18
februari
2019

Lastar transporten med nio hästar

V75 Bergsåker lördag 23 februari

Solvallatränaren Timo Nurmos lastar transporten med hela nio hästar när han styr kosan mot V75 på Bergsåker i Sundsvall. Jag gissar att det blir ett par segrar till stallet. Omgångens två bästa drag stavas dock Mountain Cleaver och Rushmore Face.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Föll på eget grepp
Ett stayerlopp för näst lägsta klassen inleder. 6 Crackajack öppnade raskt till ledningen i V75 på Bergsåker näst senast. Ulf Ohlsson valde att dra i ett tufft tempo, men föll på eget grepp då de fick soppatorsk över upploppet. 5 Scarpetta galopperade från start i samma lopp. Visade bra styrka vid sin seger över tre varv näst senast. Timo Nurmos duo 8 Manofthematch och 10 Harrington är båda uppåt med lopp i kroppen och räknas tidigt. Skrällen 11 Real Masterpiece är inte att lita på, men Ready Cash-valacken har hög kapacitet när han får aktionen att stämma.
V75-2: Har siktats hit?
Ett stayerlopp för ston över dryga tre varv. 4 Vanessa F.B. har visat fin form i två raka segrar. Senast öppnade hon kvickt från ett liknande läge och satt i ledningen efter 250 meter. Det kanske blir samma taktik på lördag? På dubbla tillägg hittar vi den finska gästen 12 Mountain Cleaver, som brukar vara vass när hon styr kosan mot Sverige, och har nog siktats hit?
V75-3: Förvaltar sitt pund
2 Zenit Brick har hittat en bra uppgift i den högsta klassen, och vi får se om Kaj Widell lyckas förvalta sitt pund. 1 Elian Web blir allt starkare för varje start. Han är kvick bakom bilen och Jorma Kontio kan nog välja taktik. 9 Erik Sting gör debut i Gulddivisionen, men jag tror han duger gott. Skrällen 11 Target Kronos höll farten positivt i V75 på Axevalla i lördags.
V75-4: Det blir spännande
Ett kallblodslopp där det är flera om budet. 10 Tangen Haap gör sällan ett dåligt lopp, men behöver klaff. Speedige 12 Ingbest gör årsdebut och blir farlig om han hittar rätt rygg. Men de får snabba sig på om de ska få tag på 6 Smedsbo Faksen, som har sett ut som en studsboll i två raka spetssegrar. Det här blir spännande!
V75-5: är läget en fälla?
1 Master Hill vann åkandes vid sin spurtseger näst senast, men tävlade under pari i V75 på Jägersro. Nu gör han årsdebut och är troligen väl förberedd då Nurmos väljer att skicka upp sin springare till Sundsvall. Mycket hänger på om favoriten kan försvara sitt innerspår bakom bilen. Det ska reda ut i lopparkivet under veckan.
V75-6: Vingelrisk
Ett spelvänligt lopp för näst högsta klassen, där det blir full laddning från 7 Global Trust när bilen lämnar. Men det är flera invändigt som är ute i samma ärende och det kan bli vingel i spåren i första sväng. 6 Rushmore Face har varit uppåt på slutet, loppets drag.11 Hawk Cliff och 12 Weekend Fun gillar det tuffa tempot i täten.
V75-7: Värd superlativ
3 Perfect Dynamite imponerade stort vid sin spetsseger i V75 på Solvalla senast. Det var ingen annan som vann från ledningen på det kladdiga innerspåret den dagen, vilket understryker alla superlativ. Han har dock galopperat i sina två senaste starter med bilstart, vilket är värt att notera. 9 It’s Showtime Zaz står på tur för en viktoria i rikstoton.

Bästa Drag 1: 12 Mountain Cleaver (V75-2)
Bästa Drag 2: 6 Rushmore Face (V75-6)
Prisvärd Skräll: 11 Real Masterpiece (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39