07
maj
2018

Kungen och Drottningen ska koras

V75 Åby lördag 12 maj

En mycket högklassig V75-omgång som ramas in av Drottningens och Konungens Pokal för de bästa fyraåringarna. Det väntar en hel miljon kronor i segerpremie och det här blirf spännande! Muscle Hustle och Sobel Conway två prisvärda drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Dibaba drottning?
Drottning Silvias Pokal där en rund miljon väntar vinnaren. 4 Dibaba har sprungit in tre miljoner, trots att hon ”bara” var tvåa i Svenskt Trav-Oaks och BC-finalen i fjol. I uttagningen tog hon över ledningen efter ett halvvarv och gick undan till en komfortabel seger, och vi kan räkna med ett offensivt upplägg igen. 1 Electrical var överraskande bra vid sin spetsseger i uttagningen, och kanske är Hans-Ove sugen att prova samma upplägg igen? 2 Tropicana Ås och 5 Vanquish Kronos flög båda lågt över upploppet i sina uttagningar och utmanar om segern med minsta klaff.
V75-2: En skräll på lut
Streckkrävande lopp för näst lägsta klassen där en skräll ligger på lut. Robert Bergh selar ut en trio i 8 Digital Yankee, 11 Gianluca Boko och 12 Royaldoodle, men hade maximal otur i spårlottningen. 2 Porthos Race är bäst med tätkänning och vill till ledningen. Från springspår laddas 6 R.K.King, som trivs på hemmaplan.
V75-3: Vägen till Elitloppet
”Algot Scotts Minne” och vägen till Elitloppet över en engelsk mil. Tuff laddning från flera händer att vänta och svårbedömt vem av 2 Quck Fix, 3 Västerboonthenews, 4 B.B.S.Sugarlight och 7 Day Or Night In som sitter i ledningen? 9 Nadal Broline gillar det tuffa tempot i täten och är säkert väl förberedd inför sin årsdebut.
V75-4: Lyon Grand Prix
Ett högklassigt femåringslopp över stayerdistans som gör att man slickar sig om munnen. 8 Diamanten tog en säker spetsseger i årsdebuten och är uppåt till dagens start. I samma lopp satt 5 Muscle Hustle fast med sparade krafter och såg riktigt fin ut. Han har inga meriter över lång distans, men blir giftig över open stretch. 6 Rajesh Face såg ut som en studsboll vid sin seger i årsdebuten och tar sikte mot täten så fort fältet formerat sig.
V75-5: Spännande match
I den näst högsta klassen förväntar jag mig en spännande match mellan 1 Dragster och 6 Coktail Fortuna, som båda laddas för ledningen när bilen lämnar fältet. Från kön hittar vi 8 Rolex Bigi och 11 Bryssel, som kommer in i matchen om tempot varit för tufft i täten.
V75-6: Varm servett
5 Magic Gwin var härlig att skåda vid sin senaste V75-seger och kommer till start med två raka spetssegrar. Men han tas emot med varma servetter av 1 Sobel Conway. 8 Bålsta Palema segrade från ledningen i årsdebuten och är inte golvad.
V75-7: Kungen är död
”Kungen är död – länge leve Konungen” 1 Perfect Spirit tog en knapp, men säker spetsseger i uttagningen och är den troliga ledaren igen. Skrällen 9 Vikens High Yield flög lågt utan skor på hovarna i samma lopp, och jag gillade vad jag såg. 2 Lucifer Lane, 4 Who’s Who och 10 Versus As svarade alla tre för bra prestationer i sin uttagning. 3 Velvet Gio var mycket rejäl vid sin skrällseger i uttagningen.

Bästa Drag: 5 Muscle Hustle (V75-4)
Bästa Drag: 1 Sobel Conway (V75-6)
Prisvärd Skräll: 9 Vikens High Yield (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39