20
mars
2018

Markant bättre med racerbalans

V75 Mantorp lördag 24 mars

Björn Goop var hundraprocentig med sin fyrling på Momarken. Spännande V75-jackpot på Mantorp stundar där Lutfi Kolgjini sitter upp bakom omgångens bästa drag. Bästa skrällen är markant förbättrad med racerbalans!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: UltraStayern
Jackpotomgången inleds med ett spännande stayerlopp över 3640 meter, där de två styrkefantomerna 10 Ready Ribb och 11 Qahar Q.C. har belastats med 40 meters tillägg. 7 Platon Face höll farten starkt som tvåa efter Antonio Trots senast, och bjuder favoritduon på en tuff match. På startvolten hittar vi 1 Jesper Sånna, som visade bra styrka vid sin seger i årsdebuten, och nu förstärks med Kim Eriksson i sulkyn.
V75-2: Skinn på näsan
En Spårtrappa med 15 ston bakom bilen. 11 Dealwithakiss överlägsna skrällseger i V75 på Eskilstuna kommer jag inte att glömma i första taget, och det kan bli ytterligare en seger innan avelsboxen hägrar. Men motståndet är tuffare den här gången och 12 Julia Af Solnäs och 15 Ulriika Highness är två tuffa märrar med bra med skinn på näsan. Det är flera som har aviserat ett offensivt upplägg när bilen släpper och det kan bli en utdragen körning innan kuskarna har kommit överens.
V75-3: Sejour i Frankrike
2 Sir Ratzeputz kommer från en imponerande V75-seger på Momarken i lördags, trots att han inte fick det rätta fästet i banan. Stall Lutfi Kolgjini selar ut en duo. Grundkapabla skrällen 3 Djali Boko återkommer efter en lång sejour i Frankrike och kan allt de dagar han visar sig från sin bästa sida. 6 Olympic Kronos blev överfallen i ledningen i V75 på Halmstad och är ursäktad för att han fick mjölksyra i benen mitt på upploppet.
V75-4: Härlig inställning
Ett spelvänligt lopp för lägsta klassen. Maharajah-kopian 8 Who’s Who har vunnit fem av åtta, men ett lurigt bakspår kan vara en fälla? Snackhästen 10 Infinitus har visat en härlig inställning till sitt jobb och räds inte ett tufft upplägg. 7 Total Recall är en fin individ, som kan bli svårfångad om han träffar rätt från sitt springspår.
V75-5: Selar ut en trio
I den näst högsta klassen selar stall Peter Unterseiner ut en trio i 1 Staro Ivy League, 3 Stay Alert och fjolårets utropstecken 12 Generaal Bianco, som chefen själv sitter upp bakom. Frontrunnern 10 Dragster håller på att släppa till ordentligt och vi får se hur han tacklar en resa i ryggar. 6 Linus Boy tog en komfortabel spetsseger i årsedebuten i V75 på Axevalla och är uppåt i form.
V75-6: Glädjespridare
Kapable 8 Donato E. har årsdebuten överstökad och står på kronan rätt inne i klassen. Draget 5 Erik Sting blir spännande med Carl Johan Jepson i vagnen. Glädjespridaren Micael Broberg tror som vanligt på toppchans för 2 Dani Boko, som värmde snyggt på Eskilstuna.
V75-7: Med racerbalans
Ett rivigt sprinterlopp avrundar. 1 Uptothe Chapel hade bra spring i benen utan skor på hovarna senast. 2 Demolition Man F. har tagit två V75-segrar med Peter Untersteiner i sulkyn. Skrällen 12 Final Dream var markant förbättrad med racerbalans senast. 10 Ginotonic radar upp bra prestationer och står verkligen på tur för en viktoria.

Bästa Drag: 7 Platon Face (V75-1)
Bästa Drag: 5 Erik Sting (V75-6)
Prisvärd Skräll: 12 Final Dream (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39