24
september
2018

Kval till Europaderbyt på V75?

V75 Solvalla lördag 29 september

Första gången vi ser två uttagningar till Europaderbyt på lördagskupongen. Vilket i min värld är tveksamt, då det gäller att vara bland de tre första för att fixa en finalbiljett. Jackpot två veckor i rad, som magasineras. Får vi dela på mer än 39 procent av vinstpotten idag?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spännande fight
Omgången inleds med en final för den näst lägsta klassen, där vi kan förvänta oss en spännande fight mellan två kombattanter, som imponerade stort vid sina försökssegrar. 6 Laskari har hittat minst två extra växlar i Timo Nurmos regi, och hans överlägsna seger på Bergsåker var nog det svettigaste jag sett i klassen! Nu tas han emot med varma servetter av 4 Ural i spetsjakten, som vann åkandes med 30 meter i sitt försök, trots ett lopp utvändigt ledaren! 1 Exclamation Mark får ett perfekt lopp i draget, och när två träter...
V75-2: Grand Prix de l'U.E.T.
Uttagningslopp till Europaderbyt (Grand Prix de I’U.E.T.), där de tre första i mål är kvalificerade för finalen på Vincennes i Paris, fredag 12 oktober. 4 Who’s Who gör sin första start efter sin överlägsna seger i Svenskt Travderby, och blir spelad till stor favorit. 5 Super War Horse sköt till vasst när han fick chansen strax innan mål bakom Very Kronos senast, och det var inte slutsålt i mål.
V75-3: Hur är formen?
I den andra uttagningen till Europaderbyt får vi se fjoårets kriteriveinnare 3 Villiam göra årets fjärde framträdande. Han har dock uppträtt hetsigt och galopperat i de två senaste starterna och har därför ingen dokumenterad dagsform. Han utmanas av årets derbytvåa 4 Chianti, som troligen är först ner till sargen, och två av kullens bästa märrar 1 Vamp Kronos och 2 Dibaba. Norges derbytvåa 9 Zelov är under utveckling och ett prisvärt skrällbud.
V75-4: Skjuten ur en kanon
1 Rajah Silvio försvarade sitt innerspår i en kvick öppning vid sin försöksseger på Jägersro och laddas. 2 All Star visade finfin inställning vid sin skrällseger på Solänget, där han tog ner 4 Emile Zola Sisu strax innan mål i en virvlande upploppsfinish. 3 Logo Light öppnade som skjuten ur en kanon till ledningen från spår åtta i försöket på Bergsåker, loppets drag.
V75-5: Flera om budet
Tioårige frontrunnern och segerstaplaren 9 Highspirit har åtta segrar på årets nio starter! Bakspår är dock en missräkning i protokollet. 4 Toddler gillar också att vara först i mål och har spetsläge. Det kan dock bli svårt att ta en längd på 2 Knifetown Winner, som kan välja taktik?
V75-6: Svårfångad?
15 Carabinieri har två raka spurtsegrar över aktuell distans, och matchas mot Frankrike i vinter. Snackhästen 11 Dartagnan Sisu har äntligen hittat sig själv igen, och jagar tredje raka viktorian. 7 Athos Race är snyggt inmatchad i loppet och kan bli svårfångad, drag.
V75-7: Trehästarslag?
Ett spännande trehästarslag avrundar omgången där det är svårt att sära på 1 Handsome Brad, 2 Antonio Tabac och 6 Disco Volante. Skrällen 9 Trinity Lux är extra intressant med Kevin Oscarsson i sulkyn.

Bästa Drag: 7 Athos Race (V75-6)
Prisvärd Skräll: 9 Zelov (V75-3)
Prisvärd Skräll: 9 Trinity Lux (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39