Konung Gustaf V:s Pokal – där en skräll ligger på lut. 4 Makethemark flög lågt sista halvvarvet i en rykande finish i uttagningen och kanske är hästen att slå? 1 Monark Newmen såg ut att ta ett steg när de andra tog två över upploppet senast och kan vinna flera vägar. 5 Justice Ås hade överraskande bra spring i benen vid sin skrällseger senast och kan vara först ner till sargen igen. 7 Dominion Beach är en fin USA-import, som är prisvärd som skrällbud.

Bästa Drag 1: 7 Donato E. (V75-2)
Bästa Drag 2: 1 Springfield (V75-6)
Prisvärd Skräll: 7 Dominion Beach (V75-7)

 

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39