20
augusti
2018

Månprinsen har manegen krattad

V75 Bergsåker lördag 25 augusti

V75 Summer Heat avrundas på Bergsåker, som kryddas med en MegaJackpot och två världsstjärnor! Readly Express aviserar årets tredje start i Sundsvall Open Trot. Månprinsen A.M. har manegen krattad när han jagar sin femte inteckning i SM för kallblod.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Som en studsboll
Där vi kan förvänta oss en tuff spetsstrid mellan 2 Smokey Herman, 3 Thelma De Glatigne och Timo Nurmos färska nyförvärv 7 Laskari. Den senare imponerade stort i sin första start för Timo på Solvalla senast, där det fanns sparade krafter trots att segertiden skrevs till raska 1.10,9/1640a! Blir tempot för tufft i täten bjuder man in skrällen 12 From The Mine, som såg ut som en studsboll vid sin seger i V86 på Boden, utan skor på hovarna för första gången.
V75-2: Krattad manege
Svenskt Mästerskap för kallblod står på menyn, där 5 Månprinsen A.M. jagar sin femte inteckning och får bära ett mycket tungt favorittryck på sina axlar. Motståndet skrämmer inte och manegen är krattad för att omgångens mest streckade favorit ska avgå med segern. 15-årige 1 Odin Tabac vann det här loppet 2016 och var tvåa i fjol, kusken kan välja om han vill köra i spets eller få ett lopp i rygg på ”Prinsen”.
V75-3: På bättre tankar?
Ett streckkrävande lopp för näst högsta klassen, där det kommer bli full laddning från 7 Nobel Amok och 8 Handsome Brad, trots att de har spåren längst ut på vingen. 9 M.T.Joinville var tapper som tvåa i V75 på Rättvik och jagar revansch. Skrällen 11 Test Drive tappade travet och galopperade under anfall i lördags, och vi får se om Örjan Kihlström lyckas få hästen på bättre tankar?
V75-4: Topplärlingar
Ett streckkrävande stolopp för lärlingar och hög klass. 3 Windy Amok, 4 Linda’s Girl och 5 Visa As har alla tre formen helt på topp och körs av topplärlingar! 7 Dear Friend kan bli svårfångad om hon är först ner till sargen från sitt springspår i volten. 12 Millie Millionaire är bortlottad?
V75-5: Är det så enkelt?
Spelvänligt stayerlopp för lägsta klassen. 1 O’man Flax har varit klart uppåt på barfotabalans i de senaste starterna och det kan vara så enkelt att han försvarar sitt innerspår och tar tredje raka spetssegern.
V75-6: Fyra av sex
Ett stayerlopp där de starkaste hästarna 9 Alfas Dimitri, 10 Upp-ohoppa, 11 Extra Fudge och 12 Tesio alla fyra har lottats till bakspår. Mycket avgörs vem som kommer bäst igenom från start. Den troliga ledaren 2 Knifetown Winner har vunnit fyra av sex över lång distans i Nicklas Westerholms regi.
V75-7: Lite spännande
Årets Prix d'Amerique-vinnare 8 Readly Express aviserar årets tredje start i Sundsvall Open Trot. I Åby Stora Pris kämpade han som en tiger från ledningen, trots att han var tvungen att gå med skor på det knepiga underlaget. Spår åtta kan innebära dryga spår innan han kommer fram till täten, som gör det lite spännande.

Bästa Drag: 2 Knifetown Winner (V75-6)
Prisvärd Skräll: 12 From The Mine (V75-1)
Prisvärd Skräll: 11 Test Drive (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39