21
december
2011

Made at Home skräller

Bergsåker fredag 23 december

Nu på fredag är det uppesittarkväll med V75-Jackpot. Min fru får sköta julbestyren då det skall "skördas" i en omgång som ser mycket svår ut. Risk att brodd behövs bak vilket missgynnar barfotahästar. Kolla med Ögats stallbacks- rapport 18.00 fredag. Jag varnar extra för Made at Home i V75-7.

V75-1: Barfota eller ej?

3 Hot Pot har gjort det bra sedan han kom till Bergh. Nu har han fått ett perfekt utgångsläge och inte det tuffaste motståndet. Men det är inte säkert att han kan köras barfota - kollas på fredag. Chansspikas. Hans främsta konkurrent är 8 Calvados Crane om han skulle komma till spets utan att det kostar för mycket. 9 Campbell Ås och 10 Rafting Meslois gynnas av tempo.

V75-2: Blivande stjärna

Stig H Johansson har en blivande stjärna i finske 2 Baron Sundance. Han har imponerat vid segrarna och jag spikar utan tvekan. För den som vill gardera nämner jag att 9 Breedlove är kraftigt på gång med två lopp i kroppen. Även 7 One Way Street kan vinna om något händer med min spik.

V75-3: Slipper Conch

3 Vesuvio Ås har kanonform. Nu slipper han Local Conch och då tror jag att han har toppchans. Att det är sprinterlopp är även det en fördel för min idé. Främsta motbudet är 10 I Won´t Dance som visserligen var svag senast men även han är bättre på "korta häcken". 4 You Bet Hornline tävlar ojämnt och är svår att räkna på. 5 Excallibur har gjort det bra för Henrik Svensson och skall passas. Det skall bli intressant att se vad 7 El Sueco kan uträtta i högsta klassen.

V75-4: Mitt bud: Elling

Ett lurigt kallblodslopp där det vimlar av segerkandidater. Mitt bud är 5 Elling men då han inte startat på ett tag väljer jag att gardera rejält. Ett kul streck är 1 Stenegårds Odin som visat form på slutet. Även 4 Rigel Odin är ett tidigt bud även om han inte var som bäst senast. En varning utfärdas för 6 Raske Rutger som är stark.

V75-5: Hon är bra!

Ett mycket svårt lopp. Här gäller det att komma rätt om man skall vara med och slåss om jackpotmiljonerna. En häst jag vet är bra är 3 For My Life. Även 5 Kite Face kan en del men hon riskerar att tappa mycket från start. 12 Pixel Chic måste streckas liksom 7 Diamond Sund som kan komma till spets. 10 Chanel Håleryd men formen är diffus.

V75-6: Notre kul drag

För att vara ett V75-lopp håller detta lopp låg klass. I stort sett alla kan vinna. Ett kul drag är 11 Notre Crown som har bra fart men uppträder ojämnt. 9 Axelite har tänt i norrlandsregi och passas. Av framspåren tror jag mest på 6 Le Cupole.

V75-7: Vassaste budet

Ett treåringslopp med tre startfållor är inte lätt att räkna på. 5 Brightman och 7 Hoboken har båda visat kapacitet . Det har även 3 Staro Fantastic och 8 Chip Dealer gjort. 9 Magnificent Match var grymt bra senast - kanske förstahästen? En storluring är tuffe 13 Made at Home. Han tål att göra en hel del själv och blir med garanti lite streckad. Han är mitt vassaste skrällbud i omgången.

Spiken: 2 Baron Sundance (V75-2)

Chansen: 3 Hot Pot (V75-1)

Skrällen: 13 Made at Home (V75-7)

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39